Otteluennakko: SC Riverball – FS Feeniks

Otteluennakko: Lauantaina suurten panosten peli

Futsal-Kakkosen matsit jatkuu SC Riverballin osalta lauantaina, kun FS Feeniks saapuu vieraaksi Joensuun urheilutalolle. Taivaansiniset pitää hallussaan sarjan kolmatta sijaa; jyväskyläläisen Feeniksin ollessa sijaa ylempänä. Yhden ottelun Riveriä ja Feeniksiä enemmän pelannut sarjakärki WJK Futsal on 13 pisteessä, Feeniksillä pojoja on 10, ja joensuulaisilla 8. Lauantaina kentältä voittajana poistuva nousee siis mukaviin asemiin sarjakärjen tuntumaan.

Jyväskyläläiset tulilinnut ja Riverball ovat kohdanneet toisensa historian aikana seitsemän kertaa; mitään muuta joukkuetta vastaan River ei ole pelannut näin montaa virallista futsalkamppailua. Taivaansiniset on poistanut näistä keskinäisistä väännöistä neljä kertaa voittajana, kun taas keskisuomalaiset ovat vieneet pisteet kolme kertaa. Maaliero näistä matseista on pohjoiskarjalaisten hyväksi 31–23. Maaleja on siis nähty noin seitsemän per peli.

FS Feeniks on aloittanut kauden 2017–2018 mallikkaasti. Kolmen voiton lisäksi joukkue on tasannut pisteet ainoastaan WJK:n kanssa. Taktisesti jyväskyläläiset ovat sarjan parhaimmistoa, joten Taivaansiniset saa olla varuillaan vastustajan erikoistilanteiden ja paikanvaihdoksien kanssa. Neljässä ensimmäisessä koitoksessa Tulilinnuilta on loistanut kaksikko Oskari Luoma – Riku Martikainen, jotka ovat pommittaneet molemmat kymmenkunta pistettä mieheen.

SC Riverball seilaa tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä tuloksena olleen tasapelin jälkeen. Pelijyvä on alkanut löytyä etenkin taktisella puolella; puolustus on pitänyt mallikkaasti ja maalejakin joukkue on onnistunut tekemään keskimäärin viisi per peli. Oman tason pysyessä korkealla, ei pohjoiskarjalan futsalylpeydellä pitäisi olla hätää viikonloppunakaan.

River pääsee Feeniks-taistoon vahvalla kokoonpanolla. Urheilutalolle saavutaan kahden maalivahdin ja 12 kenttäpelaajan voimin. Poissa on varmuudella ainoastaan Eetu Toikka.

Tervetuloa kannustamaan River voittoon Urkkatalolle lauantaina klo 12.30!

Ottelussa palvelee RiverCafé!

Liput 5/3 e