SC Riverball/2 avasi Futsal Kolmosen voitokkaasti

Riverin kakkosjoukkue aloitti Futsal Kolmosen tänään Kuopion Elon vieraana. Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä vierasjoukkue voitti ottelun lukemin 2-9 (0-5). Pahiten kuopiolaisia kuritti Panu Tuomela saalistaen kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä. Pelit jatkuvat huomenna klo 18 Urheilutalolla RaikU:a vastaan.

Futsal Kolmonen pyörähti käyntiin tänään Kuopiossa. Kotijoukkue Kuopion Elo aloitti kovasti prässäämällä, mutta siitä ei sen enempää vaikeuksia vierailijoille aiheutunut. Viiden minuutin hujakoilla Riverin suoraviivainen peli tuotti lopulta tulosta, kun Akseli Kuosmanen ohitti hienosti puolustajan ja laittoi pallon pömpeliin ajassa 4.25. Puoli minuuttia myöhemmin Panu Tuomela riisti pallon vastustajalta ja karkasi maalintekoon. Tämän jälkeen alkoi hieman seesteisempi jakso ottelussa, mutta puolustuksessa vahvasti vääntäneet Teemu Jeb ja Perttu Rytivaara sekä maalivahti Joonas Eskman nollasivat vierailijoiden yritykset tyylikkäästi. Joonas oli itseasiassa erittäin hyvällä pelipäällä tänään liimaten lähes kaikki pallot. Ajoissa 11.30-12.28 Riverillä oli vahva minuutti. Ensin Eetu Toikka kieputti vastustajan ohi ja iski pelivälineen maaliin. Lähes heti perään Panu teki kaksi identtistä maalia vain 16 sekunnin välein ja peli alkoi näyttää ratkenneelta. Puoliajan loppu olikin sitten enemmän tai vähemmän pelailua.

Toisella jaksolla pallo ei liikkunut enää aivan niin hyvin ja puolustaminenkin oli vähän mitä sattuu. Riveri kuitenkin vastasi seuraavistakin maaleista, kun japanilainen Hiro Yamashita teki ensimmäisen maalinsa Riverpaidassa. Tämän jälkeen Aksu ja Eetu maalasivat kertaalleen vielä ennen toisen puoliajan puoliväliä. Hieman tämän jälkeen Hiro napautti pallon vielä Elomaaliin ajassa 32.35. Tässä vaiheessa joukkue alkoi varmaan miettimään kaksinumeroisia lukemia, sillä puolustaminen lässähti täysin. Pelin lopussa Elon Tomi Räsänenpamautti kaksi maalia kotijoukkueelle huonon puolustamisen seurauksena. Näiden maalejen jälkeen Elo yritti vielä kovasti päästä mukaan peliin, mutta Joonas hoiti tilanteet varmasti. Peli oli sinänsä varsin mukava, että lähes kaikki pelaajat pääsivät pisteiden makuun.

Riverin kokoonpano: Eskman, Nissilä (0+1), Jeb, Tuomela (3+2), Yamashita (2+0), Sasaki (0+2), Kuosmanen (2+1), Toikka (2+1), Rytivaara (0+1)

Avauspisteisiin on syytä olla tyytyväinen mukavan esityksen jälkeen. Puolustamisessa on vielä paljon tekemistä, mutta eiköhän se kokemuksen kautta löydy. Huomenna pelit jatkuvat kotimaisemissa, kun vastaan Urheilutalolla astelee rautavaaralainen RaikU. Tervetuloa seuraamaan ottelua klo 18 lähtien.