SC Riverball perustaa kakkosjoukkueen

SC Riverballin johto on päättänyt perustaa kaudeksi 2018 kakkosjoukkueen. Kakkosjoukkue tulee pelaamaan Itä-Suomen Viitosessa nimellä SC Riverball/2. Ratkaisuun päädyttiin, koska seura haluaa taata peliaikaa jokaiselle edustusjoukkueen pelaajalle.

– Ajatuksena on, että kakkosjoukkue ei harjoittele erikseen, vaan koostuu ykkösjoukkueen pelaajista, avasi ratkaisua SC Riverballin puheenjohtaja Tuomo Santaharju.

Pelaajaliikenne ykkös- ja kakkosjoukkueen välillä on, etenkin juniori-ikäisillä pelaajilla ongelmatonta, sillä he saavat pelata jo jommankumman joukkueen peliä seuraavana päivänä toisessa.

Sen sijaan aikuisikäisten pelaajien liikkumista on rajoitettu niin, että Viitosessa saa pelata kuusi päivää Kolmosen ottelun jälkeen, mikäli ykkösjoukkueessa on pelannut yli 45 minuuttia. Kakkosjoukkueessa pelannut aikuisikäinen riveriläinen saa kuitenkin olla kokoonpanossa ykkösjoukkueessa jo seuraavana päivänä.

– Ykkösjoukkueen valmentaja Mark Dziadulewicz sanelee kokoonpanon, muttei valmenna kakkosjoukkueen pelejä. River/2:lle etsitään peluuttajaa, mutta jos sellaista ei löydy vanhemmat pelaajat hoitavat vuorollaan peluutuksen, jatkoi Santaharju.

Mikäli kakkosjoukkueen kokoonpanoon ei löydy riittävästi pelimiehiä ykkösjoukkueesta, on seuran omia junioreita mahdollista ottaa mukaan.

Riverin Viitosen joukkueen kotiottelupäivä tulee olemaan keskiviikko.

– Tavoitteena on pärjätä Viitosessa. Neloseen nousu on mahdollinen, mietti Riverin puheenjohtaja.