Riveri matkaa kärkikamppailuun KuKi:n vieraaksi

Riveri matkaa kärkikamppailuun KuKi:n vieraaksi

SC Riverball matkustaa sunnuntaina Kuopioon Kurkimäen Kisan vieraaksi. Kevätkaudella tasapeliin päätyneet joukkueet kohtaavat toisensa Kurkimäen nurmikentällä klo 15 alkaen. Taivaansiniset tavoittelevat ottelusta seurahistorian ensimmäistä voittoaan KuKi:sta.

 

Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kärkikamppailu käy tällä hetkellä kiihkeänä ja kolmanneksi viimeinen kierros saadaan valmiiksi sunnuntaina. Kurkimäen Kisa on tällä hetkellä sarjassa toisena ja Taivaansiniset kolmantena kolme pistettä KuKi:a perässä. Lähtökohtaisesti sarjan kärkikamppailun panoksena molemmilla joukkueilla on vain ja ainoastaan voitto, jolla kumpainenkin pysyisi mukana sarjan voittokamppailussa. Tappiolla jyväskyläläinen FC Blackbird saa lisää etumatkaa kumpaan tahansa joukkueesen verrattuna. Aiemmin tällä viikolla viikolla oman ottelunsa voittaneet Rastaat ovat tällä hetkellä 31 pisteessä yhden ottelun enemmän pelanneena. Toisena oleva KuKi on 28 pisteessä ja Riveri 25 pisteessä yhdessä Warkaus JK:n ja ToU:n kanssa. Voitolla Taivaansiniset nousisivat tasapisteisiin KuKi:n kanssa ja tällöin sarjan kärkikolmikko tai -nelikko olisi kolmen pisteen sisällä toisistaan, kun vain kaksi ottelua on jäljellä. Varkautelaisilla on myös mahdollisuus nousta 28 pisteeseen, mikäli he voittavat Huiman sunnuntain toisessa ottelussa.

 

Sunnuntain pelaajatilanne Taivaansinisillä on hyvä. Ville Homanen on kärsinyt pelikieltonsa ja loukkaantumistilannekin alkaa helpottamaan. Lisäksi puolustusvoimista matkaan saadaan Eemi Porento ja sairastuvalta puolestaan Dimitri Klimov. Myös muutaman viikon reissussa aiemmin ollut Opa Karjalainen on päässyt nyt harjoittelemaan hyvin ja on valmiina auttamaan joukkuetta enstistä paremin. Sunnuntain kokoonpanoon olisi ollut tyrkyllä reilusti yli 20 pelaajaa, mutta matkaan tietysti voidaan ottaa vain 18. Poissaolojakin rosterissa kuitenkin on. Viime viikonloppuna Riveruransa lopettanut Ossi Savolainen on tietysti poissa, kuten myös muutaman viimeisimmän ottelun laitapuolustajana loistanut Riku Kareinen. Lisäksi pikkuvaivoja ja pitkäaikaisempia loukkaantumisia on edelleen.

 

Joukkue on harjoitellut viikolla hyvin ja harjoittelu on tähdännyt siihen, että sunnuntaina joukkue on huippuiskussa. Nimivahva KuKi on varmasti kova joukkue kotikentällään, mutta erinomaiseen syysvireeseen äitynyt Riveri on osoittanut pystyvänsä pelaamaan huipputasolla. Jo perjantain viimeistelyharjoituksessa oli aistittavissa päättäväistä tunnelmaa, jolla tarvittavat kolme pistettä napataan mukaan Pohjois-Karjalaan. Hyökkäyksessä edellisissä otteluissa hääränneet Eero Naakka ja Konsta Kokko ovat olleet viimeaikoina hyvällä pelipäällä ja heitä hyvin ovat kompanneet laitapelaajat Eetu Toikka ja Klaus Nevalainen. Lisäksi hyökkäyspäähän on erinomaisia vaihtoehtoja tarjolla, sillä mm. maaliahne Klimov, taitava Oskari Hirvonen sekä väkivahva Porento ovat käytettävissä. Puolustuspäähän tulee Kareisen puuttumisen myötä ainakin yksi muutos. Nähtäväksi jää, millaisen kokoonpanon valmentaja Mark Dziadulewicz juoksuttaa kentälle aloituskokoonpanoon.

 

Sunnuntaina klo 17 ottelutulokset 16. kierrokselta ovat selvillä ja siitä nähdään askelmerkit kahdelle viimeiselle kierrokselle. Tervetuloa siis kannustamaan Taivaansinisiä Kurkimäkeen sunnuntaina klo 15 alkaen! Tämä kenttä, jos joku, on joskus koettava!