Taivaansinisille ensimmäinen voitto Viitaniemen kentältä

Taivaansinisille ensimmäinen voitto Viitaniemen kentältä

SC Riverball kävi lauantaina nappaamassa seurahistorian avausvoittonsa Viitaniemen tekonurmelta Jyväskylästä, kun se kuskisti JPS:n lukemin 0-1 (0-1). Ottelun kulkua vaikeutti Ville Homasen ulosajo ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta onneksi Klaus Nevalainen ehti maalaamaan jo ennen tätä. Riveri on voittanut nyt neljä viimeisintä vieraspeliään.

 

Riveri lähti matkalle hyvissä ajoin lauantaina ja ajatuksissa oli napata ensimmäinen voitto Viitaniemestä. Kyseinen pelikenttä on seuran historiassa ollut painajainen, eikä joukkue ole hyvistä esityksistä huolimatta onnistunut nappamaan voittoa kentältä. Valmistautuminen peliin sujuikin mainiosti matkan ollessa täynnä hyvää huumoria ja ruokakin Varkaudessa oli maittavaa. Ottelun alla valmentaja Sami Ahonen painotti irtopalloihin reagointia, mikä toimikin ottelussa mallikkaasti.

 

Ottelun avausjakso alkoi hienosti. Riveri pyöritti peliä nätisti ja JPS oli vaikeuksissa Riverin hyökkäysten kanssa. Jo ensimmäisen vartin aikana Taivaansinisillä oli muutamia hyviä paikkoja, mutta Homasen ja Nevalaisen useat laukaukset eivät menneet vielä maaliin. Koko joukkue näytti luottavan omaan pelityyliin ja hyökkäyksiä rakenneltiin mallikkaasti. Erityisesti keskikentän keskellä pelanneet Homanen ja Oskari Ylikoski sekä hyökkääjät Nevalainen ja Konsta Kokko pelasivat hyvää peliä laitureiden kompatessa heitä. 22. peliminuutilla Riveri sai kuparisen rikki, kun Jarkko Turusen hyvä katko käynnisti vastahyökkäyksen. Turunen pelasi pomppivan kaaripallon Ylikoskelle, joka jatkoi kudentoista alueen rajalla päivystäneelle Nevalaiselle. Maalihirmu otti pallon hyvin haltuun ja sijoitti sen varmasti oikeaan alakulmaan. Johto-osuman jälkeen Riveri sai edelleen luotua hyviä paikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty. Myös JPS sai luotua muutaman tilanteen pitkien avausten kautta, mutta linjan takana luutinut maalivahti Antti Jäntti hoiti tilanteet yhdessä puolustuslinjan kanssa. Aivan puoliajan lopussa Riveri sai kylmää vettä niskaansa, kun Ville Homanen ajettiin ulos kahdella keltaisella kortilla. Tilanteessa Homanen teki selvän rikkeen ja tönäisi hänen päälleen kaatuvan Aram Hasanzadan vielä pois samassa rytäkässä. Tästä JPS:n tähtipelaaja tulistui kunnolla ja lähti juoksemaan kohti Homasta, mutta jkärjestyksenvalvojakokemusta omaava tuomari nappasi vyötäröotteella miehestä kiinni, joll tilanteesta ei päässyt kehittymään mitään sen enempää. Tilanteen rauhoituttua tuomari näytti Homaselle keltaista korttia sekä ensimmäisestä rikkeestä että tönäisystä ja Ville lähti suihkuun. Tuomio oli varsin ihmeellinen ja hieman kovakin, sillä JPS:n Hasanzadalle tilanteesta ei tullut edes varoitusta, vaikka mies jouduttiin pysäyttämään jälkitilanteessa kovin ottein.

 

Toiselle puoliajalle Riveri muutti pelisysteemiä alivoimalla ollessaan ja ei pystynyt prässäämään toivomallaan tavalla. Tämä antoi JPS:lle mahdollisuuden pyörittää peliä rauhallisesti Riverin vetäytyessä. Alivoimasta huolimatta Riverillä oli toisen puoliajan alussa muutama hyvä paikka. Paras paikka tuli vapaapotkusta Perttu Rytivaaralle, jonka ohjaus vapaapotkusta kolahti ylärimaan. Viimeinen puolituntinen meni kuitnekin täysin kotijoukkueen komennossa. JPS hakkasi päätään Riverin tiiviiseen pakkaan eikä päässyt koko puoliajan aikana kunnollisille paikoille. Riveri onnistui hyvin kuumentamaan jyväskyläläisten tunteita ja punapaidat kävivätkin kuumana koko toisen puoliajan. Toinen puoliaika ei tarjonnut jalkapallon ystäville juuri mitään erikoisempaa. JPS pyöritti palloa, mutta ei päässyt edes ylivoimalla kunnon maalintekopaikoille. Muutaman kaukolaukauksen, kulmapotkun ja linjan taakse noston Jäntti hoiti varmasti. Ottelun lisäajalla tunteet kuumenivat entisestään Riverin pelatessa aikaa kaikin mahdollisin keinoin, mikä tietysti sapetti jyväskyläläisiä. Lopulta toinen jakso kesti peräti 54 minuuttia, jonka jälkeen tuomarin vihellys sai kovasti taistelleen Riverpoppoon tuulettamaan avausvoittoaan Viitaniemessä.

 

Riveri oli päättänyt napata kolme pistettä Viitaniemestä ja se näkyi pelaajien asenteessa. Homasen ulosajo nosti taistelutahtoa entisestään ja jokainen joensuulainen oli mukana taistelussa täydellä sydämellä. Ensimmäisellä jaksolla tuomari tuntui viheltävän kovasti kotijoukkueen hyväksi, mutta toisella jaksolla, ehkä hyvittelymielessä, vihellykset olivat kyllä vieraiden eduksi. Ottelussa pelattiin kovaa, mutta siitä huolimatta kotijoukkueen ensimmäiset varoitukset tulivat vasta lisäajalla. Riverille lappuja tuli jo aiemmin ja huomautuksia sitäkin enemmän. Niin tai näin, oli tuomarilinja kuitenkin tällä kertaa tällainen eikä sille mitään ole tehtävissä. Onneksi taistelutahto oli lauantaina erinomaista ja valmentaja Ahosen painottama reagointi irtopalloihin oli hyvää. Voitollaan Riveri tarrasi kiinni sarjan kolmanteen tilaan.

 

Ensi viikolla vuorossa on jälleen vierailu Viitaniemeen, kun Riveri kohtaa FC Blackbirdin lauantaina 31.8. klo 17.00. Tervetuloa katsomaan jatkuuko Viitaniemen voittoputki sarjajohtajan kustannuksella!