Riveri aloitti Kolmosen syyskierroksen voitolla

Riverin syyskausi Kolmosen osalta alkoi mallikkaasti, kun se nappasi kotikentällään kolme pistettä FC Blackbirdiltä lukemin 3-1 (2-1). Näin Taivaansiniset säilyttivät mahdollisuuden taistella loppukaudella kärkisijoista, sillä sarja on äärimmäisen tasainen tänä vuonna. Tänään ottelunsa voittanut Kurkimäen Kisa on yhdeksän pistettä edellä ja sarjan piikkipaikalla, mutta kakkossijaan matkaa on vain viisi pistettä.

 

Helteisessä säässä sunnuntaina pelattu ottelu oli helteinen myös tunteiden osalta, mikä näkyi myös pelisuorituksissa ottelun alussa. Hermostuneet Taivaansiniset saivat aloittaa ottelun, mutta pallo menetettiin jo muutaman syötön jälkeen vierailijoille. Tämän jälkeen alkoi Blackbirdin hurja vyörytys kohti Rivermaalia, mutta muutamasta vaarallisesta tilanteesta selvittiin hyvin taistellen. Ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana kotijoukkue oli täysin perässä juoksijana. Jalkapallo on kuitenkin ihmeellinen peli ja nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kotijoukkue sai hankittua kulmapotkun yhdeksännellä peliminuutilla. Nuori Konsta Kokko asteli kulmalipulle ja toimitti matalan keskityksen etutolpalle. Pompun ja vastustajan takapuolen kautta pallo ajautui keskellä päivystäneelle Perttu Rytivaaralle, joka potkaisi pallon maalivadin längistä verkkoon ja yllättäen kotijoukkue olikin 1-0 johdossa. Peli jatkui tämän jälkeen hieman tasaisempana, kun Riverikin yritti pelata palloa lyhyemmällä syötöllä ylöspäin Rastaiden kuitenkin hallitessa enemmän palloa ja hakiessa tasoitusta pitkillä palloillaan. Riveri kuitenkin puolusti kovaa ja tunteet pääsivätkin kuumenemaan molemmin puolin ihan urakalla. Riverpuolustus maalivahti Mikko Sokkasen johdolla kesti kuitenkin vieraiden hätyyttelyt varsin hyvin eikä aivan huipputontteja vieraille siunaantunut. Lievän loukkaantumisen takia kotijoukkue joutui vaihtamaan Kokon pois kentältä jo 27. peliminuutilla ja tilalle kentälle tuli Viitosen maalipörssiä johtava Dimitri Klimov. Heti vaihdon jälkeen Riveri lähti jälleen vastahyökkäykseen, josta pallo ajautui lopulta Klimoville, joka pamautti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan pienehköstä kulmasta takakulmaan siirtäen Taivaansiniset jo 2-0 johtoon. Maalin jälkeen Rastaat jatkoivat painostustaan ja saivat palkinnon muutamaa minuuttia myöhemmin. Erikoistilanteen jälkeen Riveri ei saanut purettua palloa, vaan se jäi vieraiden haltuun hyökkäysalueelle. Keskitys tavoitti jyväskyläläishyökkääjän maalilta, jonka laukauksen Sokkanen torjui hienosti jalallaan, mutta irtopalloon ensimmäisenä ehtinyt Jose Ikonen kavensi lukemiksi 2-1. Maalin jälkeen pelin hallinta oli edelleen Blackbirdillä kotijoukkueen juostessa perässä ja iskien vastaan. Aivan puoliajan viimeisellä hetkellä Eero Naakka pääsi kirmaamaan pystypallon perään, jossa hän yritti lopulta liukua palloon ennättääkseen nostamaan sen yli vastaan tulleen maalivahti Riku Uus-Leponiemen. Naakka ehtikin palloon ensimmäisenä, mutta pallo ajautui Uus-Leponiemen syliin ja Naakan liuku puolestaan jatkui kohti maalivahtia. Tunteet leimahtivat tilanteessa liekkeihin saakka, vaikka tietystikään Naakka ei tahallisesti liukunut kohti vieraiden maalivahtia. Tilanteesta seurasi huomautukset molemmille valmentajille, varoitus Eero Naakalle, useita suunsoittoparivaljakoita ympäri kentän sekä, ikävä kyllä, murtunut sormi vieraiden maalivahdille. Puoliaika päätettiin lopulta tähän tilanteeseen.

