PAVE kaatui Iisalmessa

PAVE kaatui Iisalmessa

SC Riverball vieraili tänään Iisalmessa PAVE:n vieraana. Loistokuntoisella Sankariniemen nurmikentällä pelattu ottelu päättyi vierailijoiden 1-3 (0-1) voittoon Ville HomasenEelis Korhosen ja Klaus Nevalaisen maaleilla. Ensi viikon keskivikkona Joensuun keskuskentälle saapuu ToU ja tämän jälkeen jäädään perinteiselle kesätauolle.

 

Riveri matkusti tänään PAVE:n vieraaksi Iisalmeen. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu alkoi vaudikkaasti Riverin komennossa ja kolmannella minuutilla pitkän painostusjakson päätteeksi Homanen pamautti pallon kimmokkeen kautta iisalmelaisten verkkoon. Maalin jälkeen Riveri jatkoi hetken pyöritystä, mutta tämän jälkeen PAVE sai pitkät pallonsa kohteeseen luoden lukuisia vaarallisia paikkoja. Tolppa ja maalivahti Antti Jäntin torjunnat pitivät tilanteen kuitenkin samana. Myös Riveri sai ensimäisellä jaksolla muutamia hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa edes Nevalainen ei saanut sisään paikoistaan. Ensimmäisen jakson osalta ottelu oli kuitenkin ihan hyvätasoista jalkapalloa molempien joukkueiden pelatessa omilla vahvuuksillaan. Kuitenkin molempia joukkueita kismitti tuomaritoiminta, sillä jaloille kopsuteltiin molemmin puolin välillä eritätin rumasti, mutta näitä ei aina vihelletty pois.

 

Toiselle jaksolle kentälle asteli päättäväinen Riveri ja toisen puoliajan kolmannella minuutilla verkko heilui jälleen. Kulmapotkusta pallo pelattiin Korhoselle, joka pamautti pallon vastustamattomasti maalin alakulmaan. Tämän jälkeen Riverin ote herpaantui totaalisesti ja se vetäytyi selkeästi alemmas unohtaen oman pelitapansa. Tämä antoi PAVE:lle mahdollisuuden pelata monipuolisemmin pitkää ja lyhyttä palloa. Riveri olikin aivan purjeessa vahvojen iisalmelaisten vyöryttäessä palloa kohti Riverin maalia. Jäntti esitti muutaman erinomaisen torjunnan PAVEn tilanteissa ja piti lukemat samana. PAVE sai toisen jakson aikana myös lukuisia kulma- ja vapaapotkuja, joista se sai luotua hyviä tilanteita. 66. peliminuutilla PAVE:n painostus palkittiin lopulta, kun Samu Vidgrenin erinomainen keskitys tavoitti takatolpalta Aleksi Hartikaisen, joka nekkasi pallon päällään pussiin. Kavennuksen jälkeen Riveri ei edelleenkään saanut peliään uomiin ja kotijoukkue painoi kovasti päälle. Puolustus yhdessä Jäntin kanssa puolusti kuitenkin uhrautuvasti taistellen ja kaveri ei onnistunut enää maalaamaan. 86. minuutin kohdalla Riveri onnistui kuitenkin vapauttavassa maalissa, kun Homanen vapautti Nevalaisen läpiajoon ja Klaus ei tällä kertaa epäonnistunut. 1-3 maalin jälkeen PAVE:n selkäranka katkesi lopullisesti eikä se enää saanut kirivaihdetta päälle.

 

Näin Riveri saalisti vieraskentältä tärkeät kolme pistettä ja nousi sarjassa neljänneksi PAVE:n jäädessä edelleen kahteen pisteeseen. Ottelussa positiivista oli se, että keskinkertaisellakin pelillä hyvä joukkue onnistuu kairaamaan kolme pistettä vastustajalta. Negatiivisena uutisena pelissä sattui jonkin verran pieniä loukkaantumisia. Niin Elias Niskanen kuin Eelis Korhonenkin vaihdettiin kentältä pienen loukkaantumisen vuoksi. Vierasjoukkueelta keltaista korttia näkivät Henri Pupaza ja Vili Väänänen, jotka näin saivat varoitustilinsä täyteen. Tämä tarkoittaa herroille pelikieltoa ensi keskiviikon otteluun. Tällöin vieraaksi saapuu ToU, joka kohdataan keskiviikkona 10.7. klo 19.00 Joensuun keskuskentällä. Tervetuloa seuraamaan ottelua RiverCafé:n palvellessa.