Ykkösen MP saapuu vieraaksi cupissa.

SC Riverballin ottelut Miesten Suomen cupissa jatkuvat todellisella testillä, kun sen vieraaksi keskiviikkona 4.5 saapuu Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat. Ottelu alkaa Paloaukean tekonurmella, Ylämyllyllä klo. 17.15.

 

Ykkösen MP on aloittanut kauden voitolla ja tappiolla. Monen papereissa keskikastiin povattu joukkue on siis todellinen tasonmittaus Taivaansinisille. Joensuulaisittain joukkueesta löytyy monta mielenkiintoista nimeä, kun Jipon pudotessa Kakkoseen, moni entinen Jippo-peluri edustaa MP:tä, mm. Joona Hiltunen, Samuli Hölttä ja Otto Huuhtanen. Joukkuetta valmentaa Suomalaisen jalkapalloilun ystäville erittäin tuttu nimi, Juha Pasoja. Jos valmentajan opit ovat menneet perille niin vapareita ei ainakaan tohdi antaa hyviltä etäisyyksiltä. Edellisellä kierroksella MP pöllytti nelosen Kotkan Jäntevää peräti 0-9. Riverillä ja MP:llä on myös historiaa cup-kilpailuista, kun vuonna 2016 joukkueet kohtasivat Respect Suomen Cupin ottelussa. Tuon ottelun vei nimiinsä MP reilusti lukemin 1-7. Myös kotijoukkueen päävalmentaja Perttu Rytivaara muistelee hieman tuota ottelua. ”MP on hieno seura, joka on tehnyt hyvää työtä alueellaan jo pitkään. Joukkue on ammattimainen ja luultavasti pahin mahdollinen joukkue, joka tästä arvontakorista pystyi vastaan tulemaan. Kuusi vuotta sitten MP oli cupissa parempi selvin numeroin, mutta tässä ottelussa ei kuuden vuoden taakse katsella.” Rytivaara sanoo.

 

Riveri pääsee otteluun mukavassa tilanteessa, kun sarjassa se on raapinut molemmista peleistä voiton ja Suomen Cupissa joukkueen edessä ovat taipuneet Keupa/2, Harjun Potku ja viimeisimpänä LAUTP. Kotijoukkueen asetelmat otteluun ovat kuitenkin hieman haastavat erinäisten syiden takia, mutta Rytivaara uskoo joukkueen tekemiseen ja siihen, että jatkopaikka saavutetaan ottelussa kurinalaisella pelillä. ”Meillä on hyvä joukkue, joka pystyy kurinalaisella pelaamisella pitämään MP:n poissa maalipaikoilla. Toisaalta meillä on myös hyökkäyssuuntaan taitavia kavereita, jotka pystyvät rakentamaan maalipaikkoja ja viimeistelemään niistä. Ottelussa ei luultavasti kuitenkaan saada ihan niin montaa paikkaa kuin kauden aiemmissa matseissa, mutta nyt ne vähätkin paikat täytyy käyttää hyödyksi. Meillä on alla kuuden ottelun voittoputki, joten en näe mitään syytä etteikö otettaisi tästä matsista seitsemättä.” Rytivaara kertoo.

 

Ottelu pelataan edelleen Joensuun heikon kenttäolosuhteiden vuoksi Ylämyllyllä, Paloaukean tekonurmella. Ottelusta tulee myös suora lähetys Ruutu-palvelun kautta. Daavid vs. Goljat peli on kyseessä ja kotijoukkueen kannattajat tarvitaan paikalle ehdottomasti. Otteluun on vapaa pääsy ja yleisöä pyydetäänkin jättämään autot läheisten koulujen parkkipaikoille, sillä kentän vieressä oleva parkkialue ei ole sallittua pysäköinti aluetta. Karttaan on piirretty punaisella pysäköintialueet.

Otteluisäntänä toimii Carelian Nirko ja RiverCáfe palvelee pelin aikana katsojia! Futis on parasta paikan päällä! Tervetuloa!

 

 

Riverin taival Suomen Cupissa:

27.2.2022 Keupa/2 – SC Riverball 0-5 (0-3)

25.3.2022 Harjun Potku – SC Riverball 2-3 (1-0)

9.4.2022 LAUTP – SC Riverball 1-3 (0-1)

 

MP:n taival Suomen Cupissa:

9.4.2022 Jäntevä – MP 0-9 (0-5)