Vahva nigerialainen liittyy Taivaansinisiin

Vahva nigerialainen liittyy Taivaansinisiin

SC Riverballin keskikentälle ja puolustukseen saadaan rutkasti voimaa, kun nigerialainen Udoka Tochukwu Ilodigwe siirtyy IRPA:sta Taivaansinisiin. Nyt joukkueella on kasassa 25 pelaajasopimusta, joskin varusmiespalvelus ja vaihto-opinnot rasittavat vahvuutta avauspuolikkaallla.

 

Taivaansinisiin liittynyt Udoka Tochukwu Ilodigwe (s. 1993) saapui Joensuuhun viime vuonna ja liittyi Itärajan Palloilijoihin Viitoseen. Kauden aikana hän pelasi topparina ja keskikentällä 15 ottelua, joissa syntyi kuusi maalia. Udoka on äärimmäisen vahva ja isokokoinen kaveri, joka pystyy omilla vahvuuksillaan auttamaan Riveriä niin puolustettaessa kuin pelin rakentelussakin. Lisäksi hänen vahvuuksiaan voidaan hyödyntää erikoistilanteissa. Udoka liittyi Riverin treeneihin joulukuussa ja alun ihmettelyiden jälkeen mies on jatkuvasti parantanut otteitaan ja päässyt hyvin sisään joukkueeseen. Yhteistyö mukavan ja rennon nigerialaisen kanssa on sujunut mutkitta, sillä Udoka puhuu erinomaista englantia ja Taivaansinisissä on vuosien saatossa totuttu käyttämään treeni- ja pelikielenä englantia. Viime kaudella IRPA:ssa Udoka oli osana menestynyttä joukkuetta, eikä IRPA hävinnyt Udokan pelatessa yhtään ottelua. Vahva voitontahto on nytkin näkynyt hänen tekemisessään ja mies itse odottaa jälleen olevansa mukana voittavassa joukkueessa.

For the club I just have thoughts of promotion just the way I promoted with IRPA. For myself, I hope to become better player than I was last season.

 

Myös päävalmentaja Sami Ahonen on tyytväinen Udokan kanssa tehtyyn sopimukseen.

Hienoa, että päästiin Udon kanssa sopimukseen. Isona ja fyysisenä pelaajana hän tarjoaa meille erilaisen vaihtoehdon kentälle. Varsinkin erikoistilanteisiin hän tuo uutta ulottuvuutta niin hyökkäys- kuin puolustuspäähän. Vahvana pelaajana Udoka on näyttänyt jo osaamistaan kaksinkamppailukovuudessa ja harvoin niitä häviää. Mielenkiinnolla kohti pelejä.

 

Ensimmäistä kertaa Udoka ja muut uudet miehet nähdään ottelussa ensi viikon lauantaina, kun Riveri kohtaa LehPa/2:sen harjoitusottelussa Rantakylässä. Ottelussa on mukana myös vielä muutama toistaiseksi sopimukseton pelaaja. Ottelu alkaa klo 20 ja RiverCafé palvelee itsepalvelumeiningillä ottelun ajan.

 

Sopimustilanne (25): Antti Jäntti, Perttu Rytivaara, Klaus Nevalainen, Vili Väänänen, Eelis Korhonen, Jesper Hokkanen, Konsta Kokko, Elias Niskanen, Ville Homanen, Henri Pupaza, Oskari Ylikoski, Lassi Laakkonen, Olli-Pekka Karjalainen, Jarkko Turunen, Vilppu Leinonen, Joonas Eskman, Eero Naakka, Oskari Hirvonen, Miikka Naumanen, Iiro Porkka, Anton Lindberg, Eemeli Reinikainen, Eemi Porento, Ali Latif Kamar, Udoka Tochukwu Ilodigwe.