Riveri jatkaa 4. kierrokselle

Riveri jatkaa 4. kierrokselle

SC Riverball voitti Mäntän Valon Regions’ Cupin 3. kierroksen ottelussa lukemin 0-8 (0-3) ja jatkaa 4. kierrokselle, jossa Tikkurilan Palloseura saapuu Joensuuhun vierailulle. Ottelu oli monella tapaa historiallinen. Antti Jäntti teki ensimmäisenä maalivahtina maalin ja Klaus Nevalainen pelasi 100. virallisen ottelunsa Taivaansinisissä.

 

Riveri kohtasi torstaina sarjaottelussa Warkaus JK:n, josta ei jäänyt kamalasti kerrottavaa jälkipolville. Varkautelaiset olivat sateella armottomia ja voittivat ottelun lukemin 3-1 (1-0). Ailahtelevasti sujuneen sarjan aloituksen jälkeen Regions’ Cupin ottelu tuli hyvään paikkaan, jossa päästiin kohtaamaan aivan uusi seura ja hakemaan tästä uusia tuulia myös loppukautta ajatellen. Matka Mänttä-Vilppulaan aloitettiin sunnuntaina jo aamuvarhain ja päivän tavoitteena oli peli-ilon löytäminen Tampereen Viitosessa pelaavaa joukkuetta vastaan. Itse pelikenttä Mäntän taajamassa muistutti lähinnä täydellistä takapihan nurmikkoa ja se jos jokin oli omiaan herättelemään peli-iloa ennen ottelua.

Antti Jäntti teki maalin.

Itse ottelu menikin alusta alkaen vierasjoukkueen komennossa. Kotijoukkue puolusti tiiviisti, mutta Riveri hallitsi ottelua täydellisesti. Maalilla pelannut Antti Jäntti ei tehnyt ottelussa yhtään torjuntaa kotijoukkueen ainoan laukauksen leijailtua selvästi ohi ja yli maalin. Pelialusta oli tosiaan pitkähkö, apilainen, nurmikenttä, jossa pallo ei liikkunut kovinkaan nopeasti. Tästä huolimatta Riverin syöttöpeli ja selvästi parempi liike kentällä toivat vaarallisia tilanteita heti alusta alkaen. Avausmaaliakaan ei tarvinnut odottaa kovinkaan pitkään. Jo 8. minuutilla Nevalainen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin Lassi Laakkosen esityöstä. Vain minuuttia myöhemmin Vili Väänänen pommitti hurjalla laukauksellaan toisen maalin. Tämän jälkeen ottelussa alkoi pelailuvaihe, jossa Riveri liikutteli palloa mallikkaasti, mutta maalitekoyritykset kilpistyivät maalivahtiin tai leijailivat päätyverkon yli.  Puoliajan loppupuolella maaliverkko heilahteli jälleen, kun Eero Naakka keskitti kulmapotkun jälkitilanteesta takatolpalle Eelis Korhosen päähän, joka nikkasi pallon toisella tolpalla nojailleelle Nevalaiselle, joka puolestaan siirsi pelivälineen maaliin. Tauolle mentiin näissä lukemissa.

 

Toisella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut miksikään. Jo avausminuuteilla Riverille tuomittiin rangaistuspotku, jota asteli laukomaan juhlakalu Nevalainen. Laukaus kuitenkin pamahti ylärimaan, jonka jälkeen Naakka siirsi pallon tyhjään maaliin. Tunnin pelin kohdalla Alex Ilvonen teki avausmaalinsa Taivaansinisissä tarkalla laukauksellaan ja vartti ennen loppua Väänänen teki illan toisensa sijoittamalla pienestä kulmasta pallon sisään. Kymmenen minuuttia ennen peliajan täyttymistä Riverille tuomittiin toinen rangaistuspotku, kun vastustajan pelaaja torjui pitkästä aikaa mukana olleen Henri Pupazan laukauksen kädellään maaliviivalta. Valon puolustaja lähti luonnollisesti suihkuun ja Nevalaisen ollessa vaihdossa rangaistuspotkua saapui laukomaan kapteeni Antti Jäntti. Jäntti ei pilkulta erehtynyt ja näin samalla tehtiin seurahistoriaa, sillä maali oli ensimmäinen maalivahdin tekemä maali Taivaansinisten virallisessa ottelussa. Tähän meni aikaa siis 339 ottelun verran. Riverihän tunnetaan myös Lassi Hurskaisen tekemästä maalista HIFK:a vastaan vuonna 2010, mutta tämä maali merkattiin vastustajan maalivahdin omaksi maaliksi, sillä Lassin potkaisema vapaapotku oli epäsuora. Illan loppunumerot 0-8 viimeisteli Konsta Kokko Väänäsen esityöstä ja näin näin Taivaansiniset jatkavat neljännelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu puolustava, vuoden 2019, mestari TiPS.

 

Ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä ja Riveri onnistui tavoitteessaan eli peli-ilon löytämisessä. Ottelun jälkeen seura palkitsi Nevalaisen Jami Päivisen mukaan nimetyllä palkinnolla, joka annetaan pelaajan yllettyä sataan viralliseen otteluun Taivaansinisissä. Vaikka vastustaja oli selvästi heikompi, täytyy heille nostaa hattua hyvästä taistelusta ja rehdistä meiningistä. Koko ottelu oli siistiä peliä molemmilta, vaikka välillä kopsahtelikin säärille. 4. kierros, jossa mukana on vielä 16 joukkuetta, on pelattava 22.8. mennessä ja Riveri on aloittanut sopivan pelipäivän hieromisen TiPS:n kanssa. Luultavasti tämä tulee aiheuttamaan pieniä muutoksia myös sarjamatseihin. Tervetuloa kannustamaan Riveri jatkoon myös tältä kierrokselta!

 

Laitetaan uutisen loppuun vielä pari tilastoa tällä päivämäärällä:

Ottelut

 • 100 ottelua: Sami Ahonen (195), Markus Ihalainen (172), Vili Väänänen (162), Antti Jäntti (144), Joona Vartiainen (107), Jami Päivinen (103), Klaus Nevalainen (100), Olli-Pekka Muttonen (100)
 • 200 ottelua: Perttu Rytivaara (249), Eero Naakka (224)

 

Maalit

 1. Toni Tanninen 91
 2. Sami Ahonen 53
 3. Eero Naakka 44
 4. Klaus Nevalainen 41
 5. Raino Harinen 39

Antti Jäntti (1) jaetulla sijalla 60.

 

Eniten pelattuja otteluita ilman tehtyä maalia

 1. Lassi Hurskainen (mv) 82
 2. Antti Kärki 78
 3. Teemu Turtiainen (mv) 53
 4. Henri Pupaza 52
 5. Antti Kiimamaa 38