PK-37 liian vahva Riverille

PK-37 liian vahva Riverille

Kakkosesta Kolmoseen tippunut PK-37 oli harjoitusottelussa selvästi parempi lukemin 2-5 (1-2). Harjoitusottelut jatkuvat viikon päästä, kun vieraaksi Rantakylään saapuu Kings SC.

 

Iisalmelaispoppoo saapui Joensuuhun pitkälti ykkösnyrkillään. Riverillä sitä vastoin oli paljon poissaolijoita henkilökohtaisten syiden ja loukkaantumisten vuoksi. Nuoret vierailijat aloittivatkin pelin pirteästi ja loivat hyökkäyksiä kohti Riverin maalia. Huippupaikoille vierailijat eivät kuitenkaan aivan alussa pääseet. Riverillä oli hieman hankaluuksia saada hyökkääjien ja keskikentän puolustuspelaamista tomimaan, minkä seurauksena vastustaja pääsi helposti murtautumaan hyökkäysalueelle. Painostusjakson päätteeksi iisalmelaiset siirtyivätkin 0-1 johtoon vapaapotkusta, kun PAVE:sta PK-37:aan paluumuuttanut Tuomas Halonen potkaisi vapaapotkun maalin yläkulmaan ohi Miikka Naumasen. Maalin jälkeen Riveri sai hieman hyökkäysjuonesta kiinni, mutta tasoitusmaalissa meni tovi. Pitkästä aikaa jalkapallojoukkueen mukana ollut Dimitri Klimov nosti pallon lähes puolesta kentästä yli iisalmelaismaalivahdin ja lukemat olivat 1-1. Tasatilanteessa ei pitkään pysytty, sillä käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä vierailijat siirtyivät jälleen johtoon. Keskityksen puski tyylikkäästi sisään, niin ikään paluumuuttaja PAVE:sta, Samu Vidgren.  Tauolle mentiin näissä lukemissa.

 

Toisen jakson Riveri aloitti varsin mallikkaasti ja peli aaltoili mukavasti päästä toiseen. Hyvän jakson kuitenkin päätti kokeneen Perttu Rytivaaran emämunaus, kun hän epäonnekseen palautti pallon yli Naumasen omaan maaliin. Maali oli sinänsä tyylikäs, mutta ikävä kyllä väärään päätyyn. Takaisku vei Riveriltä hieman pelihuumoria, vaikka suurin osa pelaajista yrittikin kovasti. 1-3 tilanteessa mentiin kotvanen iisalemelaisten ollessa hieman niskan päällä. Vieraiden painostus tuottikin tulosta, kun maalille vaihdettu Antti Jäntti saatiin houkuteltua ulos maalinsa suulta ja nosto pelaajamassan yli painui vastuttamattomasti takakulmaan. Riveri koitti vielä nostaa pelinsä tasoa ja onnistuikin kaventamaan 2-4, kun erinomaisen liikkeen hyökkäyksessä tehnyt Ali Latif Kamar pääsi karkaamaan läpiajoon. Hän onnistui nostamaan pelivälineen yli vastaan tulleen maalivahdin ja Riveri sai hieman lisää boostia. Kavennuksen jälkeen Alilla ja muutamalla muullakin oli tilaisuutensa tehdä kavennusmaaleja, mutta tällä kertaa näin ei tapahtunut. Ottelun lopulla iisalmelaiset vielä tekivät yhden maalin ja loppunumeroiksi näin ollen 2-5.

 

Ottelu oli kokonaisuutena varsin sekavaa peliä Riveriltä. Osittain kokoonpanon kapeus aiheutti myös haasteita, mutta sen taakse ei kuitenkaan voida mennä. Riverin on harjoiteltava entisestään joukkuepelaamista, sillä nyt joukkueeseen on tullut paljon uusia pelaajia, joille ei vielä ole ehtinyt juurtua joukkueen haluama pelitapa. Töitä jatketaan kovasti, jotta parin kuukauden päästä joukkue on hyvässä kunnossa ja pystyy toteuttamaan sovittuja asioita koko joukkueen voimin. Seuraavan kerran koko kentän pelaamista harjoitellaan viikon päästä, kun kuopiolainen Kings SC saapuu Riverin vieraaksi Rantakylään. Tervetuloa seuraamaan ottelua.