Otteluennakko/-raportti: Kolmonen jatkuu sunnuntaina, River/2 voittoisa keskiviikkona

Sekä SC Riverballin Kolmosen joukkueen että kakkosjoukkueen kesätauko lopetellaan tällä viikolla otteluiden muodossa. Tarkemmin sanottuna Kolmosen pelit jatkuvat sunnuntaina kotimatsilla FC Blackbirdia vastaan, kun taas SC Riverball/2 nähtiin kentällä jo keskiviikkona, kun joukkue kohtasi LehPa/2:n vieraskentällä. (Raportti ennakon alla).

Ennakko:

SC Riverball jatkaa Kolmosen otteluitaan sunnuntaina, kun Joensuun keskuskentällä pelattavassa matsissa vastassa on jyväskyläläinen FC Blackbird. Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa Keski-Suomessa toukokuussa, jolloin pisteet tasattiin 1-1 -lukemin.

Mustarastaat löytyy Kolmosen sarjataulukosta tällä hetkellä kuudennelta sijalta. Sarjan kärkikastin tasaisuudesta kertoo kuitenkin se, että jyväskyläläisillä on matkaa piikkipaikalle ainoastaan kolme pistettä. Taivaansiniset sen sijaan ovat Blackbirdiä kaksi pykälää alempana, mutta piste-eroa joukkueiden välillä on jo kuusi.

Blackbird on ollut jo useamman vuoden ajan Kolmosen kestomenestyjiä. Tälläkään kaudella joukkue ei ole hävinnyt yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kuin kaksi, voittoja on kertynyt neljä, ja tasapelejä kolme. Mustarastaat on osoittanut vaarallisuutensa myös hyökkäyspäässä, sillä jyväskyläläiset ovat tehneet sarjassa eniten maaleja, 29, eikä omissakaan ole soinut kuin 13 kertaa. Yksittäisistä Blackbird-pelaajista on nostettava esille, kuten jokaista keskinäistä matsia ennen, Valtteri Lohi, joka kansoittaa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen maalipörssin jaettua kärkipaikkaa yhdeksällä kaapilla. Taustatukea Lohelle ovat antaneet mallikkaasti myös Jose Ikonen (4 maalia) ja Jesse Kopakkala (3 osumaa).

SC Riverball ja FC Blackbird ovat kohdanneet historian saatossa virallisissa otteluissa jo peräti 13 kertaa. Joensuulaisten kannalta kohtaamisten rekordi on surkuhupaisa – River on onnistunut nappaamaan kolme pistettä ainoastaan kerran, kun viime kaudella joukkue oli kotonaan selvästi parempi lukemin 5-1. Sen sijaan Mustarastaat on poistuneet kentältä voittajina peräti 10:ssä tapauksessa.

Taivaansiniset palasi harjoituskentällä viime viikon torstaina, jonka jälkeen katseet ovat olleet tiiviisti tulevassa sunnuntaissa. Voitolla River nousisi keskikastin kantaan, ja taistelisi loppukaudesta vielä lähes mistä tahansa sijoituksesta. Poissaoloja joukkueella tulee olemaan tällä kertaa poikkeuksellisen paljon, mutta silti mukaan saataneen täysi kokoonpanollinen River-sotureita.

Tervetuloa kannustamaan River voittoon keskuskentälle sunnuntaina klo 15!

Ottelussa palvelee RiverCafé!

Liput: 5/3 e

 

Otteluraportti keskiviikolta:

Riverin ja LehPan kakkosjoukkueet iskivät yhteen hyväkuntoisella High Pine Lanen nurmella Lehmossa. Harvinaisen kuumassa ja tuulettomassa kelissä pelatussa kamppailussa ei tempo päätä huimannut. River piti palloa alkuvihellyksestä lähtien, liikuttaen pelivälinettä varsin mainiosti.

Jo yhdeksännen peliminuutin kohdalla vierailijat siirtyivät johtoon, kun viimeistä peliä tällä kaudella taivaansinipaidassa pelannut Juha Ihalainen liukui pallon lähietäisyydeltä maaliin. Seuraava Taivaansinisten osuma nähtiin 18. minuutilla Viitosen maalipörssiä johtavan Dimitri Klimovin toimesta. Joensuulaiset osuivat ensimmäisellä puoliajalla tämän jälkeen vielä neljästi. Maaleista kaksi merkittiin Pessi Suonpäälle, yksi Ossi Savolaiselle, ja yksi omaksi maaliksi. Jokainen neljästä osumasta oli lähes luokkaa ”eurogoal”. Taukoa lähdettiin viettämään lukemissa 0-6.

Toisella jaksolla kontiolahtelaiset väsyivät entistä pahemmin; River kierrätti edelleen palloa nopeasti, ja loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Maaleja Riverball viimeisteli ennen loppuvihellystä yhteensä viisi: Klimov osui vielä kolmesti, Ihalainen ja Suonpää kertaalleen. LehPa/2 pääsi hätyyttelemään Miikka Naumasen vartioimaa River-maalia myös pariin otteeseen – ensimmäinen kotijoukkueen laukaus osui tolppaan, toisen yrityksen Naumanen venytti maalin yli.

SC Riverball/2:n riverissä nähtiin tällä kaudella ensimmäistä kertaa kenttäpelaajina yleensä maalivahteina näkemään totutut Joonas Eskman ja Antti Jäntti, jotka tekivät kentällä ahkerasti töitä viimeiset 30 minuuttia. Kakkosjoukkueen pelit jatkuvat ensi keskiviikkona, kun Mehtimäen tekonurmelle vastaan astelee Ylämyllyn Yllätys.