Sarja käynnistyi voitolla Iisalmessa

SC Riverball avasi sarjakautensa voitolla Iisalmessa, kun PK-37 kaatui lukemin 0-2 (0-1). Riverin maalareina matsissa toimivat Udoka Ilodigwe Tochukwu sekä Niki Löytty.

 

Taivaansiniset matkustivat sarja-avaukseen Iisalmeen neljän ottelun voittoputkessa, joka alkoi viime kauden lopulla, ja on jatkunut alkuvuoden cupissa. Joukkueessa on ollut hyvä meinkinki, vaikka harjoitusolosuhteet ja yleinen terveystilanne on välillä haastanut tekememistä. Ottelupaikalle saavuttiin jo hyvissä ajoin ja palaverikin oli pidetty matkalla, joten pelaajat saivat rauhassa keskittyä tärkeään otteluun.

 

Ottelun peruskuva oli selvä jo alkuminuuteista lähtien. PK-37 piti palloa puolustuslinjassaan Riverin puolustaessa tiiviinä pakettina. Kotijoukkue hallitsi näennäisesti palloa läpi ottelun, mutta heidän ainoa hyökkäystapansa oli pitkä pallo linjan taakse, ja tähän Riveri oli varautunut jo ennen ottelua. Ottelun ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue saikin pitkien pallojensa seurauksena lukuisia kulmapotkuja, mutta niistä ei vaarallisia tilanteita aiheutunut Riverin maalille. Mustassa vierasasussaan pelanneet Taivaansiniset puolestaan pyrkivät pelaamaan alakerrasta lyhemmillä palloilla, vaikka iisalmelaiset prässäsivätkin korkealta. Ottelun ensimmäistä maalia ei tarvinnut pitkään odotella. Kymmenennellä peliminuutilla PK kierrätteli palloa alakerrassa maalivahdin ja puolustajien kesken ja lopulta Udo pääsi nappaamaan pallon heikon syötön seurauksena ja nosti pallon tyhjään maaliin. Johtomaalin jälkeen Riveri alkoi luottaa entistä enemmän omaan osaamiseensa ja pelasi välillä hyvinkin nätisti palloa liikuttaen. Hyvistä hyökkäyksistä huolimatta PK:n maalille ei saatu huippupaikkoja luotua. Riveri sai myös Jobin postia aivan ensimmäisen jakson loppuminuuteilla, kun Vilppu Leinonen oli karkaamassa läpiajoon hyvän murtavan syötön seurauksena. Epäonnisesti Leinonen astui kuitenkin täydessä vauhdissa haltuun ottaessaan pallon päälle, jonka seurauksena nilkkaan tuli pahan oloinen vamma. Eetu Toikka jouduttiin vahtamaan kentälle jo ensimmäisen puoliajan lopussa.

 

Toisella jaksolla peli jatkui saman tyylisenä, mutta Riveri oli tauolla selvästi saanut lisää itseluottamusta. Se pääsi entistä enemmän hyökkäämään ja kotijoukkueen maalivahtikin joutui hommiin. Puoliajan alkuminuuteilla Eemi Porento loukkasi etureittään, jonka seurauksena kenttämiehitykseen jouduttiin tekemään hieman muutoksia. Kentälle vaihdettiin oikealle laidalle Niki Löytty, joka onnistui maalinteossa toisella kosketuksellaan noin minuutin kentälläolon jälkeen. Tilanteessa Toikka sai pallon haltuunsa oikealla laidalla ja lähti röyhkeästi haastamaan vastustajaa imien useamman pelaajan itseensä kiinni. Hän siirsi pallon takaviistoon keskiympyrässä päivystäneelle Udolle, joka puolestaan pelasi määrämuotoisen ristipallon toiselle laidalle Löytylle. Niki otti pallon hienosti haltuun eteenpäin ja pamautti toisella kosketuksellaan pallon vastustamattomasti maalin etuyläkulmaan. Maalin jälkeen PK satsasi lisää hyökkäykseen, mutta pitkät pallot eivät tuottaneet heidän toivomaansa tulosta. Tulosta ei tullut myöskään Riverin hyökkäyksistä, mutta erityisesti Alex Ilvonen, Toikka ja Rasmus Leinonen pääsivät hyville paikoille ottelun loppuhetkillä. Kotijoukkue palkitsi Udon Riverin parhaana pelaajana ottelussa.

 

Lopulta erotuomari vihelsi ottelun pelatuksi ja kolme pistettä matkasivat Pohjois-Karjalaan Taivaansinisten kyydillä. Joukkue on nyt voittanut viisi edellistä virallista otteluaan. Edellisen kerran näin on päässyt käymmään kaudella 2009. Päävalmentaja Perttu Rytivaara olikin tyytyväinen joukkueen esitykseen kokonaisuutena.

”Joukkueesta voi olla todella ylpeä ja on tärkeää aloittaa sarja voitolla. He pelasivat kurinalaisesti ja sovitun mukaisesti läpi ottelun. Avauspuolikkaalla omaa peliä ei vielä oikein saatu käyntiin, mutta toisella puoliajalla peli oli jo hyvällä tasolla. Vastustaja oli nuori ja vikkelä, mutta lopulta he olivat aika aseettomia meitä vastaan. Kiitos kolmesta pisteestä kuuluu tietysti jokaiselle kentällä olleelle, mutta erityismaininta onnistumisesta pitää suoda Nikille, joka teki kyllä vahvan sisääntulon. Samoin maalilla elämänsä ensimmäisen Kolmosen ottelun pelannut Anton Lindberg pelasi hyvän ottelun.”

 

Riverin ottelut jatkuvat tulevalla viikolla kotiottelulla jyväskyläläistä JPS:aa vastaan. Ottelu on merkattu pelattavaksi torstaina Koillispuistossa, mutta luultavasti kenttää joudutaan vielä vaihtamaan paksun lumikerroksen vuoksi. Tätä seuraavalla viikolla puolestaan on kahden ottelun viikko. Ensin alkuviikosta kohdataan Ykkösen MP Suomen Cupissa ja lauantaina on vastassa LehPa vieraskentällä. Tervetuloa kannustamaan Riveriä kaikkiin näihin matseihin!