Viitosessa avaustappio, mutta voittoa haetaan jo huomenna

SC Riverball koki Viitosen avaustappionsa lauantaina, kun AFC Keltik kyykytti sitä lukemin 3-1 (1-0). Taivaansiniset eivät koskeneet kertaakaan koko palloon ennen ensimmäistä maalia, kun Keltik onnistui nousemaan pallon kanssa peliin vielä heräilevän vierajoukkueen puolustettua löysästi. Lopulta keskityspallossa oli ensimmäisenä kotijoukkueen Vladislav Dirgin, joka sijoitti pallon kuudentoista rajalta verkkoon. Tämän jälkeen vierasjoukkue heräsi nopeasti ja lähti myllyttämään palloa kohti vastustajan maalia. Koko ensimmäisen jakson, ja oikeastaan koko ottelun, ilme oli se, että vierasjoukkue hallitsi palloa ja vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti Keltikin iskiessä vastaan. Ensimmäisellä jaksolla Taivaansinisillä oli kymmenisen hyvää maalipaikka peli- ja erikoistilanteista, mutta pallo ei millään löytänyt tietään ohi hyvin pelanneen Keltik-vahti Janne Turusen. Suurin osa yrityksistä suuntautui kuitenkin yli tai ohi maalin. Keltik pääsi myös jakson aikana muutamaan hyvään vastahyökkäykseen, kun Riveri hyökkäsi rohkeasti seitsemällä miehellä, mutta lisäosumia ei nähty toiseenkaan päähän.

 

Toisella jaksolla vierasjoukkueen painostus jatkui samanlaisena, mutta hyvistäkään paikoista ei tulosta tullut. Ottelun aikana loistavia maalipaikkoja oli mm. Perttu Rytivaaralla, Klaus Nevalaisella ja Dimitri Klimovilla. Lopulta vierajoukkue sai tasoituksen aikaiseksi, kun Pessi Suonpää kaadettiin rangaistusalueella ja pilkun pussiin laittoi Klimov. Maalivahti Turunen oli hyvin rankkarissa hereillä, mutta ei onnistunut torjumaan laukausta. Riveri jatkoi tasoituksen jälkeen pyörittämistä ylitiörohkeasti ja Keltik pääsi vastahyökkäämään menetyksen jälkeen vain seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Puolustukselta karkuun juossut Antti Karjalainen nosti pallon vielä hienosti yli vastaan tulleen, mutta muuten pelissä työttömänä seisoskelleen, Joonas Eskmanin ja Taivaansiniset olivat jälleen tappiolla. Lopussa painostusta jatkettiin edelleen pakkoraon edessä laihalla lopputulemalla ja kotijoukkueen Dirgin pääsi tekemään illan toisensa pelikellon näyttäessä täyttä aikaa. Näin tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja samalla varmistui Riverin ensimmäinen tappio tämän vuoden Viitosessa.

 

Pelistä otettiin opiksi ainakin se, että puolustamista ei kannata unohtaa hetkeksikään ja pelissä on oltava heti hereillä. Pelaaminen itsessään oli välillä varsin näyttävää pallon liikkuessa yhdellä tai kahdella kosketuksella, mutta maalinteko on tällä hetkellä toivotonta. Sama ongelma on vaivannut myös Kolmosen otteluissa. Maalintekoa, ja pelaamista ylipäätään, päästään harjoittelemaan uudestaan jo huomenna, kun Taivaansiniset vierailevat Lehmon Pallon kakkosjoukkueen vieraana. Ottelu alkaa klo 19.00 High Pine Lanella. Tervetuloa katsomaan ottelua.