Otteluraportti: River ja KuKi pistejakoon

SC Riverball kohtasi kauden seitsemännessä Kolmosen kamppailussaan lauantaina Joensuun keskuskentällä kuopiolaisen Kurkimäen Kisan. Kuuma keli vaikutti joukkueiden pelaamiseen, ottelun tempon pysyessä rauhallisena. Molemmilla joukkueilla oli paikat iskeä pelissä osumia, mutta viimeistely tökki, ja näin ollen pisteet jaettiin maalittomalla 0-0 -tuloksella.

Lauantain matsi alkoi tunnustelevissa merkeissä – KuKi piti palloa, mutta lyhytsyöttöpeli ei johtanut lainkaan vaarallisiin hyökkäyksiin. River pyrki hyökkäämään nopeasti vastaan, mutta heikot viimeiset syötöt kuivattivat orastaneet mahdollisuudet. Ensimmäisen jakson paras maalipaikka siunaantui 35. peliminuutilla vieraiden Juuso Hartikaiselle, joka pääsi yrittämään viimeistelyä rangaistuspilkulta. Hartikainen laukoi pallon kuitenkin reilusti yli Riverin maalin, eikä debyyttiotteluaan Taivaansinisissä pelanneen Miikka Naumasen tarvinnut venyä torjuntaan.

Toisella jaksolla Riverball petrasi pelaamistaan, ja alkoi saamaan painetta oranssipaitaisen KuKin päätyyn. Ajoittain vierailijat onnistuivat myös luomaan puolittaisia maalipaikkoja, mutta Naumanen hoiti tilanteet varmasti. Ottelun 62. minuutilla juuri kentälle tullut KuKin pelaajavalmentaja Marko Kurikka tallasi Naumasen tavoin Kolmosen debyyttinsä tehneen Elias Niskasen reiden päälle. Tuloksena tallomisesta oli ulosajo ja joensuulaiset miesylivoimalle.

Valitettavasti River ei kyennyt kuitenkaan hyödyntämään ylivoimaa, vaan kuopiolaiset pitivät edelleen palloa. Kaksi loistavaa maalipaikkaa Taivaansiniset kuitenkin loi; Eetu Toikka pääsi puskemaan noin viidestä metristä, ja Jesper Hokkasella oli huipputontti samaiselta etäisyydeltä, mutta molemmat yritykset KuKin maalivahti torjui. Maaliton tasapeli oli matsin tapahtumat huomioiden varsin oikeudenmukainen.

SC Riverballin pelit jatkuvat jo maanantaina, kun seuran kakkosjoukkue pelaa Viitosen kamppailun Rantakylän nurmella LehPan kakkosjoukkuetta vastaan. Maanantainen vastus löytyy tällä hetkellä sarjan jumbopaikalta – River/2 on sarjataulukon toisella sijalla. Ottelu vihelletään käyntiin kello 19.

SC Riverballin kokoonpano KuKi-ottelussa: Miikka Naumanen, Eelis Korhonen, Arttu Lajunen, Olli-Pekka Karjalainen (v), Vili Väänänen, Elias Niskanen, Jesper Hokkanen, Eemi Porento (v), Eetu Toikka (86. min Ville Homanen), Oskari Hirvonen (74. min Markus Kuivalainen), Klaus Nevalainen (74. min Eero Naakka)

Vaihtoon: Mikko Sokkanen, Riku Kareinen, Kalle Saarela, Ossi Savolainen