Taivaansiniset sarjajohtajan kimppuun

Taivaansiniset sarjajohtajan kimppuun

SC Riverball matkustaa lauantaina Jyväskylään, jossa vastaan asettuu sarjaa johtava FC Blackbird. Ottelu pelataan Viitaniemen tekonurmella klo 17.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Riveri viidenteen peräkkäiseen vierasvoittoon.

 

Riverin muutama edellinen matsi on mennyt haastavissa olosuhteissa, kun kahdessa edellisessä ottelussa Taivaansinisten pelaaja on lentänyt jo ensimmäisen jakson aikana suihkuun. Tästäkin huolimatta joensuulaiset ovat osoittaneet erinomaista taistelutahtoa ja napanneet pisteitä otteluista. Lauantain ottelu on jälleen haastava, sillä poissa on useampikin pelaaja erinäisistä syistä. Ville Homanen lensi suihkuun viikko sitten samaisella kentällä ja Perttu Rytivaara sai varoitustilinsä täyteen ja on näin sivussa. Lisäksi osalla pelaajista on pieniä loukkaantumisia ja osalla on muita elämän tärkeitä menoja. Tämän vuoksi lauantaina matkaan lähtee pieni, mutta mausteinen joukko Taivaansinisiä. Mukaan saadaan pitkästä aikaa hiljalleen loukkaantumisista toipuva Miko Parikka ja työkiireiden takia sivussa ollut Eetu Toikka. Lisäksi Vili Väänänen palaa kokoonpanoon kärsittyään jokavuosittaista sarjakauden toista pelikieltoaan. Tällä kertaa Vili huilasi edellisen ottelun kahden keltaisen kautta tuleen ulosajon vuoksi, mutta kauden kolmas pelikieltokin odottaa jo yhden varoituksen päässä.

 

Viikon harjoituksissa on ollut jälleen hyvä meininki ja omaa peliä on pyritty kehittämään ja monipuolistamaan. Maalintekotreenit alkavat hiljalleen tuottaa hedelmää, kun pallot löytävät verkkoon aiempaa parammalla prosentilla. Viikon harjoitukset ovatkin sujuneet niin hyvin, että joukkue lähtee hyvillä mielin haastamaan sarjajohtajaa. Nimivahva Blackbird tulee luultavasti pelaamaan taitavaa pallonhallintapeliä, joten Riverin täytyy pitää vastustajan maalipaikat vähissä ja toisaalta iskeä itse omista paikoistaan tehokkaasti. Näillä eväillä Blackbird on voitettavissa jo toistamiseen tällä kaudella. Kevätkierroksella Riveri oli kotikentällään parempi lukemin 2-1.

 

Blackbird vilisee tosiaan taitavia pelaajia tälle tasolle. Jokaisessa ennakkouutisessa ei vastustajan nimiä kannata luetella, mutta yksi mielenkiintoinen taistelupari pelissä on maalintekijätilaston kärkikaksikko; Blackbirdin Tomi Petrescu (15 maalia) ja Taivaansinisten Klaus Nevalainen (13 maalia). Tätä tilastofaktaa mukaillen odotettavissa on kahden taitavan hyökkääjän kohtaaminen ja nähtäväksi jää, saako Klaus kirittyä kahden maalin eron umpeen. Petrescu on urallaan pelannut mm. sumusaarilla Leicesterin riveissä Nevalaisen pelattua aikuisikänsä Riverissä. Hyvien hyökkääjien vastaparina ovat tietysti joukkueiden puolustukset ja Riverin puolustuslinja on jo valmistautunut huippuhyökkääjien kohtaamiseen.

 

Voitolla Riveri repisi hieman eroa JPS:aan ja vahvistaisi asemiaan sarjakolmosena. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta Jyväskylään lauantaina!