Riverillä vaikea viikonloppu.

Miesten Futsal-ykkösen ottelut SC Riverballin osalta jatkui vieraissa JoSePa:a ja PJK:ta vastaan. Tulijaisia joukkueella oli tuomisina kaksi tappiota. Lukemat 8-2 ja 9-1 eivät jättäneet kauheasti seliteltävää.

 

Viikonlopusta odotettiin haastavaa, sillä oli ennakkoon tiedossa, että Taivaansiniset kohtaa sarjan kärkeen veikatut joukkueet. Ensin lauantaina 15.10 oli vuorossa JoSePa. Viime kaudella Liigasta pudonnut joukkue sai haalittua muutaman pelaajan KaDy:sta ja on kauden alussa osoittanut olevan ennakoidun kova. Itse ottelu alkoi vieraiden silmissä heikosti, kun ottelua oli pelattu vain 5 min ja lukemat taululla oli jo 3-0. Riverballin miehistö oli alussa jäljessä kaikessa tekemisessä kotijoukkuetta. Aivan jakson loppupuolella vieraiden Alex Ilvonen onnistui kaventamaan tilanteeksi 4-1. ”Alussa ei vaan oltu valmiina otteluun. Temmossa oltiin pahasti jäljessä ja JoSePa oli kyllä valmiimpi otteluun. Jakson lopussa tehty kavennusmaali toi hyvää fiilistä. Hyvin tehty erikoistilannemaali meiltä” Päävalmentaja Juha-Matti Ryynänen kertoili.

 

Toiselle jaksolle Riveri tuli huomattavasti paremmin sisään. Ryynäsen sanoin joukkue oli paremmin sisällä ottelussa. Jalmari Haapea toi joukkueen jo kahden maalin päähän ja joukkue loi painetta kohti kotijoukkueen maalille. Valitettavasti tähän pani tylyn Elmeri Linnera ja tämä maali oli myrkkyä vieraille. Loppuun JoSePalaiset panivat pallon pussiin vielä kolme kertaa ja näin kotijoukkueelle voitto lukemin 8-2. ”Jakson alku oli todella hyvä steppi meiltä ja pystyttiin vastaa JoSePan hyvään tekemiseen ja maalin jälkeen meillä oli riittävästi paikkoja maalien tekoon, mutta kun et itse tee, niin silloin käy yleensä niin, että kaveri tekee. 5-2 maali oli ratkaiseva ja oikeastaan siihen katkesi meidän kiri. Vastustajalle ansaittu voitto, oli parempi joukkue lauantaina. Tyytyväinen kuitenkin, että pystyttiin vastaamaan kaverin tekemiseen ja pelissä oli hyviä elementtejä” Ryynänen jatkoi.

 

Sunnuntaina oli vuorossa PJK. Ottelun alko oli edellisen päivän toisinto ja Riveri ei tässäkään ottelussa onnistunut alussa olemaan kamppailun vaatimalla tasolla. Alle 2min kellossa ja taululla jo 2-0. Ei todellakaan alku mitä Riveri kaipasi. PJK:n terävä syöttely oli myrkkyä Taivaansinisille ja pallo liikkui kotijoukkueen hallussa välillä todella näyttävästi. ”Ei oltu taaskaan valmiina alussa. Heti alkuun erkkarista omiin ja oma peli hankalaksi. Vähän latisti fiilistä, kun kaveri painaa heti alkuun pari eteen. Vähän parannettiin jakson edetessä.” Ryynänen kertoili sunnuntain ensimmäisestä jaksosta. PJK osui vielä kaksi kertaa ennen Haapean osumaa. Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa lauantain tavoin 4-1.

 

Toinen jakso oli PJK:n jatkoa edelliseen. Tällä kertaa Riveri ei saanut konetta käyntiin ja PJK meni menojaan. Tasaisesti maaleja nakutellut kotijoukkue vei peliä haluamallaan tavalla. Loppulukemat 9-1 kertovat karua kieltä ottelusta. ”Kaikki kunnia PJK:lle. Todella kova futsal-joukkue. Joukkueen tekeminen oli tänään kaikessa meidän edellä. Hyvänä päivänä kuitenkin uskon, että oltais pystytty taistelemaan pisteistä. Kauden alussa meillä ei vaan riitä tekemisen taso haastamaan kärkipään jengejä tässä sarjassa.” Ryynänen mietti. ”Kovat joukkueet oli vastassa viikonloppuna ja selkeästi joukkueet tekee jo rutiinilla niitä asioita mitä me vasta treenikentällä treenataan. Siinä tulee se suurin ero näissä otteluissa kovia vastaan. Tyytyväinen olen siihen, että ajoittain pystyttiin haastamaan pelillisesti molemmissa otteluissa, mutta kyllä numerot kertovat rehellisesti peleistä, kuinka niissä kävi. Nyt tiedetään missä kärki menee ja katseet ollaan jo suunnattu kohti ensi viikonloppua, jolloin on jälleen tärkeä peli meille” Ryynänen summasi viikonloppua.

 

Riverin ottelut jatkuvat ensi viikolla jälleen vierasottelulla, kun se matkustaa Helsinkiin HIFK FS:n vieraaksi. Tuo ottelu alkaa Pirkkolan palloiluhallissa klo. 13.00.