Riverin haaviin vielä neljä nuorta pelaajaa

SC Riverball solmi jatkosopimukset Kalle SaarelanEetu Toikan sekä Oskari Ylikosken kanssa. Lisäksi uutena pelaajana seuran vahvuuteen liittyy Iiro Porkka. Seura on myös alustavasti sopinut jatkavansa sopimusta Juha Ihalaisen kanssa, kunhan hän palaa takaisin kotiseudulle työkomennukselta Kajaanista. Nyt kasassa on 3+26 pelaajasopimusta, mikä alkaa olla lähellä maksimimäärää.

Iiro Porkka (2000) vakuutti seurajohdon avoimissa harjoituksissa, ja kirjoitti nimensä tulevan kauden kattavaan pelaajasopimukseen. Junioreissa Joensuun Jippoa edustanut keskikentän keskustan tai kymppipaikan pelaaja siirtyy Taivaansinisiin juuri kasvattajaseurastaan.

– Vahvuuteni ovat hyvät syötöt ja vedot, harhautukset sekä pelikäsitys, kommentoi Riverin uusin sopimuspelaaja.

Porkka tuo mukanaan Riverballin pelaamiseen juuri pallollista osaamista; nuori mies kykenee luomaan maalintekopaikkoja muille, mutta myös rauhoittamaan peliä.

– Odotan tulevalta kaudelta paljon hyviä reenejä, ja että kehittyisin pelaajana paremmaksi. Ja tietysti, että voittoja tulisi paljon peleistä.

– Hyvät fiilikset on Riveristä alkuajan perusteella, ja on ollut hyviä harkkoja, pohdiskelee lopuksi lukiota käyvä Porkka.

Taivaansinisten hyökkäystä vahvistaa myös tulevalla kaudella Kalle Saarela (1994). Hyökkääjänä viihtyvän Saarelan vahvuuksiin kuuluvat niin pelikäsitys, syöttötaito kuin erikoistilanneosaaminen. Pelejä miehelle on seuran väreissä kertynyt jo 22, maaleja yksi. Kymenlaaksosta Joensuuhun mediakulttuurin ja viestinnän opintojen perässä muuttaneelle yliopisto-opiskelijalle kausi 2018 on jo kolmas taivaansinipaidassa. Joukkueen uudistuminen tulevalle kaudelle herättää Saarelassa positiivisia ajatuksia.

– Odotan innolla, mitä uudet tyypit pystyvät tuomaan pelaamiseemme, kaikki kilpailu pelipaikoista on tervetullutta. Treeneissä tekemisen taso on ollut parempaa, toivottavasti saadaan siirrettyä se myös tosipeleihin.

Riverballin lisäksi pohjoiskarjalaistunut kymenlaaksolainen on edustanut Kumu JT:tä, FC Kuusankoskea sekä VoPpK:ia. Vahvuuksiensa lisäksi Saarela tuo Taivaansinisten pienikokoiseen joukkueeseen myös pituutta pitkän vartensa ansiosta.

– Haluaisin, että pystyttäisiin joukkueena pelaamaan entistä enemmän pallon kanssa. Pelaaminen olisi tällöin varmasti mukavampaa sekä maalinteko ja voittaminen helpompaa. Yksilönä haluan pelata ehjän kauden, löytää omaan pelaamiseen enemmän tasaisuutta ja tehoja, kertoo hyökkääjä tulevan kesän tavoitteistaan.

SC Riverball kiinnitti tulivoimaa myös keskikentälle, kun kaudella 2017 joukkueen sisäisen maalipörssin viidellä osumalla voittanut Eetu Toikka (1996) rustasi puumerkkinsä jatkosopimukseen. Laitahyökkääjänä viihtyvä vasenjalkainen Toikka on vahvana ja nopeana pelaajana paha pideltävä mille tahansa puolustukselle.

– Toivottavasti tuon joukkueen pelaamiseen maaleja myös ensikaudella, mietiskeli Ylämyllyn Yllätyksen kasvatti.

Toikalle kausi 2018 on Riverissä jo neljäs, miehen siirryttyä Taivaansinisiin kaudelle 2015. Pelejä Riverissä tilille on kertynyt 29, joissa maaleja viisi.

– Joukkueena ensikauden tavoite on tietty taistella sarjan kärkipaikoista, ja yksilö auttaa siinä joukkuetta, siviilissä Liperissä puunjalostuksen parissa työskentelevä Toikka tiivisti.

Keskikentän keskustassa, niin hyökkäävässä kuin puolustavassa roolissa, peliä rytmittävä Oskari Ylikoski (1995) jatkaa Riverissä myös tulevalla kaudella. Kaudeksi 2017 Riverballiin Järvenpään Palloseurasta siirtyneen Ylikosken avauskausi Taivaansinisissä oli rikkonainen, niin kesätyöt Etelä-Suomessa kuin olkapäävamma verottivat nuoren miehen esiintymisiä vihreällä veralla. Otteluita keskikenttämies summasi neljä.

Ylikosken vahvuudet pelaajana löytyvät syöttötaidosta ja pelisilmästä.

– Tuon luovuutta ja vaihtoehtoja joukkueen pelinavaamiseen.

Biologian ja maantiedon opettajaksi opiskeleva Ylikoski lataa tavoitteeksi Riverin sijoittumisen ensikaudella Kolmosessa paremmalle puoliskolle.

– Yksilönä tavoitteena on olkapään paikallaan pysyminen.

Saarelan tavoin Ylikoski on mielissään joukkueen uudistumisesta.

– Hieno saada motivoituneita ja taitavia junioreita mukaan.

Sopimuspelaajat: Antti Jäntti, Joonas Eskman, Miikka Naumanen, Jaakko Nissilä, Perttu Rytivaara, Sami Ahonen, Eero Naakka, Jarkko Turunen, Arttu Lajunen, Kimmo Hirvonen, Vili Väänänen, Akseli Kuosmanen, Riku Kareinen, Ossi Savolainen, Olli-Pekka Karjalainen, Klaus Nevalainen, Oskari Hirvonen, Pessi Suonpää, Eelis Korhonen, Elias Niskanen, Tommi Rautiainen, Jesper Hokkanen, Konsta Kokko, Markus Kuivalainen, Iiro Porkka, Eetu Toikka, Kalle Saarela ,Oskari Ylikoski ja Juha Ihalainen.
http://riverball.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=1134&Itemid=56