Riveri kellisti KuKi:n

Riveri kellisti KuKi:n

SC Riverball matkusti torstaina Kuopioon, jossa se kellisti Kurkimäen Kisan lukemin 1-2 (1-0). Tasaisen ottelun Rivermaalarina kunnostautui Klaus Nevalainen kahteen otteeseen ja samalla mies nousi koko sarjan piikkipaikalle maalipörssissä. Riverin ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina, kun sarjanousija AC BARCA saapuu Joensuuhun.

 

Riveri matkusti torstaina Kuopioon, jossa pelattiin samana iltana myös toinen jalkapallo-ottelu. Yhteistä otteluille oli, että kumpaankaan otteluista ei ollut pääsylippuja saatavilla portilta. Taivaansinisten matkalle lähtö viivästyi hieman, kun pelaajia odoteltiin ja varusteita kerättiin matkaan, mutta kuitenkin pelipaikalla oltiin riittävän ajoissa lämmittelyä varten. Lyhyen, mutta terävän, lämmittelyn jälkeen ottelu pääsi alkamaan ajallaan ja yleisöäkin oli paikalla mukavasti. Ennakkotiesoista poiketen Kurkimäen sametin kupeessa oli myös kahvio pystytettynä ja eväät olivat maittavia.

 

Riveri aloitti ottelun vahvasti. Aivan ensimmäisillä minuuteilla Riku Kareinen pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta pallo kimmahti ylärimasta maaliviivan väärälle puolelle ja KuKi purki tilanteen. Ensimmäisen jakson alkupuolella peli aaltoili kivasti päästä päähän, mutta huipputontit puuttuivat molemmilta joukkueilta. Heikosti kautensa tähän asti pelannut KuKi pelasi ensimmäisellä jaksolla varsin suoraviivaisesti ja heidän pitkät avauksensa kilpistyivät Riverin puolustuslinjaan. Riveri puolestaan rakenteli peliä hieman maltillisemmin, mutta ei päässyt oikein murtautumaan KuKi:n puolustuslinjan taakse. 13. peliminuutilla Riveri kuitenkin onnistui maalinteossa, kun maltillisen puolustuslinjassa kierrättämisen jälkeen meinasi tulla hieman kiire ja pallo jouduttiin potkaisemaan pitkänä kohti KuKi:n päätyä. Tällä kertaa tilanteessa oli onni matkassa, kun kuopiolaisten puolustaja potkaisi ohi pallosta ja Nevalainen säntäsi läpiajoon viimeistellen siitä ottelun avausmaalin. Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli joitakin paikkoja tehdä maali, mutta tällä kertaa niitä ei enempää nähty. Peli oli välillä myös varsin fyysistä, mutta suurempia koiruuksia ei kentällä näkynyt. Kuitenkin yksi harmittava tapahtuma ensimmäisellä jaksolla nähtiin, kun KuKi:n Aaro Taskinen loukkasi säärensä pahan näköisesti. Tilanteessa ei ollut rikettä, mutta mies jouduttiin siirtämään pelikentältä lasarettiin mahdollisten murtumien kartoittamiseksi.

 

