Taivaansinisten uudet eväät

Jalkapallon kolmoseen valmistautuva SC Riverballin pelaajat ovat saaneet uuden valmentajan lisäksi myös uudet ravinto-ohjeet.

Riverlegenda ja kulinaristimaalivahti Antti Jäntti ja futsal- ja futisjoukkueen pelaaja Santeri Ronkainen ovat tuoneet uuden lisän pelaajien päivittäiseen ruokaravintoon. Antti on erikoistunut paljon proteinia sisältävään sirkkaravintoon ja Santerin intohimona on leväravinto.

Antti innostui sirkoista kotoisilla mökkireissuilla, kun hän saunanlämmityksen ohella keräsi saunasirkkoja joista saunan löylyjen jälkeen paahdettiin nuotiolla chilin ja suolan kanssa naposteltavia chilisirkkoja. Päivittäiseen ravintoon Antilla kuuluu koti- ja kenttäsirkoista tehty sirkkajauho jota hän lisää päivittäisiin ruokiin ja taikinoihin. Sirkkamysli kuuluu aamupalaan ja herkutteluun tehdään sirkkapizzaa.

Meribiologiaa opiskeleva Santeri innostui leviin opintomatkalla Italiaan, jossa hän tutustui Adrianmeren levästöön. Leväthän ovat proteinipitoisia ja niillä on parantavaa merkitystä suolen toimintaan. Santeri voidaankin nähdä myös Pielisjoen rannalla keräämässä leviä sillä kotivesien rakkolevää (fucus vesiculosus) ja jouhilevää (chorda filuna) löytyy kotitarpeiksi. Kuhasalon rannat Santeri kuitenkin kiertää. Santerin suosikkiruokia ovat leväpasta ja leväpohjaiset salaatit.

Antin ja Santerin herkkuja on tarjolla Riverin tapatumissa ja peleissä RiverCafeen antimissa. Kesäksi on suunnitteilla ohjattuja sirkka – ja leväretkiä kaikille asiasta kiinnostuneille, sillä lähialueen maastoista löytyy helposti kotisirkkoja (acheta domesticus) sekä Pielisen rannoilta meheviä leviä. Tästä voi laittaa ennakkoilmoituksia sähköpostilla soccerclub.riverball@gmail.com

SC Riverballin harjoitusohjelmaan kuuluu jatkossa pelaajille tehdyt ravinto-ohjeet joiden tarkoituksena on muuttaa burgerit ja pizzat sirkka- ja leväruuiksi. Myös pelaajien normaalien juoksu- ja lihaskuntotestien lisäksi ohjelmassa on vyötärön mittaukset. Huhtikuun lopulla alkavassa Kolmosessa nähdäänkin keskivartalosta hoikentuneet Taivaansiniset.