Sarjakausi päättyi tasapeliin – syksyltä ei yhtään tappiota

Riveri vieraili lauantaina Varkaudessa kauden päätösottelun merkeissä. Warkaus JK on aina ollut hankala vastustaja Taivaansinisille ja niin oli tälläkin kertaa. Riveri onnistui kuitenkin saalistamaan ottelusta yhden pisteen lukemin 2-2 (2-1), mikä tiesi sarjassa kolmatta sijaa. Rivermaalareina ottelussa olivat Eetu Toikka ja River-uran ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Eelis Korhonen.

 

Riveri saapui Varkauteen hyvissä ajoin ja lataus otteluun oli suuri. Tasapelillä vähintään sarjan kolmas tila oli taattu, mutta tietysti ottelusta lähdettiin hakemaan voittoa ja toista sijaa. Ottelun alku oli Taivaansinisiltä huonoa pelaamista. Helpotkaan syötöt eivät löytäneet pelikaveria ja pelinavaus oli takkuista. Varkautelaiset sitä vastoin painoivat kovaa päälle, mutta puolustus sai pidettyä heidät poissa huippupaikoilta ensimmäisen vartin ajan. Reilun vartin kohdalla Taivaansiniset onistuivat kuitenkin yllättäen puhkaisemaan varkautelaisten puolustuksen, kun Eero Naakka kipitti pallon kanssa vasempaan laitaan ja tarjoili keskityksen taka-alueelle unohtuneelle Toikalle. Eetu pistikin pallon varmasti maaliin suoraan ilmasta. Johtoasemassa Riverin ei tällä kertaa tarvinnut olla kuin reilun minuutin verran. Warkaus JK hyökkäsi heille ominaiseen tapaan pitkällä pallolla kohti Riverin päätyä ja ikävä kyllä keskialueella tapahtui pitkän pallon aikana varmistusvirhe kahden pelaajan mennessä samaan palloon. Tämän seurauksena kotijoukkueen pelaaja pääsi laidalta läpi, josta maalille lähtenyt keskitys löysi maalille vapaaksi jääneen Konsta Uurtion, joka sijoitti pallon varmasti ohi Antti Jäntin. Tasoituksen jälkeen ottelu jatkui varkautelaisten hallussa ja reilun puolen tunnin kohdalla nähtiin kotijoukkueen toinen osuma. Jälleen kaksi miestä hyppäsi samaan pääpalloon, josta pallo ajautui kotijoukkueen Alvari Puustiselle. Puustinen laukoi kotijoukkueen jo 2-1 johtoon. Puoliajan loppu pelattiin edelleen Riverin päädyssä, mutta lisämaaleja kotijoukkue ei enää tehnyt huippupaikoista huolimatta. Ensimmäinen puoliaika oli kaikkiaan erittäin huonoa peliä Taivaansinisiltä ja tuomarin ihmeelliset tuomiot saivat pelaajat kuumumaan huolella. Tuomarille ottelu oli muutenkin varmasti erittäin vaikea ottelun tunteellisuuden vuoksi ja väärin menneitä tuomioita nähtiin molempiin suuntiin.

 

Toiselle puoliajalle Riveri tuli päättäväisenä. Vähintään tasoitusmaali oli saatava aikaiseksi. Kenttäryhmitykseen tehtiin muutamia muutoksia ja sillä peli muuttuikin tasapainoisemmaksi. Puoliajan alkupuolella Riveri sai pelin haltuun Warkaus JK:n jatkeaessa pääosin maalivahtipelinrakentaja Matti Oinosen pitkillä potkuilla. Tilanteiden valossa molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa maalintekoon. Riverille avautui ehkä paras paikka noin tunnin kohdalla, kun Toikka laukoi pallon noin 20cm takakulmasta ohi. Molemmat joukkueet panostivat myös erikoistilanteisiin, joista tuli pieniä härdellejä maalien edustoille. Näistä ei kuitenkaan vielä alkuun palloa saatu maaliin. 69. peliminuutilla Riveri sai kulmapotkun jälkitilanteesta tasoituksen aikaiseksi, kun pallo pomppi pelaajarykelmän läpi taakse jääneelle Eelis Korhoselle. Nuorukaisen laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta löysi pikkukimmokkeella verkon perälle ja näin Riveri oli jälleen mukana voittotaistossa. Ottelun loppupuolella molemmilla joukkueilla oli edelleen paikkansa tehdä voittomaali, mutta tällä kertaa ei pallot enää löytäneet maaliverkkoja. Varkautelaiset jopa nostivat lopussa maalivahtinsa ylös erikoistilanteissa ilman sen suurempaa lopputulemaa. Lopulta tuomari vihelsi tunteikkaan ottelun päättyneeksi.

 

KuKi:n voitettua ToU:n päätöskierroksella, tiesi tasapeli Riverille kolmatta sijaa. Päätöskierroksella niin ikään tasapeliin jäänyt FC Blackbird voitti sarjan 35 pisteellään ja saa nousumahdollisuuden Kakkoseen. KuKi nousi voitollaan 34 pisteeseen ja toiseksi. Tasapelin myötä Riveri ja Warkaus JK jäivät 32 pisteeseen ja Taivaansiniset saavuttivat maalieronsa turvin kolmannen sijan. Kokonaisuutena kausi oli joensuulaisilta hyvä, sillä edellisen kerran Riveri on ollut kolmen parhaan joukossa kaudella 2009. Tällöin se voitti sarjan ja nousi Kakkoseen. Joukkueen kehittyminen kauden aikana oli suurta ja ensi kautta ajatellen tämä lupaa hyvää. Yksi merkittävä tekijä menestykselle oli myös maalinteossa onnistuminen ja kapteeni Eero Naakka olikin sarjan toiseksi paras maalintekijä 13 osumallaan. Erityisesti syksy oli Taivaansinisille hieno. Voittoja kertyi syyskaudella seitsemän kappaletta ja tasapelejä kaksi. Tappiottoman syyskierroksen otteet on siirrettävä tulevalle kaudelle ja joukkueen rakentaminen ensi kautta varten aloitetaan hiljalleen lokakuun aikana.

 

Riveri kiittää kaikkia katsojia ja yhteistyökumppaneita tästä kaudesta. Ensi kaudella jatketaan uusin kuvioin jalkapallon puolella ja nyt on aika keskittyä talveksi futsalin Ykköseen.

 

Kokoonpano: Jäntti; Nissilä, Rytivaara, Kareinen, Korhonen; Toikka, Suonpää, Porento (46. Karjalainen), Nevalainen (52. Hokkanen); Kokko (64. Hirvonen), Naakka