Riveri voittoon lopun lepsuilusta huolimatta

Riveri voittoon lopun lepsuilusta huolimatta

SC Riverball vieraili keskiviikkona Varkaudessa Warkaus JK:n vieraana. Jännittävien vaiheiden jälkeen Riveri onnistui säilyttämään johtonsa ja voitti ottelun lukemin 3-4 (0-1). Kolmonen jatkuu sunnuntaina ensimmäisellä kotiottelulla sarjanousija Komeettoja vastaan.

 

Helteinen keskiviikkoilta ei ennakkoarvelujen mukaisesti jättänyt ketään kylmäksi kentällä eikä katsomossakaan. Jo ottelun alusta lähtien oli selvää, että molemmat joukkueet pelaavat kovaa ja välillä tuomareilla meinasi olla vaikeuksia saada ottelua hallintaansa. Riveri pääsi edellisen matsin tavoin maalipaikoille jo alkuminuutilla eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kuin alle viisi minuuttia. Hyvin keskikentällä läpi ottelun vääntänyt Vladislav Dirgin onnistui pelaamaan pallon boksin sisään Klaus Nevalaiselle, joka tökkäsi pallon kärkkärillä maalin etukulmaan ohi hölmistyneen varkautelaismaalivahdin. Ensimmäisen jakson aikana mustissa pelannut Riveri oli hallitsevampi osapuoli Warkaus JK:n pelatessa suoraviivaisemmin. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä myös lisämaaleja avausjaksolla, mutta maalivahdit pitivät joukkueita pystyssä hyillä torjunnoillaan. Erityisesti Antti Jäntti esitti yhden hienon torjunnan avausjaksolla, kun pallo oli kiertämässä kohti alakulmaa. Riveri sai jakson puolivälin paikkeilla pelivälineen kertaalleen maaliin, mutta Dimitri Klimovin tulkittiin olleen himpun verran paitsiossa ohjausta tehdessään. Avausjakson kovista otteista kertoo se, että varoituksia jaettiin kolme kappaletta, mutta kuusikaan ei olisi ollut vääryys.

 

Toiselle jaksolle varkautelaiset tulivat pelikentälle päättäväisin askelin. Ensimmäisen viiden minuutin aikana Riveri ei saanut omaa peliään ollenkaan kulkemaan, mutta toisaalta varkautelaiset eivät huippuvaarallisille paikoille pääseet. Reilun tunnin kohdalla Riveri sai vapauttavan osuman, kun hyvän kierrätyksen jälkeen Veetu Rinkinen pääsi kaventamaan oikealta laidalta keskelle ja vapautti Dirginin kasvokkain maalivahdin kanssa. Vladi ei epäonnistunut läpiajossaan, vaan sijoitti pallon tarkasti maalin alanurkkaan. Maalista lisävirtaa saanut Riveri kasvatti johtonsa jo kolmeen maaliin noin vartti ennen täyttä aikaa. Rinkinen karkasi oikealta laidalta puoliksi läpi ja laukoi pallon tarkasti alanurkkaan. 0-3 tilanteessa Riverin peli lerpsahti oikein urakalla. 80. peliminuutilla Perttu Rytivaara jäi neppailemaan alakertaan lyhytsyöttöpeliä, kun olisi täytynyt jo purkaa tilanne. Pallon menetyksen seurauksena varkautelaiset pääsivät laidalta hyökkäykseen, josta lähtenyt keskitys osui eteen liukuneen Eemeli Reinikaisen käteen. Pallovietiin pilkulle ja Joel Malkki tsippasi pallon tyylikkäästi keskelle. Kavennusosumasta RIveri ei kuitenkaan vielä säpsähtänyt, vaan lisäsi omaa johtoaan Nevalaisen toisella osumalla. Tilanteessa Dirgin kikkaili itsensä päätyviivan tuntumaan viitosen rajalle ja tsippasi pallon sieltä takatolpalla päivystäneelle Nevalaiselle, jolla oli helppo työ pukata pallo tyhjään maaliin. 1-4 tilanteessa Riverin peli muuttui kuitnekin jälleen lepsuksi. Varsinaisen peliajan täyttyessä Vertti Torvinen karkasi läpiajoon ja nosti pallon ohi vastaan tulleen Jäntin ja viimeisteli tyhjiin 2-4. Kavennusosuman jälkeen RIveri odotteli jo päätösvihellystä, mutta Warkaus JK jatkoi päättäväistä painamista. Se tuottikin vielä hedelmää lisäajan viidennellä minuutilla, kun Torvinen pääsi tälläämään kulmapotkusta takatolpalta tyylikkäästi maaliin ilman minkäänlaista vartiointia. 3-4 osuman jälkeen tuomari Simo Kahelin vislasi pelin päättyneeksi ja näin Riveri saalisti jo toisen peräkkäisen voittonsa Varkaudesta.  Voitto oli samalla myös toinen peräkkäinen sarjassa ja Riveri onkin tällä hetkellä sarjassa toisena FC Blackbirdin takana. Molemmat joukkueet ovat voittaneet sarjan alussa kaksi ottelua. Riverin hanakimpana pelaajana kotijoukkueen palkintoraati piti Eemeli Reinikaista, joka palkittiin ruisleivällä.

 

Ottelut jatkuvat jo sunnuntaina, kun sarjanousija Komeetat Jyväskylästä saapuu vierailulle Mehtimäen tekonurmelle. Ottelu alkaa klo 18 ja pääsymaksua ei peritä. RiverCafé palvelee normaalisti ja maksutavaksi suositellaan pankkikorttia. Tervetuloa!