SC Riverball/2 voitolla futsal Kolmosen kärkeen

Riverin kakkosjoukkue jatkoi tänään Areenalla futsalpelejään Kolmosessa, kun vastaan asettui viime kaudella Kakkosessa pelannut LiPa Kuopiosta. Kotijoukkue oli vahvempi lopulta lukemin 7-6 (3-1), kun Eetu Toikka toimitti pelivälineen verkoon vain kolme sekuntia ennen päätösvihellystä.

Futsal Kolmonen jatkui Riverin osalta tänään Areenalla, kun vieraaksi saapui LiPa Kuopiosta. Ottelun alku oli aika tasaisen tunnusteleva, mutta jo kahden minuutin kohdalla Eetu Toikka teki ottelun avausmaalin riiston perään. Sama mies heilutti maaliverkkoja hieman ennen puoliajan puolta väliä ja peli oli näin jo 2-0. Muutenkin terhakalla pelipäällä ollut Eetu oli jatkuvasti aiheuttamassa harmaita hiuksia kuopiolaisille laukauksilla ja syötöillään, mutta vieraiden maalivahti Petri Pyy piti torjunnoillaan vieraita mukana pelissä. Kelpo pelin pelannut kotijoukkueen maalivahti  Perttu Rytivaara joutui lopulta antautumaan usean torjunnan jälkeen puoliajan loppupuolella, kun LiPan kaunis kuvio puhkoi Riverpuolustuksen ja Toni Hakkarainen pääsi sijoittamaan lähietäisyydeltä pallon maaliin. Tästä kotijoukkue hieman sisuuntui ja vain minuuttia myöhemmin Jaakko Nissilä laukoi vapaapotkun noin seitsemästä metristä verkon perukoille. Enempää maaleja ei tasaisessa ottelussa tähän puoliaikaan mahtunut, joten tauolle lähdettiin 3-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla Riveri muutti hieman peluutustaan ja tämä ei toiminut alkuunkaan. Pelaajien liike oli aivan hukassa ja ensimmäisellä jaksolla suhteellisen mallikkaasti toiminut syöttöpeli oli vaihtunut kuljetuksiin. Tämä avasikin vierailijoille useita tilanteita, kun kotijoukkue menetti pallon kuljettaessaan. Huonosta pelaamisesta huolimatta kotijoukkueen japanilainen Hiro Yamashita onnistui yllättämään Pyyn hienolla ylänurkkalaukauksellaan 25. peliminuutilla. 4-1 johto varmaan lisäsi hyvänolontunnetta, sillä nyt puolustussuuntaan ei enää jaksettu tehdä töitä. Tästä alkoikin surkea vaihe, jonka aikana vierasjoukkue onnistui nousemaan 4-4 tasatilanteeseen vain puolentoista minuutin aikana. Peli oli tämänkin jälkeen aivan sekaisin ja tilannetta yritettiin korjata aikalisällä. Aikalisän aikana peluutus vaihdettiin ensimmäisen puoliajan tapaan ja se paransikin peliä hieman. Tästä huolimatta vierasjoukkue painoi kovasti hyökkäyksiä kohti Rivermaalia 34. peliminuutilla he menivätkin johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa. Tässä vaiheessa kotijoukkueen rikkeet olivat jo täynnä ja vain minuuttia myöhemmin vierailijat saivat vapaapotkun noin kuudesta metristä. Rikkeiden ollessa täynnä, ei puolustajia saanut laittaa enää eteen ja tästä LiPan Iiro Heikkinen sijoittikin tarkasti tolpan kautta ohi Rytivaaran ja tilanteeksi 4-6.

Peli vaikutti siltä, että LiPa menee menojaan ja vie täydet kolme pistettä mukanaan Savoon. Tässä vaiheessa ottelua Riverin taisteluilme syttyi kuitenkin uudestaan. Vain minuutti LiPan 4-6 maalin jälkeen Eetu Toikka purjehhti vastustajien ohi vasenta laitaa ja syötti pallon hienosti takatolpalle nousseelle Nissilälle, joka kavensi eron yhteen maaliin. Kavennusmaalin jälkeen Riveri yritti edelleen hakea tasoitusta, mutta edelleen hallitusti ilman reikäpaitaa. Noin puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa Rytivaara nousi ylös hyökkäysalueelle ja kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä yhden miehen ylivoimalla. Ajassa 39.16 Riveri onnistuikin tasoittamaan ottelun, kun Yamashitan syöttö tai laukaus löysi Rytivaaran takatolpalta, josta miehellä oli helppo työ siirtää pallo verkkoon rinnallaan. Ottelu oli taas tasan! Kymmenen henkilön katsomo luuli varmasti ottelun päättyvän näihin lukemiin, mutta Toikka ja kumppanit olivat eri mieltä. Nopean hyökkäyksen päätteeksi toinen japanilainen, Takanori Sasaki, pyöräytti itsensä vastustajan ohi ja tarjoili Toikalle takatolpalle. Eetu ei ratkaisussaan aprikoinut vaan tälläsi pallon verkkoon ajassa 39.57 ja näin kymmenpäinen yleisö sekä Riverpelaajat intoutuivat äänekkäisiin tuuletuksiin voiton merkiksi.

Loppuhetken taistelu ja voittoon nousu osoitti pelaajien voitontahtoa. Jokainen tänään mukana ollut pelaaja on ansainnut ailahtelevasta peliesityksestä huolimatta täydet kymmenen pistettä ja River-merkin! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin sarjassa, sillä voitolla Riverin kakkosjoukkue nousi Kolmosen kärkipaikalle. Seuraava ottelu pelataan ensi viikon lauantaina, kun joensuulaiset matkustavat Rautavaaralle Raikun vieraaksi.

Kokoonpano: Perttu Rytivaara (mv) (1+0), Teemu Jeb, Panu Tuomela, Akseli Kuosmanen, Jaakko Nissilä (2+1), Takanori Sasaki (0+1), Hiro Yamashita (1+1), Arto Turunen, Eetu Toikka (3+1) ja Olli Pirskanen