Riveri nappasi voiton. Ahoselle 200.ottelua täyteen.

SC Riverball nappasi kauden kauden 5.voittonsa lukemin 1-0 Miesten kolmosessa perjantai-illassa pelatussa ottelussa Pieksämäen SaPa:a vastaan. Voittoon riitti Vili Väänäsen osuma ja näin Riveri taistelee vielä 9.tilasta sarjassa.

 

Ottelu alkoi varsin hyvin kotijoukkueen näkökulmasta. Pallon hallinta saatiin heti alkuun itselle ja joukkue pyrki löytämään keinoja murtaa tiiviisti puolustaneen vieraiden puolustus. Muutaman kerran tässä onnistuttiin hyvin, mutta todellisuudessa vieraiden Johan Wicklund ei joutunut montaa torjuntaa esittämään ensimmäisellä jaksolla. Vieraiden parhaat paikat tulivat vastahyökkäyksistä ja varsinkin Samuli Liimatainen meinasi muutaman kerran aiheuttaa harmaita hiuksia kotijoukkueen puolustukselle. Jakson paras paikka tuli kotijoukkueen Ville Kuuselalle, mutta painava kuti leijaili harmikseen ohi takatolpan. Ehkä kotijoukkueen peliä ensimmäisellä jaksolla vaivasi maltin puute, liian monesti joukkue pyrki pelaamaan nopeasti pystyyn kierrätyksen sijaan ja näin ollen vieraiden puolustus pääsi suhteellisen helpolla. Vastaavasti omassa päässä varsinkin Vili Väänänen oli puolustuksen herra ja hidalgo ja katkaisi useamman kerran vieraiden pyristelyt. Puoliajalle siis lukemissa 0-0.

 

Toiselle puoliajalle tuli Riveri päättäväisemmin. Pallo pyöri ensimmäistä jaksoa paremmin ja paine alkoi kasvaa SaPa:n päädyssä. SaPa keskittyi edelleen iskemään vaarallisesti vastahyökkäyksistä, mutta muutamaa torjuntaa lukuunottamatta Antti Jäntti pääsi kotijoukkueen maalilla suhteellisen helpolla. Kotijoukkueen avausmaali tuli kun pelikello näytti 66 minuuttia. Pallo ajatui laidasta keskelle Väänäselle, jonka ensimmäinen kosketus vapautti tilaa ja Väänäsen tulinen kuti n. 30m sujahti etukulmaan ohi heittäytyneen Wicklundin. Näin riemastuttavasti kotijoukkue 1-0 johtoon. Maalin jälkeen River jatkoi omaa pelaamistaan ja varsinaista kiriä ei vierailijat saaneet aikaiseksi. Loppulukemat kirjattiin Riverille 1-0. Ottelun loppupuolella Riverball:n valmentajana kolme edellistä kautta toiminut Sami Ahonen pääsi esiintymään kentällä ja sai tilastoihinsa 200. virallisen ottelun SC Riverballin paidassa. Onnittelut merkkipaalusta Samille.

 

Ottelu ei varsinaisesti tarjonnut mitään suurta jalkapallojuhlaa, mutta voitollaan Riverille jäi panosta kauden viimeiseen otteluun KeuPaa vastaan. Panoksena siinä on sarja 9.sija ja River leirissä ollaan oltu sillä asenteella, että se otetaan. Ottelussa Riverin parhaimmistoa oli topparina luutinut ja maalin värkännyt Vili Väänänen ja keskikentällä paljon peliä tehnyt Ville Kuusela. Myös nollapeli on aina nollapeli, niin hatunnosto maalivahti Antti Jäntille ja puolustuspelaamiselle. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden päättävää ottelua Keuruulla. Tuo ottelu pelataan 1.10.2022 klo. 15.00 Tervan tekonurmella. Tervetuloa kaikki kannustamaan Taivaansinisiä voittoon!