Riverin valmennustiimi vahvistuu

Riverin valmennustiimi vahvistuu

Jarno Lautamatti on aloittanut Taivaansinisten valmennustiimissä Sami Ahosen aisaparina.

Riverin jalkapallojoukkueen valmennustiimiin on saatu vahvistusta, kun Jarno Lautamatti toimii jatkossa päävalmentaja Sami Ahosen aisaparina Kolmoseen valmistautuvassa joukkueessa. Lisäksi Oskari Ylikoski siirtyy pelikentältä valmennusportaaseen videoanalyyytikkoksi, sillä loukkaantumiset ovat ainakin toistaiseksi keskeyttäneet peliuran.

 

Taivaansinisten jalkapallojoukkue on pitkästä aikaa saanut todellista kehitystä valmennusosastolleen, kun se on sopinut valmennustiimiin osallistumisesta sekä Lautamatin että Ylikosken kanssa. Aiempina vuosina avustavat valmentajat ovat aina olleet myös pelaajia, mutta nyt tilanteeseen saatiin vihdoin muutosta. Lautamatti on kokenut urheilumies, joka on pitkään vaikuttanut Pohjois-Karjalassa niin pelaajana, seurojen taustahommissa kuin pelaajanakin. ”Lautsin” pelaajaura on aikuisiällä on pitkälti mennyt AFC Keltikin paidassa aladivareissa. Urheilusta kiinnostunut joensuulainen on aikoinaan suorittanut myös valmentajatutkintoja aina B-valmentajatutkintoon asti, mutta muutama viime vuosi on mennyt enemmän siviilitöissä ilman valmennushommia. Lautsi onkin tullut mukaan toimintaan hyvällä asenteella ja erittäin mukavana tyyppinä tunnettu kaveri onkin helposti solahtanut Riverin veikeään porukkaan. Antaa Jarnon itsensä kertoa, millä mielillä mukaan toimintaan:

Muutama vuosi on tullut pidettyä taukoa futiksen taustapuuhista, joten kun apuvalmentajan tehtävää tarjottiin niin hetken piti miettiä mihin lähtee mukaan. Joukkueen valmennuksessa ja taustoissa oli tuttuja henkilöitä, niin lopulta muutaman illan mietinnän jälkeen oli helppo tehdä päätös. Lisäksi joukkueen sitoutuminen treenaamiseen ja tekemiseen ylipäänsä vakuutti. Toisaalta tässä myös vähän ympyrä sulkeutuu, kun ensi askeleet Riveriä vastaan on tullut otettua jo vuonna 2002. Silloin perustettiin sekä alkuperäinen Riverball että AFC Keltik. Oman uran yksi kohokohta olikin seurojen ensimmäisessä keskinäisessä harkkapelissä päästä iskemään maali Riverin maaliin. Tämän jälkeen maaliputki sitten tyrehtyi ja vahvuusalueet ehkä löytyikin sitten lajin taustatoiminnasta.

 

Oskari Ylikoski dominoi FC Blackbirdia vastaan kaudella 2019.

Oskari Ylikoski on puolestaan kuulunut jo muutaman vuoden ajan Riverin pelaajistoon. Vanha olkapäävamma on uusiutunut Riverissä pelatessa jo muutamaan kertaan, joten ”Ode” päätti jatkaa seuratoimintaansa nyt valmennustiimin tukena videoanalyytikkona. Riveri on jo pitkään kuvannut suurimman osan otteluistaan, mutta niiden hyötykäyttöaste on jäänyt vähäiseksi resurssien puuttuessa. Nyt Odella oli aikaa ja mielenkiintoa tarttua tähän tehtävään. Pelaajana Ode ehti pelaamaan Taivaansinisissä 17 ottelua.

 

Koko valmennustiimi on jo ehtinyt jonkin aikaa työskennellä yhdessä ja tänä viikonloppuna valmennettavaa ja analysointia oli jälleen tarjolla, kun Riveri kohtasi harjoitusottelussa JIPPO B:n Rantakylän hallissa lauantaina. Itse ottelussa Riveri pelasi varsin tasapainoisen ottelun, vaikka pelaajarinki oli kapea lukuiseten äitienpäiväreissujen vuoksi. Lopulta Taivaansiniset voittivat ottelun lukemin 3-1 (2-1) selkeän hallinnan jälkeen. Riverin maaleista vastasivat Vili VäänänenNiki Löytty ja Klaus Nevalainen.

 

Riveri jatkaa valmistautumista kohti kesäkuussa alkavaa Kolmosta ja myös Regions’ Cupia on tarkoitus pelata jossain välissä. Ensi viikolla ohjelmassa on kaksi ottelua, kun helatorstaina pelataan LehPa:a vastaan ja sunnuntaina matkustetaan Varkauteen WJK:n vieraaksi. Lisää sopimusuutisia myös ensi viikolla. Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!