Riveri voittoon Varkaudessa

Riveri voittoon Varkaudessa

SC Riverball aloitti sunnuntai-iltana syyskierroksen Varkaudessa Warkaus JK:n vieraana. Reissulta matkaan tarttui kolme pistettä, kun Taivaansiniset onnistuivat ensimmäistä kertaa voittamaan Warkaus JK:n edustusjoukkueen Varkaudessa. Ottelu päättyi 1-2 (1-0) Ville Homasen ja Klaus Nevalaisen pamautettua pallot maaliin.

 

SC Riverball matkusti sunnuntai-iltana Varkauteen jo kahdeksatta kertaa seurahistoriansa aikana. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet peräti 18 kertaa, mutta Riveri on ollut kotijoukkue useammin. Varkaudessa pelatuista otteluista Riveri ei ollut onnistunut saavuttamaan kuin kaksi tasapeliä seitsemästä edellisestä ottelusta, mutta nyt vottotili saatiin vihdoin avattua. Kuten jo ennalta saattoi arvata, oli pitkäaikaisten kiistapukareiden ottelu täynnä tunnetta jo ensi minuuteista alkaen. Taklaukset vietiin molemmin puolin loppuun saakka ja tuomarille kitistiin kilpaa. Tuomarilinja tuntuikin kismittävän molempia joukkueita aika lailla koko ottelun läpi ja vapaapotkuista ja paitsioista urputettiin jatkuvasti, osittain kyllä aiheestakin.

 

Kuitenkin kupletin juoni itse peliin liittyen oli heti selvillä. Riveri pyrki rakantamaan peliä maltillisesti lyhytsyöttöpelinsä kautta varkautelaisten pelatessa suoraviivaisesti pitkillä palloilla. Riverin harmiksi Warkaus JK saikin tehtyä ottelun avausmaalin Taivaansinisten alustaessa itse tilanteessa. Pallonhallinnan kesken pallo jouduttiin pelaamaan maalivahti Antti Jäntille saakka, jonka helpohko levitys laitaan suhahti liukkaalla nurmikentällä ohi pelikaverin ja JK iski vastaan. Laidalta puolittain läpi päässyt pelaaja keskitti täydellisen pallon takatolpalle Jäntin sekä toppareiden yli ja Tommi Lankinen siirsi pallon maaliin kahdeksannella minuutilla. Johtomaalin jälkeen Riveri alkoi myös saada painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta maalivahti Matti Oinonen ei ollut yllätettävissä vielä tässä vaiheessa. Riveri hallitsi ensimmäisellä jaksolla ehkä himpun verran enemmän pelitapahtumia, mutta varkautelaisten hyökkäykset olivat vaarallisia. Erityisesti puolesta kentästä annetut kukkupallovaparit aiheuttivat auringon paistaessa suuria vaikeuksia Riverpuolustukselle, mutta joukkue kesti painostuksen kovasti taistellen. Muutamaan otteeseen pallo oli jo lähellä Riverin maaliakin, mutta viime hetkellä topparit ja Jäntti saivat lusikoitua pallon viivalta väljemmille vesille. Riveri sai myös luotua hyviä paikkoja ja kertaalleen kotijoukkueen pelaaja jopa pysäytti keskityksen kädellään pään vierestä, mutta tuomari pohdiskeli peliasennon olleen luonnollinen. Varsin tasainen puoliaika kuitenkin päätettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

 

