Otteluennakko: WJK Futsal – SC Riverball

Otteluennakko: Kärkikamppailu lauantaina Varkaudessa

Kaksi edellistä Futsal-Kakkosen matsiaan kotiluolassa pelannut SC Riverball pääsee jälleen tulevana viikonloppuna tienpäälle. Lauantaina on kuitenkin vuorossa kauden lyhyin vieraspelimatka, kun kohteena on Varkaus. Vastassa ottelussa on WJK Futsal.

Tuleva koitos päättää molempien joukkueiden syyskauden, jossa panoksena on sarjan piikkipaikka tauolle siirryttäessä. Kumpikin joukkue on vielä toistaiseksi ollut voittamaton pelaamissaan viidessä ottelussa, mutta Riverillä on rasitteena yksi tasapeli varkautelaisia enemmän. Näin ollen WJK johtaa sarjaa 13 pisteellä, joensuulaisten majaillessa toisena kaksi pistettä perässä.

Täksi kaudeksi Futsal-Kakkoseen saapunut WJK on esiintynyt pirteästi. Vaikka joukkue on uusi, on osalla pelaajistosta kokemusta parketin puolelta aikaisemmilta kausilta varkautelaisen Hukka-Pallon riveistä. Jalkapallokentiltä paremmin tunnettu WJK onkin siis jossain määrin jatkumoa vielä viime kaudella Kakkosessa pelanneelle Hu-Palle.

Pohjoissavolaisten kovin pistelinko alkukaudesta on ollut Alvari Puustinen, joka on takonut jo 10 maalia. Unohtaa ei sovi myöskään Tommi Lankista, vaikka miehen suurimmat saavutukset ovat ainakin vielä toistaiseksi vihreän veran puolelta. Sekä Puustinen että Lankinen ovat pelanneet usean vuoden ajan WJK:n futisjoukkueessa, kuten monet muut seuran futsaljoukkueen pelaajista. Pallollista taitoa lauantaisen vastustajan riveistä ei siis varmasti tule puuttumaan.

Riverballilla ja WJK:lla ei vielä ole keskinäisiä vääntöjä futsalparketilta takana, joten huomenna nähdään, mihin suuntaan sarjan voimasuhde tulee keikahtamaan. Voitolla WJK ottaisi jo tukevan johdon sarjan puoliväliin tultaessa – Taivaansinisten voittaessa vahvavireinen joensuulaisnippu siirtyisi sarjakärkeen.

SC Riverball seilaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Noissa matseissa vastustajan maaliverkko on heilunut peräti 23 kertaa, eikä omissa ole soinut neljää kertaa enempää. Joukkueen molemmat ketjut ovat olleet vaarallisia hyökkäyssuuntaan, useiden pelaajien onnistuessa maalinteossa. Niinpä joukkue voi lähteä hyvän harjoitusviikon jälkeen luottavaisin mielin vuoden 2017 viimeiseen kamppailuun.

Taivaansiniset pääsee jälleen liikkeelle vahvalla kokoonpanolla. Poissa rosterista ovat ainoastaan Juha Ihalainen ja Sami Partanen, sekä River/2:sta joukkueen sarja-avauksessa vahvistavat Eetu Toikka ja Arto Turunen.