Otteluennakko: SC Riverball – Ryökäleet

Otteluennakko: Sunnuntain matsissa isot panokset

SC Riverball kohtaa sunnuntaina Futsal-Kakkosen kärkikamppailussa Ryökäleet Lappeenrannasta. Panoksena pelissä on, ei enempää eikä vähempää kuin mahdollinen sarjan voitto. Toki sunnuntaisen kohtaamisen jälkeen lappeenrantalaiset pelaavat vielä kahteen otteeseen; Taivaansinisillä viikonlopun jälkeen on vielä kolme koitosta.

Sarjataulukon tilanne on tällä hetkellä hyvin mielenkiintoinen:

1. Ryökäleet 9 ottelua: 7 voittoa, 1 tasapeli, 1 tappio, maaliero 51–25, pisteitä 22

2. SC Riverball 8 ottelua: 6 voittoa, 2 tasapeliä, 0 tappiota, maaliero 43–14, pisteitä 20

Näin ollen voitolla River nousisi sarjan piikkipaikalle ottelun vähemmän Ryökäleitä pelanneena. Voitolla Ryökäleet sen sijaan olisivat lähellä Kakkosen voittoa. Tasurilla taas kaikki jäisi vielä auki, mutta Riverillä olisi kaikki omissa käsissä suhteessa ykkössijaan ja nousukarsintapaikkaan.

Kuten sarjataulukosta voi havaita, ovat vaaleanpunaisissa paidoissa pelaavat lappeenrantalaiset olleet vakuuttavia tällä kaudella. Ainoat pistemenetykset ovat tulleet WJK Futsalille sekä Riverille; molemmat vieläpä kotisalissa Etelä-Karjalassa. Vierasmatseissa ryökälenippu on siis ollut armoton vastustaja jokaisella kerralla tällä kaudella.

Poikkeavalla pelisysteemillä – 2 puolustajaa ja 2 hyökkääjää – operoivat eteläkarjalaiset luottavat pelinavaamisessaan pitkiin palloihin target-hyökkääjälle. Lisäksi joukkueesta löytyy aimoannos kokemusta; usealla pelaajalla on ottelumerkintöjä muun muassa jalkapallon Kakkosesta. Tämä yhtälö on varmasti vaarallinen myös sunnuntaina. Luvassa on todennäköisesti varsin fyysinen kamppailu.

Ryökäleiden kovimmat pistenikkarit ovat tällä kaudella olleet Tuomas TervoSamu Ikonen sekä Riku Nurkka. Koko sarjan pistetilastossa Tervo on toisena 20 (12+8) pisteellä. Parin pisteen päässä kolmantena seuraa Ikonen, joka samalla johtaa maalipörssiä 14 osumalla. Nurkka täydentää sarjakärjen top 3 –tilaston 11 pisteellä. Näiden kavereiden kanssa taivaansinipuolustuksen täytyy olla erityisesti hereillä.

Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttava joensuulaisnippu on esittänyt kauden aikana tasaisesti kehittynyttä pelaamista. Nyt vastus tulee olemaan kovin mahdollinen, joten kaikkien palasten on loksahdettava paikalleen. Kolme kertaa joukkueet ovat kohdanneet aikaisemmin, eikä Riverballilla ole vielä merkintöjä voittosarakkeessa – nyt olisi vihdoin sen aika. Aiemmissa matseissa on päädytty kahdesti pistejakoon, ja kerran Ryökäleet on poistunut parketilta voittajana.

Taivaansiniset pääsee sunnuntaipäivän kohokohtaan lähes parhaalla mahdollisella miehistöllä. Poissa kokoonpanosta ovat ainoastaan Juha Ihalainen ja Eetu Toikka.

Tämä on se peli, jota ei kannata missata, joten tervetuloa kannustamaan River voittoon sunnuntaina urheilutalolle klo 12.30!

Ottelussa palvelee RiverCafé!

Liput 5/3 e