Riveri onnistui maalinteossa Kingsiä vastaan

Taivaansiniset matkustivat lauantaina Kuopioon Kings SC:n vieraaksi. Kylmässä säässä Savon Sanomat Areenalla pelattu ottelu päättyi vieraiden 2-3 (0-1) voittoon.

Ottelun alkamisajankohta myöhäisessä illassa ja Joensuussa lauantaipäivän aikana nähty sää jännittivät hieman, kun Riveri hyppäsi auton kyytiin ja aloitti matkan kohti naapurimaakunnan pääkaupunkia. Matkan aikana oli kuitenkin jo havaittavissa, että sää Kuopiossa olisi kylmä, mutta lunta ei sataisi. Ottelu nimitättäin oli suunniteltu pelattavaksi ulkona.

Kuopiossa kenttä osoittautui huippukuntoiseksi pakkasmittarinkin näyttäessä vain viittä pakkasastetta. Vierasjoukkue oli varautunut pelimatkaansa teevehkein, joten ennen ottelua, ja puoliajallakin, Taivaansiniset pystyivät nauttimaan englantilaisvalmentajan tapaan teehetkestä. Itse peli alkoi hieman tunnustellen. Myötätuuleen pelannut Riveri saikin luotua pelin alkupuolella muutamia puolittaisia paikkoja, mutta viimeistelyt eivät vielä onnistuneet. Myös Kings sai ajoittain tilanteita, mutta muutamaa laukausta lukuunottamatta maalivahti  Miikka Naumanen ei joutunut oikein kunnolla torjuntatöihin. Ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue onnistui lopulta maalinteossa, kun lähellä omaa päätyviivaa vastustajalta riistetty peliväline toimitettiin muutamalla lyhyellä ja yhdellä pidemmällä syötöllä Klaus Nevalaiselle. Klasu pääsi karkaamaan laidalta läpiajoon ja ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon rauhallisesti ohi maalivahdin.

Teehetken jälkeen sää oli muuttunut hieman ulkona ja lunta alkoi sataa. Myös tuuli voimistui hieman ja toinen jakso oli vieraille vastatuuleen pusertamista. Kings aloitti toisen puoliajan erittäin vahvasti ja vyörytti hyökkäyksiä kohti avausvaikeuksista kärsinyttä Riverlaumaa. Kaikesta huolimatta toisen jakson avausmaalista vastasi Riverin Konsta Kokko, joka sai pienen häslingin jälkeen pelivälineen haltuunsa noin 25 metrissä ja nosti sen yli aiemmassa tilanteessa vastaan tuleen maalivahdin, kun hän ei ollut vielä aivan ehtinyt tolppiensa väliin. Samassa tilanteessa Klaus loukkasi hieman nilkaansa ja meni hetkeä myöhemmin hoidettavaksi vaihtopenkille. Riveri oli jo puoliajalla päättänyt, että mikäli loukkaantumisia tulee, pelataan toinen jakso alivoimalla. Näin jo viilentyneitä pelaajia ei tarvitse laittaa uudestaan kentälle, sillä kaikki vaihdot suoritettiin puoliajalla.

Alivoimalla Riveri oli entistä kovemman paineen alla Kuninkaiden hyökätessä. Lopulta Kings sai myös kavennettua lukemat 1-2, kun pystysyöttö tavoitti hyökkääjän liikkeessä linjan taakse. Maalivahti Naumanen oli voimaton tarkan sijoituksen edessä. Kings jatkoi kavennuksen jälkeen voimakasta hyökkäämistä ja prässäsi korkealta useamman miehen voimin. Välillä Riveri kuitenkin pystyi purkamaan prässin lyhytsyöttöpelillään ja yhden tällaisen päätteeksi liukas Eetu Toikka karkasi läpiajoon vasemmalta. Mies sijoitti pallon tyylikkäästi aivan maalin taka-alakulmaan ohi maalivahdin ja vierailijat olivat jo 1-3 johdossa. Tämän jälkeen Kings haki jälleen voimakkaasti painostaen kavennusta, mutta sitä saatiin lopulta odottaa vimmeisille minuuteille. Sarjan monipuolisimpiin pelaajin lukeutuva Kuningas-pomo Esa-Pekka Vartiainen otti pallon tyylikkäästi linjassa haltuun rinnallaan, nosti sen päänsä yli linjan taakse itse samalla kääntyen ja sijoitti pallon ilmasta tolpan kautta sisään takakulmaan. Viimeiset minuutit olivat jälleen pallottelua molempiin suuntiin ja näin myös kauden toinen harjoitusottelu päättyi Riverin voittoon.

Ottelussa oli mukana flunssa-aallon ja muiden menojen vuoksi vain 12 pelaajaa, mutta näin kaikki mukana olleet saivat reilusti peliaikaa näyttääkseen omaa osaamistaan valmentajalle. Erityisesti ottelussa onnistuivat vasempana puolustajana urakoinut Eelis Korhonen, keskikentällä taistellut Riku Kareinen sekä laidoilla ja hyökkäyksessä viilettäneet Toikka ja Nevalainen. Seuraava harjoitusottelu on jo vajaan viikon päästä, kun lauantaina matkustetaan jälleen Kuopioon. Ottelu pelataan tuolloin klo 20 Kuplahallissa ja vastassa on sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva ja kukitaka-pelityyliin luottava Kurkimäen Kisa.

Riverin kokoonpano

1. puoliaika: Naumanen; Nissilä, Rytivaara, Karjalainen, Korhonen; Nevalainen, Ylikoski, Kareinen, Toikka; Kokko, Saarela

2. puoliaika: Naumanen; Nissilä, Rytivaara, Karjalainen, Korhonen; O. Hirvonen, Porkka, Kareinen, Toikka; Kokko, Nevalainen