Toiselle puoliajalle Riveri tuli päättäväisesti peliin. Hieman ensimmäisen puoliajan loppua kohden heikentynyt pallottomien pelaajien liike ja syöttöpelin tarkkuus haluttiin saada kuosiin ja toinen jakso alkoikin ensimmäisen jakson loppua paremmin. Toista puoliaikaa oli pelattu vain neljä minuuttia, kun hyvän oikean laidan hyökkäyksen päätteeksi Oskari Ylikoski sai tökättyä hässäkästä pallon Nevalaiselle maalin eteen, josta mies sijoitti sen varmasti maaliin ohi muuten hyvin pelanneen Joonas Partasen. 0-2 tilanteessa Riveri vaihtoi vaihteen vapaalle ja KuKi sai lisää taistelutahtoa. Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään vahvasti kohti Riverin maalia ja saikin luotua tukun huippupaikkoja. Vain puolustuslinjan ja keskikentän keskustan kova taistelu ja uhrautuminen sekä maalivahti Antti Jäntin erinomaiset torjunnat pitivät lukemat samoina. Tunnin kohdalla kotijoukkue kuitenkin sai pallon maaliin, kun tilanteessa vahvasti pallon kanssa keskialueelta haastanut Oskari Jansson haastoi Riverin pelaajat ja sai jalkansa vapaaksi. Komea oikean jalan kuti painui vastustamattomasti Jäntin ohi vasempaan kulmaan ja KuKi oli taas pelissä mukana. Kavennuksen jälkeen Riveri alkoi saamaan lisää tilaa omalle pelinrakentelulleen, kun kuopiolaiset panostivat hyökkäämiseen. Loistavat vastahyökkäysmahdollisuudet kaatuivat kuitenkin turhan vaikeisiin syöttöihin ja pallo oli yleensä alle 10 sekunnissa jälleen KuKi:n hallussa. KuKi:lla oli viimeisen vartin aikana vähintään puolenkymmentä maalipaikkaa ja muutama kulmapotkukin, mutta Riveri jatkoi taistelua alakerrassa. Lisäajalla kuopiolaiset saivat vielä mahdollisuuden tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa he eivät onnistuneet ja Riveri saalisti jo kolmannen vierasvoitonsa putkeen.

 

Voitolla Taivaansiniset nousivat sarjassa kolmanneksi, mutta neljäntenä oleva Warkaus JK on pelannut kaksi ottelua vähemmän ollen kaksi pistettä perässä. Riverin otteet toisella puoliajalla olivat varsin vaisuja, mutta onneksi taistelun kautta pystyttiin saavuttamaan täydet kolme pistettä. Klaus Nevalaisen, puolustuslinjan ja Antti Jäntin onnistumiset ovat erittäin tärkeitä joukkueelle yksilötasolla, mutta tasaisen ja hyvähenkisen joukkueen kokonaisuus kuitenkin ratkaisee tiukat ottelut. Edellä mainittujen lisäksi kaikki pelaajat tekivät omaa työtänsä sovitun mukaisesti, vaikka toinen jakso olikin hieman haastavampi. Hyökkääjät tekivät kovasti töitä molempiin suuntiin yhdessä laitalinkkien kanssa ja keskikentän keskusta raastoi puolustus- ja puhkoi hyökkäyssuuntaan. Myös vaihdosta kentälle tulleet pelaajat, Oskari Hirvonen ja Elias Niskanen etunenässä, täyttivät tonttinsa hyvin. Erityisesti toppari Niskasen tärkeät katkot viimeisen viiden minuutin aikana olivat todella tärkeitä. Kurkimäen Kisa pelasi hyvän ottelun ja siinä saatiin osviittaa joukkueen todellisesta tasosta ja osaamisesta. Joukkueen pelaajat pohtivat ottelun olleen heidän parasta pelaamistaan kauden aikana. Tästäkin huolimatta Riveri pystyi kuitenkin voittamaan joukkueen, joka on täynnä hyviä pelaajia ja he pelaavat hyvää savolaista jalkapalloa.

 

Hienon ja tärkeän voiton jälkeen on mukava lähteä seuraavaan otteluun, jossa vastaan astelee myöskin kuopiolainen AC BARCA. Sarjanousija BARCA tiputti Riverin alkukaudesta Regions’ Cupista ja ensimmäisessä sarjakohtaamisessaan joukkueet päätyivät tasapeliin. Nyt Riverillä on siis erinomainen mahdollisuus saalistaa avausvoitto tästä savolaisesta jalkapallojoukkueesta. Ottelu pelataan Joensuun keskuskentällä perjantaina 9.8. klo 19.00 alkaen. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue kolmanteen peräkkäiseen voittoon! Kahvirahat tai -kortti matkaan, sillä RiverCafé palvelee.