Tauolla Riverkäskijä Sami Ahonen painotti irtopalloihin reagointia ja aktiivista pallotonta liikettä kentällä. Tällä kertaa pukukoppipuheet tepsivätkin heti alusta lähtien, sillä Riveri otti kuskin paikan heti haltuunsa. Taivaansiniset liikuttelivat palloa nätisti mieheltä toiselle ja kotijoukkueen pelaajat juoksivat perässä. Pelihuumori näytti nyt olevan kohdallaan ja myös irtopalloissa ensimmäisenä oli joensuulainen pelaaja. Vartin myllytyksen ja muutaman hukatun paikan jälkeen Riveri sai vihdoin tasoitusmaalin aikaiseksi, kun tunnin pelin kohdalla Eelis Korhonen syötti pallon Homaselle. Kanssapelaajien kovasta huutamisesta huolimatta Ville viittasi näille kintaalla ja pamautti itse pallon tyylikkäästi 20 metristä takayläkulmaan. Tasoitusmaali oli ehdottomasti yksi kauden hienoimmista maaleista. Tasoituksen jälkeen sama ralli jatkui. Riveri piti palloa maissa ja rakenteli peliä kauniisti, kun Warkaus JK pyrki potkaisemaan pitkän ja voittamaan kakkospallon. Tällä kertaa kuitenkin kotijoukkue taisi väsyä Riverin pyörityksessä, sillä kakkospalloille ei enää ensimmäisen jakson tavoin löytynyt valkopaitaa, vaan Taivaansiniset olivat heti valppaana. Vartti ennen täyttä peliaikaa Riveri sai kaipaamansa johtomaalin, kun Riveri puhkaisi kaikki varkautelaisten linjat hyvillä maasyötöillä. Lopulta hyvin keskikentällä kaikkea liikkuvaa potkinut, 50. virallisen jalkapallo-ottelunsa Taivaansinisissä pelannut, Jarkko Turunen vapautti Nevalaisen läpiajoon ja maalihai ei tästä epäonnistunut. Kaunis syöttöpeli ennen maalia ja rauhallinen sijoitus ohi Oinosen.

 

Johto-osuman jälkeen Riveri jatkoi samaa pelityyliä eikä Warkaus JK saanut kunnollista loppukiriä aikaiseksi ennen kuin pelikellossa oli muutama minuutti jäljellä. Ensin pääpallotilanteessa vihellettiin kummallisesti vapaapotku kotijoukkueelle noin 17 metristä. Antti Jäntti oli kuitenkin delfiininä paikalla ja sai viime hetkellä nostettua kohti yläkulmaa mennen pallon kädellään yläriman yläpuolelle. Pelikello näytti jo tässä vaiheessa varmaan täyttä aikaa, kun varkautelaiset astelivat antamaan tilanteesta seurannutta kulmapotkua, johon maalivahti Oinonenkin oli noussut ylös. Kulmapotkun jälkeen irtopallo ajautui Taivaansinisille, jotka lähtivät kovaan vastahyökkäykseen. Varkautelaisten rappaamisista huolimatta peli vain jatkui, mutta onneksi pallo oli sentään Riverin hallussa. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai toisen vapaapotkun reilusta 20 metristä, kun Riverin toppari Perttu Rytivaara rikkoi varoituksen arvoisesti. Tämän tilanteen jälkeen syntyi monen minuutin kalabaliikki, jossa vähän läpsittiinkin kanssapelaajia kavoille ja kukkoiltiin muutenkin. Pari minuuttia kestäneen rähinöinnin jälkeen vain kotijoukkueen pelaajaa varoitettiin keltaisella kortilla. Lopulta vapaapotkua päästiin antamaan ja vaarallinen siitä tulikin. Jäntti oli jälleen hereillä ja venytti jälleen kätensä pallon tielle ja sai nostettua sen yli yläriman. Tilanteesta seurasi jälleen kulmapotku, missä kaikki pelaajat olivat jo rangaistusalueen sisällä. Härdellistä huolimatta Riveri sai pallon väljemille vesille ja lopulta erotuomari vihelsi tunteikkaan taistelun päättyneeksi.

 

Ottelu oli jälleen taattua laatua, jota Riverin ja Warkaus JK:n välillä on totuttu näkemään. Jos taitotaso ei välillä pitänyt yleisöä valpaana, niin ainakin fyysinen pelaaminen lisäsi mielenkiintoa sunnuntai-iltaan. Ensimmäinen puoliaika oli Riveriltä vielä hieman hakemista, mutta toisen puoliajan erinomainen tason nosto ja hyvällä itseluottamuksella pelaaminen varmistivat voiton vierailijoille. Koko joukkue oli lopulta täynnä onnistujia ja vaihdosta saatiin lisää osaamista kentällä. Yksittäisiä onnistujia ei voi edes nostaa esille, sillä etenkin toisen jakson pelaaminen oli koko joukkueelta esimerkillistä molempiin suuntiin, jos pienet sikailut jätetään ulkopuolelle. Ottelussa kentällä kävi myös kaksi debytanttia, kun Pavel Klimov ja Miko Parikka pelasivat ensimmäiset ottelunsa Taivaansinisissä.

 

Riverin sarjaottelut jatkuvat jo tulevana torstaina, kun se matkustaa Kuopion Kurkimäkeen KuKi:n vieraaksi. Tervetuloa seuraamaan ottelua miellyttävälle kyläkentälle Kurkimäkeen klo 18.30