Pisteputki kasvoi jo kuuteen otteluun

Pisteputki kasvoi jo kuuteen otteluun

Sunnuntai oli Riverille hieno päivä jalkapallokentällä. Keskuskentälle oli kokoontunut mukavasti väkeä seuraamaan kamppailua kärkiporukassa pysymisessä. Taivaansiniset voittivat lopulta Toivalan Urheilijat lukemin 3-2 (1-1) ja jatkavat taistelua sarjan voitosta. Lisäksi viikonlopun ottelu oli tällä erää viimeinen kokeneelle Ossi Savolaiselle, joka vaihtaa maisemaa kuuden seurassa vietetyn vuoden jälkeen.

 

Ottelun alku oli kotijoukkueelta vahva. Uudella Klaus Nevalaisen tähdittämällä kävelyaloituksella Riveri pääsi heti painamaan kohti vastustajan päätyä. Ensimmäiset minuutit menivätkin täysin kotijoukkueen komennossa. Avausmaalia ei tarvinnutkaan odottaa pitkään, kun Riveri rakensi hienosti kierrätyksen kautta keskityspaikan Nevalaiselle, jonka lähettämä pallo tavoitti maalin eteen unohtuneen Eero Naakan. Eero puski pallon hienosti maaliin pelikellon näyttäessä 9. peliminuuttia. ToU heräsi takaiskustaan välittömästi ja vain minuuttia myöhemmin pallo vietiin kotijoukkueen pilkulle, kun maalia vartioinut Antti Jäntti lähestyi uhkaavasti vastustajan maaliahnetta Toni Pehkosta, joka oli tulossa pystypalloon. Jäntti veti tilanteessa hanat kiinni ja Pehkonen kompuroi sopivasti, eikä tuomari Erkki-Pekka Ronkaisella mennyt hetkeäkään viheltääkseen rangaistuspotkua. Pehkosen laukoman rankkarin Jäntti torjui tolpan kautta päätyviivan tuntumaan, mutta ensimmäisenä pallossa oli ToU:n pelaaja, joka syötti maalin eteen jääneelle Pehkoselle ja tilanne oli 1-1.

 

Tasoitusosuman jälkeen peli aaltoili varsin mukavasti päästä päähän. Vierasjoukkueen Pehkosella oli yksi hyvä paikka, mutta paremmat paikat loi kotijoukkue. Erään häsläyksen päätteeksi pallo pyöri jo ToU:n maaliviivalla pariin otteeseen, mutta verkkoon sitä ei saatu. Myös hyvin vasempana laitapakkina pelannut Riku Kareinen pääsi paukuttamaan kertaalleen makoisasti, mutta pallo osui tolppaan. Oikeastaan koko ensimmäisen puoliajan lopun Riverin maali roikkui ilmassa, mutta sitä ei tällä kertaa saatu tehtyä.

 

Toisella jaksolle kentälle asteli sisuuntunut Riveri, joka halusi voittaa ottelun. ToU oli toisella jaksolla ehkä ensimmäistä paremmin pelissä mukana, mutta Riverpuolustus piti vastustajat kurissa hyvällä pelaamisellaan. Toista puoliaikaa ei ehtinyt kulumaan kuin neljä minuuttia, kun Eetu Toikka pääsi oikealta puolittaiseen läpiajoon. Lempinimensä, Ylämyllyn Maradona, mukaisesti Toikka riplasi palloa taidokkaasti lähemmäs maalia ja pamautti pallon oikealla jalallaan aivan etuyläkulmaan jättäen ToU:n Jussi Vlasovin vailla mitään mahdollisuuksia. Tämä hieno maali oli samalla seurahistorian 600. maali virallisissa otteluissa. Maalin jälkeen ottelu jatkui vauhdikkaana aaltoillen päästä päähän. Parempia tilanteita siunaantui jälleen kotijoukkueelle, mutta vastustaja ei ollut tosiaan huonompi. ToU itseasiassa pelasi varsin mukavaa futista ja näyttikin kuuluvansa sarjan kärkijoukkueisiin.

 

Pelin loppua kohden ToU pyrki entistä hanakammin hakemaan tasoitusta, mutta kapteeni Naakka halusi ratkaista ottelun kotijoukkueelle. Hän riisti pallon ToU:n puolustajilta lisäajan toisella minuutilla ja sijoitti pallon lopulta maaliin. Ottelun juonenkäänteet eivät kuitenkaan loppuneet tähän, sillä ToU jatkoi painostamista ja lopulta onnistuivatkin maalinteossa pelikellon näyttäessä 94. minuuttia. ToU:n keskitykseen pääsi ensimmäisenä väliin Riverin Olli-Pekka Karjalainen, joka ei kuullut palloa halajaneen Jäntin huutoa. Ikävä kyllä Karjalaisen kosketus palloon ei ollut tällä kertaa aivan puhdas, sillä se kimposi alakierteisessä kaaressa kohti omaa maalia. Lopulta ToU:n Konsta Pöyhönen liukui pallon sisälle ennen maaliviivaa, joten Olli-Pekka säästyi epämieluisalta pöytäkirjamerkinnältä. Kavennuksen jälkeen ottelu jatkui vielä muutaman minuutin, mutta ToU ei enää pystynyt luomaan vaarallisia tilanteita Rivermaalille. Näin Taivaansiniset ottivat pisteitä jo kuudennesta peräkkäisestä ottelustaan nousten sarjan kolmannelle sijalle – vain kolme pistettä sarjaa johtavasta FC Blackbirdistä.

 

Ottelu oli kokonaisuutena varsin viihdyttävä Kolmosen matsi, jossa Riverin peli toimi mallikkaasti. Etenkin puolustuslinja ja keskikentän keskusta toimi tänään hyvin, vaikka pieniä virheitäkin matkaan sattui. Keskikentän keskellä raatanut Ossi Savolainen pelasi viimeisessä ottelussaan mainion pelin, joten hänen otteistaan seuran väreissä jäi erinomainen maku suuhun. Pisteputken syy lienee kuitenkin se, että tällä hetkellä joukkueessa jokainen kentälle laitettava pelaaja pelaa vähintään omalla tasollaan tai jopa erinomaisesti. Tänään laidassa pelanneet Nevalainen ja Toikka olivat jälleen pelipäällä, kuten myös hyökkäyksen Naakka ja Konsta Kokko. Puolustuslinja Perttu Rytivaaran ja  Vili Väänäsen johdolla pelasi myös kelvollisen ottelun ja kaikki tukivat hyvin toisiaan. Ottelun hahmo kuitenkin oli maalivahti Antti Jäntti, joka teki toisella jaksolla yhden huippupelastuksen 2-1 tilanteessa.

Kokoonpano: Jäntti; Kareinen, Väänänen, Rytivaara, Nissilä; Nevalainen, Savolainen (86. Karjalainen), Suonpää, Toikka (73. Hokkanen); Kokko (75. O. Hirvonen), Naakka

Vaihdossa: Sokkanen, Korhonen, Lajunen, Ylikoski