Otteluraportti: WJK Futsal – SC Riverball

Otteluraportti: Pisteet mukana Joensuuhun

SC Riverball päätti vuoden 2017 vierasvoittoon Varkaudessa. Riverin ja WJK Futsalin välisen kärkikamppailun lopputulos kirjattiin joensuulaisille 1-4.

Lauantaisesta ottelusta tuli sellainen kuin odottaa saattoi; kotijoukkue WJK piti palloa, ja pyrki yksilötaidolla luomaan maalipaikkoja. Ensimmäisen viisiminuuttisen aikana kotijoukkue loikin pari vaarallista maalintekotonttia, mutta Taivaansiniset selvisi säikähdyksellä. Minuuttien kuluessa myös Riverin pallollinen pelaaminen alkoi petraantua. Seitsemännellä peliminuutilla nähtiin sitten matsin avausmaali, kun River-vahti Juha-Matti Ryynäsen pitkä avausheitto löysi vastustajan maalin edustalta Eero Naakan pään, ja pusku verkkoihin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Henri Pupaza ampui kulmapotkukuvion päätteeksi kauden avausmaalinsa, 0-2. Näissä lukemissa siirryttiin puoliajalle.

WJK tuli kovaa päälle myös toisen jakson alusta lähtien, mutta Riverballin puolustusmuoto piti, eivätkä varkautelaiset saaneet juurikaan luotua vaaratilanteita Taivaansinisten maalille. Kotijoukkueen pallonpyörittely kostautui 29. minuutilla, kun RikutKareinen ja Rantala pääsivät 2 vs. 1 –ylivoimahyökkäykseen: Rantala tarjoili ja Kareinen sijoitti pelivälineen takuuvarmasti ohi WJK-veskarin, 0-3. Kolme minuuttia myöhemmin pohjoissavolaiset tulivat kahden maalin päähän epäonnisen River-hyökkäyksen päätteeksi, jossa jokainen Riverballin kakkoskentän pelimies pääsi yrittämään vuorotellen maalintekoa. Loppujen lopuksi pallo päätyi kuitenkin maalivahdin käsiin, jonka nopean ja tarkan heiton seurauksena kotijoukkueen Alvari Puustinen ohitti Ryynäsen.

Neljä minuuttia ennen loppua varkautelaiset ottivat käyttöönsä lentävän maalivahdin, mutta laihoin tuloksin. Pelin viimeisen maalin tyhjiin viimeisteli Ryynänen, joka teki jo toisessa peräkkäisessä matsissa maalin.

Futsal-Kakkosen kausi on nyt puolimaissa, ja SC Riverball sarjan piikkipaikalla 14 pisteellä. Joukkue on voittanut neljä viimeistä peliään, kovalla maalierolla 27-5. Etenkin joensuulaisten kollektiivinen puolustaminen on ollut ihailtavalla tasolla, eivätkä vastustajat ole onnistuneet juurikaan luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Lisäksi hyökkäyspeli on ollut varsin mielikuvituksellista sekä pelitilanteiden että erikoistilannekuvioiden muodossa. Myöskin maalipaikat on käytetty melko hyvällä prosentilla, liekö syy se, että suurin osa harjoituksista on jouduttu vetämään läpi ilman maaleja, ja pelaajilla on suuri halu päästä edes peleissä maalien makuun!

Seuraavan kerran River on tulessa 6. tammikuuta Jyväskylässä. Tuon kamppailun jälkeen jäljellä on viisi sarjapeliä, joista Taivaansiniset pelaa neljä kotiareenallaan, joten katsojia hemmotellaan olan takaa! Riverin futsaljaosto kiittää vuodesta 2017 ja toivottaa kaikille hyvää joulua!

SC Riverball Varkaudessa: Juha-Matti Ryynänen (1+1), Joonas Eskman, Jarkko Turunen, Riku Kareinen (1+0), Ossi Savolainen, Pessi Suonpää, Henri Pupaza (1+0), Klaus Nevalainen, Oskari Hirvonen (0+1) (v), Eero Naakka (1+0), Riku Rantala (0+1)