Riverin paras Savolainen

Riverin paras Savolainen

Sunnuntaina vietetään ottelun ohella myös läksiäisiä, kun Ossi Savolainen pelaa viimeisen ottelunsa Taivaansinisissä. Mies vaihtaa paikkakuntaa ja hän ei ole enää seuran käytettävissä jatkossa. Ossi on ollut vuosien varrella vakiokasvo sekä futsalissa että jalkapallossa, joten menetys on seuralle iso. Kaikkiaan mies ehti pelata Riverissä kuusi kautta futsalia ja saman verran jalkapalloa.

 

Kärkölässä vuonna 1991 syntynyt Ossi aloitti pelaajauransa KuPS:n junioreissa ja menestyi juniorivuosinaan mainiosti. Nuori savolaistunut Savolainen kehittyi urallaan hienosti ja matkan varrella mies pääsi jopa juniorimaajoukkuekuvioihin. KuPS:n jälkeen mies pelasi muutaman kauden kuopiolaisessa SC KuFu:ssa. Savolainen muutti opintojen perässä Joensuuhun syksyllä 2011 ja liittyi vuotta myöhemmin Taivaansinisten juuri perustettuun Kakkosen futsalmiehistöön. Seura tunnettiin jo tuolloin ystävällisenä seurana maakuntaanmuuttajille. Tämän futsalkauden jälkeen mies ei enää matkannut Kuopioon jalkapallonkaan perässä, sillä mukavat kaverit ja sopiva pelipaikka löytyivät Taivaansinisten jalkapallojoukkueesta.

 

Futsaljoukkueen otteita ei ole tilastoitu niin tarkasti, joten miehen tehoista ja ottelumääristä sillä saralla on vaikea kertoa. Kuitenkin Ossi on ollut runkopelaaja kaikilla kausilla futsalissa ja maaleja sekä syöttöpisteitä on kertynyt reilusti. Riverin futsaljoukue ehti pelaamaan Ossin aikana neljä kautta Kakkosta ja kaksi kautta Ykköstä. Edellisenä talvena Kakkosessa mies saalisti 10 ottelussa yhteensä 13 tehopistettä (8+5) ja oli auttamassa joukkuetta nousussa Ykköseen.

 

Jalkapallon osalta RiverStatsit Ossinkin osalta löytyvät. Huominen päivä tuonee Ossille vielä yhden ottelun lisää, mutta tällä päivämäärällä mies on ehtinyt tahkota nurmikolla 76 ottelua tehden niissä kaksi maalia. Hyvän potkutekniikan omaava Savolainen onkin kunnostautunut joukkueessa erikoistilanteiden antajana ja maalien syöttäjänä. Keskikentän monessa eri roolissa viihtynyt Ossi on ollut vaarallinen ase juuri monipuolisen vasurinsa ansiosta, sillä kaikenlaiset syötöt tavoittavat kohteen todella suurella prosentilla.

 

Pelitoiminnan lisäksi Ossi on jo usean vuoden ajan vastannut koko seuran uutistoimituksesta. Nettisivuilla on saatu lukea laadukkaita raportteja, kun arkielämässäkin reportterina toiminut Savolainen on jakanut osaamistaan myös seuralle. Lisäksi muutama vuosi takaperin mies kasasi seuran historiikin ensimmäiseltä 10 vuodelta. Vaikka tämän teoksen valmistumisesta on jo tovi, on siitä tarkoitus tehdä lähiaikoina myös painettu versio. Muutenkin mukavana savolaisena tunnettu Savolainen on ollut tärkeä mies seurayhteisön vapaa-ajalla, sillä hän on ollut pidetty kaveri koko yhteisössä.

 

Koko seura kiittää Ossi Savolaista hienosta työstä Riverin eteen. Miehen kanssa pelaamisesta on jäänyt lämpimiä muistoja vuosien varrella. Kiitos Ossi ja oikein paljon menestystä jatkoon uudella paikkakunnalla!