Vajaamiehinen Riveri nappasi pisteen

SC Riverball kohtasi perjantai-iltana kuopiolaisen AC BARCAn miesten Kolmosessa. Riveri joutui vajaamiehisenä taistelemaan oikein kunnolla ja saavuttikin taistelullaan yhden pisteen ottelun päättyessä 1-1 (0-0). Riverin maalista vastasi Klaus Nevalainen, joka nousi samalla maalitilaston kärkeen.

Riveri ja AC BARCA kohtasivat perjantaina jo kolmannen kerran tälle kaudelle. Aiemmilta kausilta kohtaamisia ei ollutkaan. AC BARCA on pitänyt Riverin voittosarakkeen nollassa ja vieläkään siihen ei saatu merkintöjä. Riverin epäonneksi hyvin viikolla sujunut syöttöpeli ei lähtenyt oikein toimimaan ensimmäisellä jaksolla, vaikka se pitikin palloa vastustajaansa enemmän. Liian hidas kierrättäminen ja epäonnistuneet avausyritykset tyrehdyttivät suurimman osan hyökkäyksistä ja BARCA pääsi iskemään vastaan. Pelin henki oli selvä jo ensimmäisistä minuuteista lähtien, kun Riveri yritti pelata ja BARCA potki pitkää. Kuopiolaisilla kuitenkin oli tälläkin kertaa kentällä nopeita hyökkääjiä, jotka haastoivat Riverin puolustajat juoksukilpailuun. Ottelun alkupuolella Riveri ei oikein saanut luotua vaarallisia tilanteita, mutta ei niitä tullut vastustajallekaan. Peli karkasi erotuomarilta käsistä jo ensimmäisellä jaksolla ja se tuntui kuumentavan molempia joukkueita. Vili Väänänen ja Henri Pupaza saivatkin varoitukset jo ensimmäisen puolen tunnin aikana liian kovasta pelaamisesta. Riverin harmiksi Väänänen otti jo 37. peliminuutilla toisen keltaisensa, kun tuomari näki Väänäsen pudottaneen pallon maalivahdille käsivarrellaan. Tilanteessa Vili yritti pudottaa palloa olkapäällään ja tuomari tulkitsi pallon osuneen Vilin käsivarteen. Tästä tilanteesta ehkä vähän kohtuuttomankin rankka tuomio eli toinen keltuainen ja mies suihkuun. Tämän jälkeen Riverin peli meni aivan sekaisin, kun se ei saanut avattua peliään oikein mitenkään järkevästi. BARCA prässäsi voimakkaasti ja alivoimainen Riveri käytännössä hävisi kaikki pallot viimeistään hyökkäyspäässä, kun sillä ei ollut kuin yksi kaveri tavoittelemassa palloa. Ensimmäisellä jaksolla ei tosiaan huippuvaaralisia paikkoja nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli lukuisia kulma- sekä vapaapotkuja. Näin tauolle mentiin kiikarein.

Toisen jakson alussa hämmentävä tuomarilinja sai jatkoa ja se sekoitti molempien joukkueiden peliä. Selviä virheitä ei vihelletty kumpaankaan suuntaan ja tämä nosti tunteita entistä korkeammalle. Toisen jakson alkupuollella keltakortteja ei kuitenkaan jaettu. AC BARCA kuitenkin onnistui murtamaan Riverin paitsioansan 50. minuutin kohdalla, kun Jarkko Korhonen kirmasi läpiajoon. Mies sijoitti pallon etukulmaan tolpan kautta ja vajaamiehinen Riveri oli tappioasemassa. Tilanne ei näyttänyt tässä vaiheessa hyvältä, mutta takaisku herätti joukkueen taistelemaan tosissaan. BARCA jatkoi maalin jälkeen pitkien pallojen potkimista, vaikka tilaa olisi ollut pelatakin selvästi enemmän. Riveri pääsi vähitellen mukaan otteluun ja loikin muutamia vaarallisempia paikkoja takaiskumaalin jälkeen. Maalia saatiin kuitenkin odotella 71. minuutille, kun Klaus Nevalainen pamautti irtopallon sisään juuri kentälle vaihdetun Santeri Ronkaisen hyvän keskityksen jälkimainingeista. Juuri ennen tasoitusmaalia Riveri suoritti muutamia vaihtoja ja saikin kovasti raataneiden miesten tilalle tuoreita jalkoja. Erityisesti Eemi Porennon vahva sisääntulo auttoi joukkuetta taistelussa. Tasoituksen jälkeen RIveri jatkoi painostamista ja hallitsikin pelitapahtumia, vaikka AC BARCA iski välillä vaarallisesti vastaan. Väsyneet Taivaansiniset puristivat viimeisetkin voimansa voittotaisteluun ja Riveri olikin lähempänä maalaamista kuin BARCA. PAras paikka siunaantui Nevalaiselle, joka oli puolittain läpi, mutta maalivahti Marko Kontkanen venytti vaivoin kengän nappulansa sijoituksen tielle. Aivan ottelun lopussa Riverillä oli vielä muutamia hässäköitä, mutta ikävä kyllä niistä ei palloa maaliin saatu.

Vaikka Riveri pelasikin vajaalla melkein tunnin ajan, oli se silti vastustajaansa edellä. Nousu alivoimalla tappioasemasta tasapeliin on hieno suoritus, mutta enemmänkin olisi ollut saatavissa. Ottelu ei ehkä ollut tällä kertaa se aivan timanttisin, mutta katsojille siitä varmasti jäi mieleen tunteikkuus. Jo pelin alusta lähtien epävarma tuomarilinja, tai linjattomuus, kuohutti tunteita urakalla. Tällä kertaa tuomarin mielestä Riverille ulosajo oli oikea ratkaisu, mutta pelin henkeen nähden varoituksia nähtiin erittäin vähän; vain viisi, joista Väänäselle kaksi. Aivan ottelun loppupuolella olisi Riverille aivan hyvin voinut antaa toisenkin ulosajon, kun Dimitri Klimov pulkkataklasi BARCA:n pelaajan. Tilanteesta miehelle annettiin kuitenkin vain keltainen kortti ja onneksi vastustaja ei vahingoittunut tilanteessa.

Riveri jää nyt kahden viikon tauolle ja pelit jatkuvat vasta 24.8. Jyväskylässä, kun se matkustaa JPS:n vieraaksi Viitaniemeen. Ottelu pelataan klo 19.00 alkaen iltavalaistuksessa, joten tervetuloa tuolloin Jyväskylään. Seuraavan kerran Riveri pelaa kotiottelun vasta 7.9. PAVE:a vastaan, joten vieraspeleissä kannattaa käydä viihtymässä.