Voitolla kesätauolle

SC Riverball taisteli kevätkierroksen viimeisestä ottelusta voiton PoPS-78:sta lukemin 4-2 (2-1) ja siirtyy nyt muutaman viikon tauolle. Ottelut jatkuvat heinäkuun lopulla syyskierroksen merkeissä, kun 23.7. kohdataan AFC Keltik/2.

 

Riverin alkukausi on sujunut vaihtelevalla menestyksellä, mutta kevätpuolikkaan viimeisessä ottelussa homma oli hankalasta alusta huolimatta hyvin hanskassa. Tämä siitäkin huolimatta, että muutamia tärkeitä pelaajia oli poissa rosterista. Itse pelin alku sateen kastelemalla keskuskentällä sujui tasaisissa merkeissä ja tilanteita nähtiin heti molempiin suuntiin. Peli-ilme itsessään oli Riverillä mukava, eikä sitä muuttanut edes polvijärveläisten nopea avausmaali. 7. minuutin kohdalla Riverille sattui pieni moka puolustuspelaamisessa ja PoPS sai edettyä vasemmalta laidaltaan keskityspaikkaan. Matala keskitys ponnahteli läpi Riverin miehityksen ja taaimpana ollut Aleksi Nevalainen vei vierailijat 0-1 johtoon maalin edustalta. Maalin jälkeen Riveri jatkoi mukavan näköistä pelaamista ja saikin luotua tilanteita vieraiden maalille. Sillä oli monta erikoistilannetta, joista tasoituskin saatiin lopulta 26. minuutilla. Janne Hakulisen  toimittaman kulmapotkun jälkeen pallo jäi pomppimaan maalin edustalle ja ensimmäisenä irtopallon ehti Jaani Eskelinen pamauttaen pallon verkkoon. Tasoituksen jälkeen Riveri vyörytti hetken hyökkäyksiä polvijärveläisten maalia kohti ja vierailijat joutuivatkin rikkomaan Riverin pelaajia. Puolen tunnin kohdalla Riveri meni jo 2-1 johtoon, kun Zakarye Warsame Diriye laukoi vapaapotkun helpon näköisesti verkkoon vieraiden maalivahdin epäonnistuessa pallon vangitsemisessa. Niin tai näin, maali oli kuitenkin ansaittu pelitapahtumiin nähden ja näistä lukemista mentiin myös puoliajalle.

 

Jaksojen alut ovat olleet Riverille hankalia, mutta tällä kertaa paketti pysyi hyvin kasassa ja Taivaansiniset pääsivät edistämään enemmän omaa hyökkäyspelaamistaan. Hyvä hyökkäyspelaaminen sai palkinnon 65. minuutin kohdalla, kun hyvin vasemmalla laidalla ahertanut Topias Hassinen pääsi etenemään keskityspaikkaan. Kuudentoista tuntumasta läheltä päätyviivaa lähtenyt kova matala keskitys painuikin yllättäen maalia kohti ja lipsahti maalivahdin alta maaliverkkoon vieden Riverin 3-1 johtoon. Vaikka maali tuli jäleen vähän helposti, oli sekin peliesityksiin nähden oikeutettu lopputulema. Tässä vaiheessa vierailijoiden jalkaa näytti painavan jo ihan kunnolla ja pelin hallinta pysyi pääosin kotijoukkueella. Riverin neljäskin maali syntyi vasemman laidan kautta, kun Petri Kiukas pääsi laidalta läpi sijoittaen pallon verkkoon hienon syöttökuvion päätteeksi. Aivan ottelun varsinaisen peliajan täyttyessä vierailijat saivat vielä vapaapotkun kuudentoista rajalta ja tästä Ari Morozov kavensi loppulukemiksi 4-2.

 

Riveriltä ottelu oli kokonaisuudessaan hyvää peliä. Se kontrolloi ottelun tapahtumia yleisesti ja pystyi pelaamaan monipuolisesti. Koko ottelun läpi vaihdot pyörivät aktiivisesti ja jokainen pelaaja pelasi ottelussa hyvällä tasolla. Aktiivinen vaihtaminen auttoi myös pelitemmon korkeana pitämisessä, mikä puolestaan oli myrkkyä pienemmällä rosterilla vierailulle saapuneille polvijärveläisille. Taivaansiniset tsemppasivat ottelussa hyvin ja tämä tarttui myös viereisiin pelikavereihin, joka taas näkyi koko joukkueen hyvänä tekemisenä. Vaikka ottelussa oli paljon hyvää, oli otteissa vielä parannettavaakin. Erityisesti puolustuspelaamisen sijoittumiset koko joukkueen osalta olivat välillä hukassa, mikä avasi vierailijoille mahdollisuuksia. Samoin syöttönopeudessa ja -tarkkuudessa on vielä parannettavaa, vaikka se olikin jo edellisiä otteluita paremmalla tasolla.

 

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa pienelle tauolle ja juhannuksen viettoon. Treenit jatkuvat heinäkuun puolella ja matsit 23.7. klo 20.15 AFC Keltik/2:sta vastaan. Tervetuloa tuolloin keskuskentälle!