Riveri voitti Rastaat selvin numeroin

Riveri voitti Rastaat selvin numeroin

SC Riverball kohtasi lauantai-iltapäivänä kärkikamppailussa jyväskyläläisen FC Blackbird:n. Edellisen kierroksen tappiosta sisuuntunut kotijoukkue halusi esittää parastaan kovaa vastustajaa vastaan ja olikin lopulta parempi lukemin 4-1 (3-0). Näin Riveri nousi takaisin sarjan kakkospaikalle. Seuraavan kerran pelataan ensi viikon perjantaina, kun Taivaansiniset kohtaa paikallisottelussa LehPa:n High Pine Lanella

 

Lauantai-iltapäivän ottelussa Riveri lähti pistämään kapuloita rattaisiin ylivoimaisesti kauden aloittanutta FC Blackbirdia vastaan. Suunnitelma toimikin mainiosti, sillä niin hyvä Riverball oli ensimmäisellä jaksolla. FC Blackbird yritti murtaa hyvin liikkunutta kotijoukkuetta keskialueen syötöillä, mutta Taivaansiniset tukkivat keskustan hyvin liikkuneen kolmikon (Pupaza, Dirgin ja Ilodigwe) voimalla. Monesta näistä tilanteista Riveri sai vaarallisia vastahyökkäyksiä ja erikoistilanteita. Kun pelikellossa oli noin 20 minuuttia, Riveri sai vapaapotkun oikealta sivustalta. Pallon taakse Eelis Korhonen, jonka kova kierteinen pallo tavoitti takatolpalle nousseen Vili Väänäsen ja varma pusku verkon perukoille. Riveri näin 1-0 johtoon. Seuraavaa maalia odoteltiin noin 13 minuuttia. Keskialueella pallon riisto, Udoka Ilodigwe lähti nopeaan nousuun huonosti organisoitunutta FC Blackbirdin puolustusta vastaan. Udon hieno syöttö tavoitti Klaus Nevalaisen, eikä maalitykki jättänyt paikkaansa käyttämättä, vaan varma sijoitus ohi FC Blackbirdin maalilla pelanneen Riku Uus-Leponiemen. Taululle 2-0. Vielä hieman ennen puoliaikaa tuli lisää kylmää vettä vierasjoukkueen kannalta, kun River sai jälleen vapaapotkun oikealta laidalta. Ensimmäisen maalin kopio; pallon taakse Eelis Korhonen, kova kierteinen pallo takatolpalle ja Vili Väänänen jälleen päineen välissä. 3-0. Näissä lukemissa siirryttiin puoliajalle.

 

Toinen jakso alkoi FC Blackbirdin painostuksella ja hieman taktiikkaa muuttaneen ja huhujen mukaan hiusten kuivauksen saaneen vierasjoukkueen keskittyessä suoraviivaisempaan peliin. Alku olikin mainio Blackbirdin kannalta, sillä pitkä pallo tavoitti Nkunda Idriss Papyn ja Elias Niskasen hieman antaessa painetta Papy meni nurin ja tästä pallo pilkulle. Pilkun upotti sisään varmasti Joensuulaisyleisölle tuttu Toni Tahvanainen. Tämä toimi myös hyvänä herätyksenä kotijoukkueelle. Jakso olikin ensimmäistä jaksoa tasaväkisempi Riverin keskittyessä pitämään välit tiiviinä ja Blackbirdin yrittäessä murtaa hyvin puolustanutta kotijoukkuetta. Molemmilla oli hyviä paikkoja lisätä maalisarakkeeseen lisää maaleja, mutta vain kotijoukkue lopulta onnistui tässä. Aivan pelin lopussa kotijoukkueen kaksikko Vladislav Dirgin ja Dimitri Klimov pelasivat nätisti yhteen hyökkäyskolmanneksella ja Dirgin pääsi läpi. Blackbirdin Joonas Tuominen koppasi kädestä kiinni ja Dirgin nurin. Tuomiselle tilanteesta punainen kortti. Tilanteen seuranneesta 16-rajalta annetusta vaparista Klimov sijoitti pallon varmasti takakulmaan ja tilanteeksi 4-1. Samalla kuului loppuvihellys ja näin kotijoukkue pääsi riemuitsemaan upeaa voittoa!

 

”Loistava peli meiltä. Varsinkin ensimmäinen jakso oli todella vahvaa tekemistä koko joukkueelta. Puoliajalla yritin painottaa, että kaveri tulee varmasti kovaa ja se aiheuttikin hetken meille ongelmia, mutta suurempaa hätää meillä ei siinä ollut ja klaarattiin homma hienosti loppuun asti! Kova joukkue Blackbird on ja saadaan olla ylpeitä voitosta.” Summasi päävalmentaja Ahonen.

Ottelu kulki kotijoukkueen näkökulmasta erittäin hyvin ja varsinkin ensimmäinen jakso oli parasta Riveriä miesmuistiin. Sen verran hyvin ja yhtenäisesti liikkunut kotijoukkue aiheutti vaikeuksia Blackbirdille, että joukkueen alakerta Antti Jäntin johdolla pääsi helpolla. Yksittäisiä pelaajia ei tarvitse nostaa esille, koska koko joukkue suoritti tänään todella hyvin. Erikoistilanteissa kotijoukkue sai monta vaarallista palloa vastustajan boksiin ja näistä iskettiin yhteensä kolme maalia.

 

Tämä peli on kuitenkin unohdettava nopeasti, sillä jo tulevana perjantaina 31.7. pelataan paikallisvastustajan LehPa:n kotiareenalla hegemoniaottelu ja tuota ottelua ei varmasti kumpikaan halua hävitä. Tervetuloa kannustamaan vierasjoukkue voittoon paikallisvastustajasta.

Pöytäkirja