Sarja pyörähtää vihdoin käyntiin Kingsin vieraana

Sarja pyörähtää vihdoin käyntiin Kingsin vieraana

SC Riverball aloittaa Kolmosen kautensa Kuopiossa Kings SC:n vieraana. Pitkästä aikaa kauden avausottelu pelataan luonnonnurmella, kun joukkueet kohtaavat sunnuntaina 14.6. klo 17.30 alkavassa ottelussa Rauhalahden nurmikentällä. Rivermiehistö on valmiina tositoimiin.

 

Preseason on ollut kaikille joukkueille pitkä, mutta nyt odotus päättyy. Sarja pyörähtää vihdoin käyntiin! Riveri on harjoitellut koronatauon jälkeen hyvin ja kovaa. Koronan vuoksi välillä jouduttiin tekemään lenkkeilyä, mikä monellekaan pelaajalle ei ole niin mieluisaa. Lähtökohdat kuitenkin ovat kaikilla tiedossa. Haastava tauko on voinut vaikuttaa joukkueiden kestävyyteen, joten luultavasti ottelut ratkeavat ainakin sarjan alussa korostetusti viimeisillä minuuteilla. Riverin osalta kuntopuolen pitäisi olla kohdallaan, sillä suurin osa pelaajista on nähty aktiivisesti lenkkeilemässä. Tauon jälkeen iso osa harjoitteista sisälsi pelaamista, sillä harjoitusotteluiden puuttuessa pelikovuutta ja tempoa on täytynyt hakea nimenomaan harjoitteista.

 

Koronan aikana kaksi joukkuetta luopui sarjasta, jooista toinen oli paikallinen AFC Keltik. Riveri sai houkuteltua Keltikistä kaksi kovan luokan pelaajaa itselleen, kun Vladislav Dirgin ja Veetu Rinkinen liittyivät joukkueeseen. Lisäksi juuri alkavan kauden kynnyksellä Riveri solmi vuodne mittaisen jatkosopimuksen Dimitri Klimovin kanssa, joka on nyt harjoitellut kuukauden ajan todella aktiivisesti joukkueen mukana. Miehen maalivainu ja peliosaaminen on edelleen huippuluokkaa, joten ”Diman” jatkaminen joukkueessa on iloinen uutinen seuralle, vastustajille harmittava. Lisäksi Jarkko Pasanen Lahest’ on harjoitellut jo jonkin aikaa joukkueen mukana, mutta tulevassa ottelussa Jarkko ei vielä ole mukana.

 

Taivaansiniset saavat jalkeille mielenkiintoisen, sopivasti uudistuneen, joukkueen. Kokeneita kavereita on kokoonpanossa sopivasti, mutta vastavuoroisesti kokonaan uusia riveriläisiä on peräti kuusi. Uusina miehinä Taivaansinisiä lähtevät Kolmosessa edustamaan edellä mainitut Dirgin ja Rinkinen sekä Udoka Tochukwu Ilodigwe, Ali Al-Arkawazi, Eemeli Reinikainen ja Vilppu Leinonen. Riveirn yli 30 pelaajan rosterissa toki on myös paljon poissaoloja. Muutamia kavereita on edelleen varusmiespalveluksessa ja muusta syystä poissa ovat mm. Jarkko Turunen ja Ville Homanen. Poissaoloista huolimatta joukkue tulee olemaan kova – kovempi kuin viime vuonna. Päävalmentajalle on tuonut harmaita hiuksia jo kokoonpanoon valittavien pelaajienkin nimeäminen, mutta aloituskokoonpano on kuitenkin jo joukkueen tiedossa. Avaus on raikas, sopivasti uudistunut Riveri.

 

Uutena kaverina debyyttiotteluunsa lähtevä Vilppu Leinonen saapui Joensuuhun Kakkoseen nousseesta HJS:sta Hämeenlinnasta. Taitava herra on sopeutunut hyvin joukkueeseen mukaan ja onkin yksi uusista mielenkiintoisista nimistä tällä kaudella. Vilppu pääsikin tarinoimaan tuntemuksiaan menneestä treenikaudesta RiverMedian jututettua häntä.

Treenikausi oli pitkä ja aika erilainen mitä aikaisemmin, kun itsenäisten harjoitusten kautta piti valmistautua. Mutta muutama viikko kun ollaan joukkueena päästy treenaamaan, niin on kyllä ollu hyvä meininki reeneissä ja kovaa ollaan menty. Toivottavasti saadaan se käännettyä myös pelikentälle ja sitä kautta lähdetään voittamaan otteluita heti ekasta pelistä lähtien. Ekaa peliä onkin odotettu jo pitkään ja uskon, että joukkue on valmis pelikauteen. Itelle uus sarja Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen. Odotan, että pääsee kohtaamaan uusia joukkueita ja näkemään miten pärjään tässä lohkossa. Vilppu Leinonen #12

 

Linja-auto ottaa suunnaksi Kuopion Rauhalahden huomenna. Tulkaa muutkin kannustamaan Riveriä livenä klo 17.30 lähtien. Kingsin kahvioon käy käteinen, jolla kulutushyödykkeitä saa nautittavakseen. Samalla rahalla Riveri tarjoaa sirkushuvit kentällä.