RiverJazz Elokuussa

Viidettätoista toimintakauttaan juhliva SC Riverball järjestää ensimmäisen RiverJazz tapahtuman elokuussa Joensuussa. Jalkapallosta, futsalista ja kirppareista tuttu SC Riverball laajentaa toimintaansa nyt myös musiikin puolelle ensimmäisen RiverJazz tapahtuman myötä.

 

Kaikki sai alkunsa kun Riverlegenda, musiikin ystävänä Eurooppaakin kiertänyt, Vili Väänänen vieraili Pori Jazzissa. Vili tutustui Pori Jazz järjestäjiin reissullaan, jolloin ajatus syntyi tapahtuman järjestämiseksi myös Joensuussa. Joensuun kaupunki on ollut hienosti mukana järjestelyissä, sillä RiverJazz järjestetään Vapaudenpuistossa. Vapaudenpatsas tosin siirretään turvallisuussyistä tapahtuman ajaksi. Konserttilava rakennetaan Vapaudenpuistoon ja Kauppatori muutetaan piknik-alueeksi. Kauppatorille siirretään Areenan tekonurmi, jolloin torille saadaan jazzkansalle loistava piknik-alue. Jazzhan on kuin banaani – se pitää nauttia paikan päällä.

RiverJazzin odotetaan tuovan Joensuuhun ennätysmäärän jazzin ystäviä. Kaupungin majoitustilat ovat rajalliset, joten Taivaansiniset ovat vuokranneet torinalusparkin helpottamaan majoituspulaa. Torinalusparkkiin rakennetaan HetekaParkki johon Puolustusvoimilta on vuokrattu entisten varuskuntien kerrossänkyjä. Varuskunnista vuokrattujen sänkyjen lisäksi tarvitaan lisävuoteita.

”Anna sängylle uusi elämä”- kampanjalla toivotaan yksityisiltä saatavan tarvittavat lisävuoteet. Ammattimuusikkojen lisäksi RiverJazz tarjoaa myös muille jazzin harrastajille esiintymismahdollisuuden Minä ja Jazz -tapahtumassa. Myöskin jalkapallojoukkueiden toivotaan osallistuvan tapahtumaan. Taivaansinisten futarit ovatkin jo improvisoineet harjoitusmielessä Paikallisessa ravitsemusliikkeessä. RiverJazzin päätöspäivä huipentuu bändien yhteisesitykseen, jossa illan päätteeksi esitetään uusi Blue Sky -kappale. RiverJazzin esiintyjistä ja muusta infosta lisätietoja kesän mittaan seuran sivuilta.