Rastaiden salama-alku liikaa Riverille

Rastaiden salama-alku liikaa Riverille

Riveri vieraili lauantaina Viitaniemen tekonurmella, missä sarjakärki FC Blackbird oli vahvempi lukemin 4-0 (2-0). Ottelu oli käytännössä ohi jo kymmenen minuutin jälkeen, kun lukemat olivat jo 2-0. Nyt Riveri kääntää katseensa seuraavaan viikonloppuun ja hyvässä syysvireessä olevan PAVE:n kohtaamiseen.

 

Riveri matkusti hyvissä ajoin Jyväskylään, missä oli tarkoitus napata viides vierasvoitto putkeen. Riveri oli matkassa vain kolmen vaihtopelaajan voimin, sillä pelikiellot ja harmittavasti samalle viikonlopulle kasaantuneet sukujuhlat veivät miehiä kokoonpanosta. Kuitenkin jalkeilla oli laadukas joukkue. Ottelun alku oli kuitenkin varsin hankala Riverille. 6. minuutilla Riverin puolustuksen virheen seurauksena maalipörssiä johtava Tomi Petrescu pääsi karkuun ja nosti pallon varmasti maaliin yli vastaantulleen Antti Jäntin. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä vastahyökkäyksen päätteeksi kymmenennellä peliminuutilla pallo pelattiin jälleen vapaaseen paikkaan Petresculle, joka laukoi pallon vastustamattomasti taka-alakulmaan. Näin ottelu oli käytännössä ohi jo kymmenessä minuutissa. Tämän jälkeen Riveri sai luotua muutaman puolittaisen paikan jyväskyläläisten maalille, mutta maalia ei tällä kertaa saatu aikaiseksi. Ottelun ensimmäisellä jaksolla tunteet kävivät jo varsin kuumana, sillä täysin linjaton tuomaritoiminta kiehutti verta molemmissa joukkueissa. Molemmat valmentajat saivat myös puhuttelut erotuomarilta, vaikka oikeastaan valmentajien reaktiot kenttätapahtumiin olivat täysin oikeutettuja sekalaisen tuomaritoiminnan johdosta. Vaikka rikkeitä oli paljon, tuntui välillä siltä että joensuulaisiin kohdistuneita rikkeitä jäi paljon viheltämättä. Rastaat puolestaan filmasivat sen minkä kerkesivät ja tämä meni aika monta kertaa läpi. Ehkä jopa hieman yllätti, että monet kokeneet ja korkeammalla pelanneet pelaajat soittivat enemmän suutaan kuin käyttivät jalkojaan. Surkean tuomaritoiminnan keskellä molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä jaksolla muutamia paikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty. Riverin peli oli hieman alistunutta alun shokin jälkeen, eikä omaa pallollista peliä saatu oikein kunnolla rullaamaan.

 

Toiselle jaksolle Riveri tuli päättäväisesti, mutta kotijoukkueella ei alkuminuuteilla silti ollut suurempia vaikeuksia puolustaa Taivaansinisten hyökkäyksiä. Tietty päättäväisyys ja uskallus puuttui Riverin pelistä. Toisen puoliajan viidennellä minuutilla Blackbird iski jälleen nopeasti vastaan ja pallo pelattiin lopulta Jan Rytilahdelle, joka laukoi jo 3-0 lukemat taululle. Riveri yritti muuttaa hiaman miehitystään kentällä takaa-ajon aloittamiseksi, mutta edelleen murtautuminen Blackbirdin puolustusalueelle oli vaikeaa. Peli aaltoili päästä päähän, mutta jyväskyläläisten hyökkäykset olivat paljon pidempiä. Myös toista jaksoa hämmensi linjaton tuomaripeli ja molemmin puolin alettiin kitisemään tuomarille entistä enemmän. Ensimmäisellä jaksolla lappuja tuli vain vierailijoille, mutta tunnin pelin jälkeen myös kotijoukkueen rikkeet olivat varoitusten arvoisia. Vajaa kymppi ennen täyttä peliaikaa Jesse Kopakkala pamautti vielä yhden maalin vastahyökkäyksestä ja näin Riverille tuli dunkkuun oikein kunnolla.

 

Ottelussa harmillista oli epäonnistuminen ottelun alussa. Ilman kahta takaiskumaalia ottelu olisi voinut olla toisentoisenlainen, mutta tällä kertaa kävi näin. Blackbird oli selvästi parempi joukkue ja ansaitsi kitinästään huolimatta kolme pistettä. Riveri suuntaa nyt katseet ensi viikonlopun PAVE-otteluun, missä jaossa on jälleen tärkeät kolme pistettä. Riveri on sarjassa edelleen kolmantena PAVE:n noustessa hyvällä syysvireellään kohti taistelua kolmannesta sijasta. Tällä hetkellä PAVE on sarjan kuudes Blackbirdin johtaessa sarjaa.

 

Tervetuloa ensi viikon lauantaina 7.9.2019 klo 17.30 Joensuun keskuskentälle, kun Taivaansiniset pelaavat jälleen kotinurmellaan. RiverCafé palvelee totutusti.