Viitosessa kaatui NiemU – Kolmosessa haussa neljäs peräkkäinen voitto

Taivaansiniset pelasivat perjantaina kotiottelunsa Rääkkylän Niemisessä, kun Viitosessa vastaan asteli Niemisen Urheilijat. Ottelussa ei voittajasta ollut epäselvyyttä, sillä Riveri voitti ottelun puolivaloilla 7-2 (3-0). Riverillä oli mukana 13 pelaajaa, joista kolme oli omia junioreita. Avausjaksolla Riverin syöttöpeli kulki mallikkaasti, vaikka pitkänurminen ja epätasainen kenttä aiheutti vaikeuksia lyhytsyöttöpelissä. Jo 20 minuutin kohdalla taululla olivat puoliaikalukemat, kun Oskari Hirvonen, Eetu Toikka ja Pessi Suonpää maalasivat kertaalleen. Puoliajan loppu oli väsynyttä pelailua, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Toisella jaksolla kotijoukkueen liike oli ensimmäisen jakson loppupuoliskon tasolla ja paikkoja avautui molemmille joukkueille luokattoman puolustuspelaamisen johdosta. Paikkansa Riveri hyödynsi paremmin voittaen toisen jakson lukemin 4-2. Maalinteossa toisella jaksolla onnistuivat Toikka, Konsta Kokko ja Hirvonen sekä ensimmäisen ottelunsa miesten mukana pelannut Asad Abukar (2002). Ottelusta itsessään ei jäänyt sen enempää kerrottavaa kuin että nuoret juniorit pelasivat hyvin ja osoittivat olevansa pian valmiita miesten peleihin.

 

Sunnuntaina ottelut Kolmosessa jatkuvat Keskuskentällä, kun Taivaansiniset saavat vastaansa jyväskyläläisen JPS:n. Kevätkierroksella Riveri koki kauden suurimman pettymyksensä juuri JPS:aa vastaan, kun 0-2 johtoasema kääntyi viimeisen vartin aikana kirveleväksi 3-2 tappioksi. Nyt Riverin syyskausi on kuitenkin alkanut lupaavasti kolmella voitolla ja sunnuntaina putkea on tarkoitus jatkaa edelleen. Poissaoloja joukkueessa on tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon, kun sairastupa on täyttynyt joka viikko entistä enemmän ja viimeiset kesälomareissutkin syövät miehistöä. Kokoonpanosta on sivussa peräti 19 pelaajaa, mutta silti kokoonpanoon saadaan 16 pelaajaa.

 

Viikon aikana on harjoiteltu edelleen aktiivisesti maalintekoa ja usko omaan tekemiseen joukkueessa on kohdallaan. Sairastelun vuoksi sivussa ollut päävalmentaja Mark Dziadulewicz on hiljalleen tervehtymässä, mutta päävastuun harjoituksissa ovat kantaneet kokeneet pelaajat Sami Ahonen ja Perttu Rytivaara. Hyvässä vireessä ollut miehistö on toteuttanut sovittua pelisysteemiä kurinalaisesti ja maalinteko on onnistunut hienosti niin harjoituksissakin kuin edellisissä matseissa. Etenkin hyökkäyspään pelaajat ovat nostaneet tasoaan kauden edetessä. Pelaajat ovat muutenkin hienosti sitoutuneet yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen ja hiljalleen Taivaansiniset alkavat olla sarjan kärkikahinoissa.

 

Kuten aiemminkin on mainittu, on sarja tänä kesänä erittäin tasainen. 13. kierrosta on pelattu jo kolmen ottelun verran ja kärkipaikalle on vaihtunut FC Blackbird (24 pistettä), joka voitti sarjakakkosen KuKi:n (22p) perjantaina. Tänään Warkaus JK voitti SaPa:n nousten myös 22 pisteeseen kolmanneksi. Neljännellä ja viidennellä sijalla ovat tällä hetkellä 13 ottelua pelanneet Kings (20p) ja Villiketut (19p). Riveri ja JPS ovat tällä hetkellä 18 pisteessä kuudennella ja seitsemännellä sijalla, joten ottelun voittaja tulee nousemaan kolmella lisäpisteellä 21 pisteeseen ja neljännelle sijalle.

 

Tervetuloa kannustamaan Taivaansiniset voittoon sunnuntaina klo 15.00 Joensuun keskuskentälle! RiverCafé palvelee ja liput 3/5€.