Rastaat venyi tasuriin perjantai-illassa

Rastaat venyi tasuriin perjantai-illassa

SC Riverball ja FC Blackbird iskivät toistamiseen yhteen tällä kaudella. Nyt loppulukemat olivat tasaisen väännön jälkeen 2-2 (1-1), joten pisteet meni jakoon. Riverin maaleista vastasi Klaus Nevalainen, jotka voit nähdä uutisen lopussa olevasta koosteesta.

 

Riveri ja Blackbird kohtasivat perjantai-iltana toisensa Kolmosen yläloppusarjan toisella kierorksella. Pelin henki oli selvä. Piste riitti Mustarastaille sarjan mestaruuden varmistamiseen. Riveri puolestaan voitolla olisi säilyttänyt teoreettisen mahdollisuuden mestaruuteen. Ottelu ei ehtinyt edetä kuin toiselle minuutille, kun Taivaansiniset päättivät tarrata oljenkorteen. Vierasjoukkue ei ollut vielä ehtinyt kunnolla koskea palloon, kun Vladislav Dirgin käpötteli kuuden toista sisään lähes puolesta kentästä asti ja syötti pallon maalin edessä päivystäneelle Nevalaiselle. Hän ei tilanteessa epäröinyt vaan laittoi pallon pömpeliin. Ottelun alku oli Riveriltä muutenkin hyvä ja se pyrki rakentamaan hyökkäyksiä pääosin lyhytsyötöin. Vierasjoukkue puolestaan luotti enemmän pitkään palloon ja vahvaan hyökkäysduoonsa Tomi Petrescuun ja Jan Rytilahteen. Reilun kympin kohdalla pitkä pallo tuottikin tulosta, kun tiiviin pelaajamassan taakse lähetetty pallo löysi Petrescun, joka siirsi pallon keskelle Rytilahdelle. Maaliahne Rytilahti ehti sijoittamaan pallon tolpan kautta sisään ennen kuin Riverpuolustus ehti blokkaamaan sijoitusta. Ottleun alku oli siis vauhdikas maalien valossa.

 

Tasatilanteessa molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa tehdä lisämaaleja, mutta palloa ei maaliin saatu yhtä Riverin paitsiomaalia lukuunottamatta. Vierailijoilla oli muutama huippupaikka ensimmäisellä jaksolla, mutta maalivahti Antti Jäntti piti pelin tasoissa hienoilla torjunnoillaan. Ensimmäiselle puoliajalle ominaista oli puolustuslinjojen heikohko pelaaminen ja lukuisat harhasyötöt, jotka avasivat tilanteita molemmille joukkueille. Lisäksi suuta soitettiin monesti enemmän kuin pelattiin palloa, joten helppo iltapuhde ei ollut tuomaristollakaan. Muutaman kerran kontaktit meinasivat eskaloitua pahemminkin, mutta tauolle mentiin kuitenkin sulassa sovussa.

 

Toiselle jaksolle pimeys valtasi Mehtimäen tekonurmen eikä lamppujen luxit oikein riittäneet. Tämä yhdistettynä kosteaan ja kiiltävään kenttään toi oman sävynsä molempien joukkueiden otteisiin. Olosuhteista huolimatta oli molemmilla joukkueilla mahdollisuuksia lisämaaleihin. Toisen puoliajan maalaroinnin aloitti kotijoukkue, kun se vieraiden kulmapotkun jälkeen eteni vastahyökkäykseen. Tilanteessa Veetu Rinkisellä oli jo avoin puskupaikka, mutta puskun jälkitilanteessa Nevalainen revittiin käsin kenttään ja tuomari osoitti pilkkua. Nevalainen potkaisi pallon maaliin rangaistuspisteeltä ja näin kotijoukkue oli jälleen voiton syrjässä kiinni. Rastaiden kavennus oli lähellä jo seuraavasta hyökkäyksestä, kun pitkä pallo leijaili yli Riverin linjan ja kärkäs Petrescu oli kärppänä paikalla. Maalivahti Jäntin hieno torjunta piti lukemat kuitenkin edelleen 2-1:ssä. Hetkeä myöhemmin Miika Nykänen oli puolittain läpi, mutta Jäntti venyi jälleen hienoon torjuntaan etualanurkasta. Vieraiden painostus sai palkintonsa, kun rajaheittotilanteessa Riverin vartointi petti ja Petrescu purjehti boksiin. Takaviistosyöttö tavoitti oman pelaajan, jonka kärkituikkauksen Jäntti jälleen torjui. Tilanteessa tapahtui kuitenkin jotain, josta vieraille tuomittiin rangaistuspotku. Ken tietää mitä tapahtui!? Rytilahti asteli pallon taakse ja tasoitti pelin 58. minuutilla, vaikka ei torjuntakaan ollut kaukana.

 

Illan tummetessa ja pelin edetessä molemmat joukkueet jatkoivat johtomaalin metsästystä. Viimeisen puolen tunnin aikana paremmat paikat oli kotijoukkueella. Ensin Dirgin purjehti jälleen kaverin ohi ja pudotti pallon Udoka Tochukwu Ilodigwelle, mutta Udon laukaus päätyi suoraan maalivahdin syliin. Samoin Klaus Nevalaisen yritys meni maalivahti Riku Uus-Leponiemen hyppysiin. Paras paikka kuitenkin siunaantui Dirginille, joka pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Uus-Leponiemi oli kuitenkin hereillä ja sai reaktiotorjunnallaan nostettua pallon maalipuun yli. Viimeisten minuuttien aikana Mustarastaat pyrkivät pelaamaan kulmalipulle aikaa pelatakseen ja Riveri koitti suoraviivaistaa pelaamistaan. Kotijoukkueen lopputsemppi jäi ehkä vähän tuppeen eikä vaarallisia hyökkäyksiä enää viime hetkillä nähty. Näin pisteet tasattiin, ehkä oikeudenmukaisesti, lukemin 2-2.

 

Ottleun lopputulos merkitsi jyväskyläläisille sarjan voittoa kaksi kierrosta ennen sen päätöstä. Sijoista 2-5 käydään kuitenkin tiukkaa kamppailua. Riverillä on vastassa vielä PK-37 ja Komeetat, jotka voittamalla Riveri saavuttaa toisen sijan. Riverin ja Komeettojen ottelu on Komeettojen ainoa jäljellä oleva matsi. PK puolestaan kohtaa Riverin lisäksi päätöskierroksella mestari Blackbirdin, joka pelaa myös Kings SC:a vastaan ensi viikolla. Himmeämpien mitaleiden osalta tilanne on kutkuttava, sillä PK ja Komeetat ovat pisteen Kingsiä ja Riveriä edellä.

 

Riveri siis jatkaa otteluitaan ensi viikon sunnuntaina Iisalmessa PK-37:n vieraana. Tervetuloa kannustamaan Taivaansinisiä Pohjois-Pohjois-Savoon ensi viikolla!