Otteluraportti: SC Riverball – KaDy A

Otteluraportti: River jyräsi KaDy/A:n

SC Riverball pelasi futsalkauden ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina Kampuksen Dynamon A-junioreita vastaan. Varttituntia ennen alkuvihellystä Joensuun Urheilutalolle saapuneet jyväskyläläiset olivat köysissä heti ensiminuuteista lähtien. Tulostaulu kertoi 40 minuutin jälkeen kaiken olennaisen; loppulukemat Taivaansinisille 10-2.

Ensimmäisen minuutin tunnustelun jälkeen River iski kamppailun avausmaalin ajassa 1.09, kun Jarkko Turunen löysi millintarkalla läpisyötöllään Oskari Hirvosen, joka liukui pelivälineen vastustamattomasti ohi vierailijoiden veräjänvartijan. Vain 45 sekuntia myöhemmin Juha-Matti Ryynäsen pitkä heitto tavoitti Pessi Suonpään, joka viimeisteli varmasti. Seuraavaakaan maalia ei tarvinnut odottaa kuin 25 sekuntia. Maali merkittiin omaksi maaliksi. Hurjan ensimmäisen kaksi minuuttisen jälkeen maalihanat tyrehtyivät pariksi vaihdoksi, mutta jo neljän ja puolen minuutin kohdalla Hirvonen viimeisteli 4-0. Neljä minuuttia edellisestä, niin Turunen tyylitteli kauden avausmaalillaan tyhjiin 5-0. Sekä 4-0- että 5-0-maaliin syöttöpisteen kirjasi Klaus Nevalainen.

Vahvan alkurynnistyksen jälkeen Riverball lähti mukaan jyväskyläläisten pelitempoon, ja ottelu tasoittui. Tasoittumiseen syynä oli myös joensuulaisten selkeä herpaantuminen, joka näkyi lukuisina harhasyöttöinä ja roiskaisuina. Ossi Savolainen kuitenkin onnistui iskemään jakson puolivälissä 6-0 -lukemat vahvan nousunsa päätteeksi. Enempää ei kotijoukkue verkkoja avausjaksolla pöllyttänyt, vaikka paikkoja oli tehdä osumia jopa tuplamäärä. Sen sijaan KaDy/A rikkoi kuparisensa kady-veskarin hyvän pelaamisen johdosta; SoltanpanahFarhad torjui laukauksen ja pinkaisi kuljetukseen, jonka päätteeksi hän laukoi pallon ohi Ryynäsen. Lukemissa 6-1 siirryttiin puoliajalle.

Toisen jakson alku oli Riverballille jälleen vaikea, eikä maltti tahtonut riittää kierrättää palloa rauhallisesti omassa päässä. Tuloksena oli usein pitkä ja korkea pallo vastustajan päätyyn, joka ei johtanut muuhun kuin KaDyn maaliheittoon. Jakson edettyä viitisen minuuttia maalittomana, jyväskyläläiset aloittivat reikäpaitapyörityksen, jota vierailijat pyrkivät käyttämään ajoittain myös jo ensijaksolla. Reikäpaitapeli tuottikin tulosta, sillä ajassa 27.41 Dynamo teki 6-2 –kavennusosuman.

Maalin jälkeen Taivaansinisten pelaaminen jälleen rauhoittui, ja joukkue otti pelin ja pelivälineen haltuunsa. Suonpää ohjasi illan toisensa Riku Kareisen sivurajapotkusta, ja Eero Naakka iski kauden avausosumansa, ja tilanteeksi 8-2, Savolaisen tarjoilusta. Lopussa Suonpää ja Savolainen osuivat vielä tyhjiin. Hattutemppu oli Suonpäälle jo toinen peräkkäinen! Pisteet jäivät siis 10-2 –tuloksella Joensuuhun, tai kuten Ismo ”Holle” Kettunen laulaa, Pohjois-Karjalaan!

SC Riverball pelasi KaDy/A:ta vastaan ajoittain erittäin mallikkaasti, sekä pallo että miehet liikkuivat. Mutta kuten kauden aikaisemmissakin matseissa, taso heitteli ottelun sisällä. Joka tapauksessa Taivaansiniset voi olla tyytyväisiä selvään voittoon ja jopa dominoivaan pelinhallintaan.

SC Riverballin kokoonpano: Juha-Matti Ryynänen (0+1), Joonas Eskman, Eero Naakka (1+0), Riku Kareinen (0+1), Ossi Savolainen (2+1), Pessi Suonpää (3+1), Jarkko Turunen (1+1), Henri Pupaza, Oskari Hirvonen (2+0) (v), Klaus Nevalainen (0+2), Riku Rantala, Sami Partanen, Eetu Toikka