Riverille kolme uutta pelaajasopimusta

Riverille kolme uutta pelaajasopimusta

Ville Homanen (vas.), Mikko Sokkanen ja Eemi Porento ovat Riverin uusimmat sopimuspelaajat.

SC Riverball on sopinut kautta 2018 koskevista pelaajasopimuksista viime kaudella JoPSia edustaneiden maalivahti Mikko Sokkasen, sekä keskikenttäpelaajina viihtyvien Ville Homasen ja Eemi Porennon kanssa.

 

Mikko Sokkanen (s. 1994) täydentää Taivaansinisten tulevan kauden maalivahtinelikon. Sokkanen on edustanut aiemmin urallaan JoPSia, Imatran Palloseuraa, Jippoa sekä LehPaa.

– Joukkueena odotan, että Riverball nähdään toisessa päässä sarjataulukkoa, mitä viime vuosina on nähty. Yksilönä odotan ensimmäistä ottelua taivaansinisissä, kommentoi Sokkanen tuntemuksiaan kuukautta ennen Kolmosen kauden alkua.

Maarakennusalalla työskentelevä Sokkanen tuo Riverin maalin suulle muutaman lisäsentin.

– Parhaita muistoja (peliuralla) ehkäpä kolmosen ensimmäiset pelit Imatralla ja Jipon B-junioreissa muutamia minuutteja vajaaksi jäänyt neljän ottelun nollapeliputki, muistelee nuori mies uran tämän hetkisiä huippukohtia.

Maalivahti kuvailee itseään tunnolliseksi joukkuepelaajaksi, jonka vapaa-aika täyttyy akkujen lataamisen ja urheilun seuraamisen lisäksi talvisin salibandyn peluusta.

 

Jo ennen viime kautta Riverin harjoituksissa käynyt Ville Homanen (s. 1994) vahvistaa tulevalla sesongilla Taivaansinisten keskikentän keskustaa. JoPSin ohella Homanen on nähty kantavan myös Imatran Palloseuran ja Joutsenon Kultsun pelipaitaa. Etelä-Karjalan kasvatilta löytyykin Kultsun paidasta otteluita jokaisesta divarista aina Kuutosesta Kakkoseen asti.

– Joukkueen pitää sijottua sarjassa paremmin kuin viime kaudella ja ite toivon, et saa ehjän kauden ilman loukkaantumisia. Maalinki yritän tehä, mietiskeli Homanen tulevaa kautta.

Keskikenttämies näkee vahvuudekseen periksiantamattomuuden. Lisäksi puhetta ja pelinohjausta kentälle tuova Homanen opiskelee Itä-Suomen yliopistossa kotitalousopettajaksi.

Seuran vaihdostaan Palloseurasta kaupungin taivaansiniselle puolelle nuori mies kiteyttää:

– Aina ennen on ollut pelipaidassa punaista, kiva vaihtaa eriväriseen.

 

Myös Eemi Porento (s. 1998) saapuu vahvistamaan Riverin keskikenttää. Jippo-kasvatti Porento on jo kellottanut yhden virallisen ottelun SC Riverballin riveissä Kolmosessa kaudella 2015, kun nuori mies oli pelin verran lainalla kasvattajaseurastaan. JoPSia Porento ehti edustaa kahden kauden ajan.

– Tavoitteena on pelata ehjä kausi, nostaa joukkueen tasoa ja kehittyä pelaajana tietyillä osa-alueilla, pohdiskeli Porento Riverin mediatiimille.

Vahvuuksikseen kesäkuussa 20 vuotta mittariin saava keskikenttämies listaa juoksun, taidon, älyn ja äänen. Uudesta seurastaan Porennolla on ensimmäisten kuukausien ajalta paljon hyvää sanottavaa.

– Päätös siirtyä siniseen tuli Jopsin poisjäämisen jälkeen luonnollisesti, vaikka sydän onkin punainen. Meno tuntuu joukkueessa hyvältä! Joukkueessa on nuoria jätkiä, jotka tuovat lisää juoksuvoimaa ja nopeutta peliin, myös vanhempia pelaajia, jotka tuovat kokemusta ja johtajuutta, mikä helpottaa pelaamista.

16-vuotiaana Jipon edustuksen rinkiin nousseen Porennon vapaa-aika täyttyy säännöllisestä ja monipuolisesta urheilusta, mutta myös kalastuksesta ja avantouinnista. Siviilissä tuore sopimuspelaaja lopettelee liiketalouden perustutkintoa töiden ohessa.

 

Nyt tehtyjen kolmen pelaajasopimuksen jälkeen SC Riverballin pelaajamateriaali käsittää 4 maalivahtia ja 27 kenttäpelaajaa.