Riveri vs LehPa päättää kauden kotiottelut

Riveri vs LehPa päättää kauden kotiottelut

SC Riverball pelaa perjantaina kauden viimeisen kotiottelunsa Joensuun keskuskentällä, kun vastaan kello 17.00 astelee LehPa. Joukkueet ovat vain kolmen pisteen päässä toisistaan ja taistelevat sarjan kolmannesta sijasta. Sarjakausi päättyy ensi viikon perjantaina Toivalassa ToU:n vieraana.

 

SC Riverball katkaisi edellisessä ottelussaan kolmen ottelun tappioputken, kun se kaatoi Kingsin vieraskentällä lukemin 3-4 (2-1). Ottelussa nähtiin pitkästä aikaa Riverille ominaista taisteluilmettä, jossa periksi ei anneta tippaakaan. Ottelussa Riveri nousi hienosti voittoon kahden maalin tappioasemasta. Samaa taisteluilmettä kaivataan myös perjantaina. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa LehPa oli parempi lukemin 2-1, joten nyt on aika maksa kalavelat siihen suuntaan.

 

Riveri on kärsinyt edellisissä otteluissaan miehistövajeesta. Nyt kissanristiäiset ja lomamatkat on pääosin pidetty ja treeneissä on jälleen ollut tiukkaa taistelua pelipaikasta. Kokoonpanoon saataneenkin tällä kertaa reilummin vaihtopelaajia, mikä antaa valmentaja Sami Ahoselle enemmän vaihtoehtoja iskukykyisen avauskokoonpanon rakentamiseen. Vaikka pelaajia on tällä kertaa käytettävissä enemmän kuin edellisissä otteluissa, on poissaoloja kuitenkin muutamia. Merkittävin poissaolo liittyy hyökkäyspäähän, sillä maalipörssin kärkikahinoissa painiva Klaus Nevalainen on poissa. Toisaalta hyökkääjä Konsta Kokko palaa rosteriin lomamatkan jälkeen. Muutoin poissaolijoita ei juurikaan ole pitkäaikaisloukkaantuneiden ja kauden aikana pois muuttaneiden lisäksi. Riveri on kamppaillut ajoittain maalinteko-ongelmien kanssa ja Nevalainen onkin tehnyt peräti 16 maalia Riverin 27 maalista. Potentiaalia muillakin pelaajilla on maalarina, mutta nähtäväksi jää kuka astuu esiin Klausin varjosta ja pamauttaa tarvittavat osumat Taivaansinisille.

 

LehPa nousi täksi kaudeksi Nelosesta Kolmoseen ja on pelannut vakuuttavasti, vaikka sekin on Riverin tavoin kärsinyt muutaman yllättävän tappion. Jipon farmiseurana joukkueella on käytettävissään kaikki Jipon nuoret pelaajat, joten vauhtia ja taitoa joukkueessa on runsaasti. LehPa:n otteet ovat kuitenkin heitelleet juurikin ehkä käytettäsissä olevan miehistön vuoksi. Maalaushommissa punamusta naapuri on ollut selvästi Riveriä parempi tällä kaudella. LehPa on tehnyt yhteensä 49 maalia eli lähes kaksinkertaisen määrän Riveriä enemmän. Edellisessä ottelussa LehPa pieksi AC BARCA:n peräti 8-0. Jos Riverillä Klausin jälkeen paras maalintekijä on tehnyt kolme maalia, on LehPa:lla kaksi kymmenen maalin miestä. Riverin kasvatti Miro Turunen on onnistunut 12 ja Väinö Häkki 10 kertaa. Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on ollut kohtalaisella tasolla, vaikka molempien joukkueiden päästettyjen maalien saraketta painaa muutama isompi tappio. Riverin maaliero ilman JJK- ja Blackbird-pelejä olisi 25-18, kun se nyt on 27-33. Jyväskyläläiset sarjajohtajat olivat selvästi sarjan kaksi parasta joukkuetta.

 

Perjantaina joka tapauksessa taistellaan kolmannesta sijasta. Riveri on sarjassa kolmantena 28 pisteellään, kun LehPa puolestaan on 25 pisteessä. Joukkueiden väliin mahtuu vielä JPS, jolla on 27 pinnaa. Lisäksi Warkaus JK:lla on vielä teoreettiset mahdollisuudet kolmanteen sijaan, sillä heillä on nyt 22 pistettä ja sijoitus kuudes. Käytännössä sarjan kolmas sija on kahden pohjoiskarjalaisen ja jyväskyläläisen JPS:n keskinäinen kamppailu. LehPa ja JPS kohtaavat toisensa viimeisellä kierroksella Riverin matkatessa Toivalaan ToU:n vieraaksi.

 

Tervetuloa seuraamaan paikalliskamppailua perjantaina 27.9. klo 17.00 Joensuun keskuskentälle. Ottelua pääsee seuraamaan ilmaiseksi, mutta kahvirahaa tai maksukortti kannattaa ottaa matkaan RiverCafé:n palveluita varten. Tämän parempaa paikalliskamppailua et enää tämän kesän jalkapallosarjoissa voi nähdä!