Yläloppusarja pyörähtää käyntiin Kingsin vieraana

Yläloppusarja pyörähtää käyntiin Kingsin vieraana

Yläloppusarja pyörähtää käyntiin samalla tavalla kuin alusarjakin. Ensimmäinen koitos on sunnuntain vierasreissu Kuopioon ja isäntänä aina mukava Kings SC. Ottelu pelataan tällä kertaa Litmasen tekonurmella ja tuomari viheltänee pilliin 18.30.

 

Kings SC nappasi viimeisen yläloppusarjan paikan ja alkusarjan viidennen sijan kalkkiviivoilla, kun se kellisti omassa ottelussaan LehPa:n ja AC BARCA ei napannut kuin pisteen Varkaudesta. Mollivoittoisesti kauden avannut kuningasjengi pystyi siis petraamaan alkukauden haasteiden jälkeen mukavasti ja saavutti hienosti paikan yläloppusarjassa. Riverin alku sarjaan oli mainio, mutta kahden voitetun ottleun jälkeen seurasi vuoronperään tappio ja voitto, kunnes viimeisellä kierroksella saatiin tasurikin. Riverin sijoitus alkusarjan jälkeen oli kolmas.

 

Taivaansiniset ovat saaneet valmistautua yläloppusarjan avaukseen hyvillä mielin, sillä sairastuvalta pelaajia on saatu takaisin harjoitusvahvuuteen. Harjoituksissa päästiin viikolla pelaamaan jopa 11v11, mikä auttoi tulevaan otteluun valmistautumisessa. Jalkeille saadaan sunnuntaina erinomainen kokoonpano, joskin poissa on muutamia pelimiehiä Dimitri KlimovElias Niskanen sekä Opa Karjalainen etunenässä. Lisäksi maalitykki Vili Väänänen on pelikiellossa. Ville Homanen on puolestaan kuntoutunut jo täyteen pelikuntoon ja tuo keskikentälle hyvän vaihtoehdon. Lisäksi pienistä vammoista viime aikoina kärsineet pelaajat ovat saaneet paikkansa kuntoon ja ovat mukana kokoonpanossa.

 

Joukkueen maalivahti, kapteeni ja maalivahtivalmentaja Antti Jäntti on piiskannut maalivahdit vielä hyvään iskuun ja treeneissä onkin nähty kovaa kilpailua pelipaikasta. Nuori Miikka Naumanen on saanut tällä kaudella enemmän vastuuta otteluissa ja taistelee jo tosissaan ykkösmaalivahdin paikasta Jäntin kanssa. Tapansa mukaisesti Jäntti innostuu todenteolla vasta loppukaudesta ja onkin näyttänyt menneen viikon treeneissä, että hieman kokeneempikin maalivahti pystyy vielä huipputorjuntoihin, kun tilanne sitä vaatii. Mukavana miehenä muutenkin kenttien ulkopuolella tunnettu Jäntti toivoo joukkueelta ehjää loppukautta, sillä haparoinnille ei yläloppusarjassa ole sijaa:

No tosi mukavahan se on päästä pelaamaan vielä neljä kovaa peliä joissa on todella panosta, kun joukkueella ollut aina tavoite pärjätä mahdollisimman hyvin. Alkusarja oli kokonaisuudessaan tosi jännittävä ja tasainen, niin uskon että yläsarjassa tulee olemaan vielä kovempia vääntöjä. Pelatut pelit osoitti, että voidaan voittaa kuka vaan, kun pelataan omalla hyvällä tasolla. Esitysten pieni epätasaisuus vaivasi kuitenkin alkusarjassa, niin ehdottomasti lähdetään pelaamaan ehjää loppusarjaa.

 

Yläloppusarja aloitettiin eilen Komeettojen ja PK-37 välisellä ottelulla, jossa kotijoukkue oli parempi lukemin 2-1 ja nousi sarjataulukossa Riverin edelle. Tilanne on kuitenkin hyvin kutkuttava ja tasainen, sillä voitolla Riveri nousisi toiselle sijalle kaksi pistettä Komeettojen ja PK:n edelle jääden edelleen kaksi pistettä sarjakärki Blackbirdin perään. Kings pystyy voitolla kampeamaan itsensä mukaan taisteluun kärkisijoista. Sarja on siis äärimmäisen tasainen ja sen voittajaa ei vielä pysty edes mustekalat ennustamaan. Tervetuloa kannustamaan Taivaansiniset voittoon Litmasen tekonurmelle sunnuntaina 30.8. klo 18.30.