 

Toiselle puoliajalle kentälle saapui kaksi helteestä ja suunsoitosta varsin uupunutta joukkuetta ja se eteni huomattavasti tasaisemmissa merkeissä myös pelillisesti. Blackbird vaihtoi maaliin Olavi Hetemäen ja jatkoi pitkän pallon pelaamista, mutta Riverpuolustus ennakoi keskikentän taisteijoiden, Tommi Rautiaisen ja  Ville Homasen, kanssa tilenteita paljon ensimmäistä puoliaikaa paremmin eivätkä vierailijat pääseet vyöryttämään hyökkäyksiään niin vahvasti kuin ensimmäisellä jaksolla. Myös Taivaansiniset intoutuivat pelaamaan toisella jaksolla ensimmäistä paremmin ja laitapelaajat Nevalainen sekä Hokkanen aiheuttivat harmia vastustajan puolustajille hyvillä haastoillaan. Puoliajan alkupuoliskolla kumpikaan joukkue ei saanut kuitenkaan luotua huipputontteja lisämaalien tekemiseksi. 67. minuutilla River onnistui kuitenkin kasvattamaan johtonsa jo kahteen maaliin, kun maaliahneena pelaajana tunnettu Klimov kääntyi yllättäen noin 40 metrissä ja nosti pallon yli yllättyneen Hetemäen. Jo ennen Riverin kolmatta maalia tunteet kävivät jälleen aika kuumana ja välillä erotuomari Ilpo Simosella oli varmasti vaikeuksia pitää pelaajia kurissa jatkuvan keskenäisen nahistelun, hiukan myöhästyneiden taklausten ja yleisen tuomarille valittamisen kanssa. Tämän sekasorron keskellä ottelun viimeisellä neljänneksellä saatiin kuitenkin myös muutamia maalipaikkoja. Kotijoukkueella oli muutama hyvä paikka erikoistilanteista ja lopussa Naakka oli muutamaan otteeseen karkaamassa vastustajilta, mutta maalinteossa hyvin raatanut hyökkääjä ei onnistunut. Myös vierailijat loivat muutaman vaarallisen tilanteen kavennusta hakiessaan, mutta laitapuolustajat Nissilä ja Väänänen sekä topparit Rytivaara ja Karjalainen pitivät vastustajan hyökkääjät kurissa maalivahti Sokkasen torjuessa kaiken kohti tulleen ja päästäen kainalostaan kaikki ohi menevät. Lopulta kuuma ottelu vihellettiin päättyneeksi ja Riveri saalisti hienolla taistelulla ja onnistuneella viimeistelyllä tärkeät kolme pistettä. Kaikkiaan ottelu oli luultavasti yleisön näkökulmasta varsin viihdyttävä Kolmosen ottelu kaikkine nahisteluineen.

 

Kotijoukkueen osalta ottelu itsessään ei ollut paras mahdollinen hyökkäyssuuntaan pelattuna, mutta oli tärkeää saada maaleja aikaiseksi. Viimeaikoina Riveri on hieman tuskastellut maalinteon vaikeuden kanssa, vaikka maalipaikkoja onkin saatu luotua runsaasti jokaisessa ottelussa. Lisäksi kokojoukkuepuolustaminen toimi tänään erinomaisesti, sillä Blackbird on tehyt sarjassa eniten maaleja tähän mennessä, mutta nyt he saivat aikaiseksi vain yhden maalin. Näillä eväillä on hyvä lähteä uuteen viikkoon ja kohti uusia otteluita. Viitonen jatkuu keskiviikkona Mehtimäellä klo 20, kun vieraaksi saapuu Ylämyllyn Yllätys. Sunnuntaina Kolmonen jatkuu puolestaan Äänekoskella, jossa vastaan asettuu tänä kesänä tuloksista huolimatta pirteästi pelannut Huima. Tervetuloa seuraamaan Viitosta Mehtimäelle ja Kolmosta Äänekoskelle!

 

Kokoonpano: Sokkanen; Nissilä, Rytivaara, Karjalainen, Väänänen (v); Nevalainen (71. O. Hirvonen), Homanen (v), Rautiainen, Hokkanen (85. Ahonen); Kokko (27. Klimov), Naakka (v)

Vaihdossa: Korhonen, Kuosmanen, Saarela