Riveri Iisalmeen PAVE:n vieraaksi

Riveri Iisalmeen PAVE:n vieraaksi

SC Riverball matkustaa perjantaina Iisalmeen PAVE:n vieraaksi. Taivaansiniset ovat kohdanneet täksi kaudeksi Kolmoseen nousseen iisalmelaisjoukkueen viimeksi Kolmosessa 14.9.2008, jolloin Riveri oli parempi lukemin 6-0. Tuleva ottelu on vanhojen kiistakumppaneiden seitsemäs keskinäinen mittelö.

 

Riveri sai edellisen ottelun voitosta lisää itseluottamusta tekemiseensä, kun Kings kaatui vakuuttavasti 3-0. Nyt vastassa oleva PAVE on tällä hetkellä sarjan viimeisenä kahdella tasapelillään, mutta ottelussa on siitä huolimatta niin paljon tunnetta mukana, että varaa lepsuiluun ei ole missään vaiheessa. Nimenomaan henkisellä puolella ottelu on haasteellinen. Riverin täytyy saada alusta lähtien peli rullaamaan ja tätä on painotettu viikon harjoituksissa. Lisäksi muistot reilun vuosikymmenen takaa nousevat varmasti molemman joukkueen pelaajiston mieliin, sillä taannoin Riverin valmentaja Sami Ahonen sekä kokeneet pelaajat kuten Jake TurunenPerttu Rytivaara ja Antti Jäntti pelasivat samoja kiistakumppaneita vastaan. PAVE:n paidassa pelaa lukuisia kokeneita iisalmelaispelaajia, mm. Tapio MerkkiniemiTuomas HalonenAnssi LipponenSamu Vidgren ja Antti Kauppinen, joiden kanssa Riverkonkarit kamppailivat jo vuosia sitten. PAVE, kuten myös Riveri, on tietysti sekoitus nuoruutta ja kokemusta, joten ottelusta ei tule missään nimessä ainoastaan vanhojen pierujen hegemoniavääntö.

 

Riverin harjoitusviikko on ollut hieman haasteellinen. Osa pelaajistosta kärsii pienistä loukkaantumisista ja pidempään telakalla olleet eivät myöskään ole vielä toipuneet pelikuntoon. Poissaolijoiden listaa täydentävät vielä muutamat henkilökohtaiset menot, joten aivan täyttä kokoonpanollista ei saada matkaan tällä kertaa. Tästä huolimatta kokoonpano on mainio. Kolikon kääntöpuolella ovat ainakin Jarkko Turunen ja Elias Niskanen, jotka ovat todistettavasti tervehtyneet loukkaantumisistaan pelikuntoisiksi. Myös Riku Kareinen on Tanskan seikkailujen jälkeen saapunut Joensuuhun ja näyttikin vahvan vireensä tekemällä Kingsiä vastaan upean maalin kentälle päästyään. Kentällä nähdään ainakin maalipörssin toisella sijalla oleva Klaus Nevalainen, joka on hienosti nostanut tasoaan tälle kaudelle täyttäen viime kaudella maleja paukutelleen, nyt loukkaantuneena olevan, Eero Naakan saappaita. Aloituskokoonpano ei kuitenkaan vielä ole aivan selvillä, joten jännitystä riittää vielä perjantai-illtapäivään saakka.

 

Tervetuloa perjantaina Iisalmeen Sankariniemen nurmelle klo 19.00, kun tuomari viheltää pilliin ja kevätkierroksen toiseksi viimeinen ottelu starttaa.