Otteluennakko: SC Riverball – KaDy II

Otteluennakko: Urheilutalon parketilla vastassa KaDy II

Viiden ottelun voittoputkessa porskuttava SC Riverball kohtaa lauantaina tärkeässä kamppailussa Kampuksen Dynamon kakkosjoukkueen. Jyväskyläläiset vierailijat pitävät asemaa tällä hetkellä Futsal-Kakkosen viidennellä sijalla. River on sen sijaan kolme pykälää korkeammalla – toisena neljä pistettä keskisuomalaisten edellä. Joensuulaiset ovat toki vääntäneet kaksi peliä vähemmän.

Taivaansiniset on kohdannut KaDy II:n tällä kaudella jo kertaalleen. Molempien kauden avanneessa taistossa päädyttiin pistejakoon lukemin 4-4. Ottelu oli kaikilla mittareilla heikkotasoinen, vaikka molemmilla joukkueilla onkin kyky pelata taktisesti järkevää futsalia. Kauden avausmatsin jälkeen jyväskyläläiset ovat voittaneet pelaamastaan kahdeksasta mittelöstä neljä, ja hävinneet neljästi. Selkeää eteenpäinmenoa dynamolaisten leirissä on selvästi siis tapahtunut, sillä joukkue oli edellisellä kaudella pisteautomaatin roolissa.

KaDy II:n tulosvastuullisesti tärkein pelaaja menneellä kaudella on ollut Hermanni Hoppula, joka majailee koko sarjan pistepörssissä sijalla neljä. Pisteitä mies on kerännyt kunnioitettavat 16 (7+9) kappaletta. Lisäksi Niko JalkanenPatrik Lehto ja Juuso Salminenovat antaneet hyvää taustatukea. Maaleja Dynamo on mättänyt sarjassa 36, mutta omiin on myös mennyt 33. Joukkue on siis pelannut melko maalirikkaita, noin kahdeksan maalin otteluita.

Kuten edellä todettiin, lauantain matsi on Riverille hyvin tärkeä. Ottelun sarjakärki Ryökäleitä vähemmän pelannut joensuulaisnippu voi ainakin hetkellisesti nousta voitolla takaisin piikkipaikalle. Tosin Ryökäleet pelaa myöhemmin samana päivänä oman kamppailunsa. Joukkueiden välillä on tällä hetkellä kaksi pinnaa eroa, joten kolme pistettä olisi Riverballille äärimmäisen hyvä juttu.

Taivaansiniset on pelannut viimeiset viisi peliä tuloksellisesti täydellisesti, vaikka edellinen peli Jyväskylässä FS Feeniksin vieraana olikin vaikea. Nyt joukkueen pitääkin pystyä nousemaan takaisin joulutaukoa edeltäneelle tasolleen, sillä ilmaisia pisteitä ei lauantaina ole tarjolla. Erityisesti maalipaikkojen tuhlailu oli käydä kalliiksi Jyväskylässä, joten eiköhän valmennusjohto oli siihen kiinnittänyt huomiota harjoituskentällä.

SC Riverball pääsee kaatamaan Dynamoa lähes parhaalla mahdollisella rosterilla. Poissa on ainoastaan Eetu Toikka. Kokoonpanossa lienee siis olevan kaksi maalivahtia ja 12 kenttäpelaajaa.

Tervetuloa kannustamaan River voittoon Urheilutalolle lauantaina klo 12!

Ottelussa palvelee RiverCafé!

Liput: 5/3 e