Otteluraportti: KaDy A – SC Riverball

Otteluraportti: Taivaansiniset hyytyi Jyväskylässä

SC Riverballin futsaljoukkue otti suunnan kohti Jyväskylää lauantaiaamuna kello seitsemän. Reissu Keski-Suomen pääkaupunkiin oli riveriläisille jo kauden neljäs. Vähämaalinen ottelu päättyi lopputulokseen 2-2.

Kampuksen Dynamo/A:n ja Riverballin Futsal-Kakkosen kamppailu Jyväskylän monitoimitalolla alkoi jo kello 11.30. Joensuulaiset olivat joutuneet olosuhteiden pakosta muokkaamaan kenttiään kauden aiempiin otteluihin nähden, ja se näkyi alkuvihellyksestä saakka kommunikaatiokatkoksina ja merkkausvirheinä. Vierailijat ottivat kuitenkin kuskin paikan heti matsin ensiminuuteilla, vaikka dynamolaiset ajoittain palloa nätisti liikuttivatkin.

Riverillä oli varaa tuhlata muutama maukas maalitontti, kunnes ensimmäisen kerran peliväline helähti kotijoukkueen maaliverkkoon; Sami Partanen antoi kulman, ja Jarkko Turunen tälläsi tarkasti alakulmaan, 0-1. Ottelua oli pelattu tässä vaiheessa seitsemän minuuttia. Heti seuraavassa vaihdossa Eero Naakka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta kadyvahti Soltanpanah Farhad syöksyi hyvin vastaan. Paluupallo kimposi Ossi Savolaiselle noin 10 metriin, josta Savolainen roikutti nahkakuulan näyttävästi maalin oikeaan yläkulmaan ohi voimattoman veskarin ja maaliviivalle hätiin tulleiden kahden puolustajan. Kahden maalin johtoon päästyään Taivaansinisten peli meni entistä enemmän sekaisin. Vaikka peli oli ajoittain todella sekaisin, oli kamppailu silti joensuulaisten hallussa. Neljä minuuttia ennen puoliaikavihellystä River kuitenkin uinui kuin väsynyt matkaaja liikenneasemalla; valveunessa, mutta reaktioaikakellon pysähtyessä vasta kolmen-neljän sekunnin paikkeilla. Niinpä Arttu Heikkilä purjehti kolmen river-pelaajan lomitse, ja sijoitti tarkasti taka-alakulmaan ohi voimattoman Juha-Matti Ryynäsen. Lukemissa 1-2 siirryttiin puoliajalle.

Toiselle jaksolle River petrasi pallollista pelaamistaan, mutta oli edelleen kaukana optimaaliselta tasoltaan. Silti se riitti luomaan erinomaisia maalipaikkoja, mutta koko toisen jakson Farhadin maali oli noiduttu – edes pari tyhjää maalia ei auttanut tulostaulun maalisarakkeen muutokseen. Ja jälleen vanha sananlasku osoittautui todeksi: ”Jos et itse tee, niin vastustaja kyllä tekee”. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi KaDy/A tuli tasoihin 33. peliminuutilla. Tasoitusosuma herätti Riverballin vihdoin, mutta voitto-osumaa joukkue ei onnistunut millään vääntämään.

Kotijoukkue KaDy/A oli Joensuun keskinäiseen kohtaamiseen nähden kehittänyt pelaamistaan huomattavasti, joten kunnia hyvin taistelleille jyväskyläläisille. Pitää silti todeta, että Taivaansiniset oli kaukana omasta parhaastaan, ja peli olisi pitänyt kyetä tappamaan jo ensimmäisellä jaksolla. River vääntää Futsal-Kakkosessa vielä kaksi matsia; 17. ja 24. helmikuuta Joensuun urheilutalolla. Joukkue ei pelaa enää sarjan voitosta, mutta haluaa päättää sarjan kunniakkaasti Kakkosen kakkostilaan.

SC Riverball KaDy/A-matsissa: Juha-Matti Ryynänen, Joonas Eskman, Henri Pupaza, Oskari Hirvonen, Ossi Savolainen (1+0), Eero Naakka, Jarkko Turunen (1+0), Klaus Nevalainen, Sami Partanen (0+1), Riku Rantala (v), Eetu Toikka