Otteluennakko: FS Feeniks – SC Riverball

Otteluennakko: Vuoden 2018 ensimmäinen peli Jyväskylässä

Futsal-Kakkonen jatkuu jälleen kolme viikkoa kestäneen joulutauon jälkeen. SC Riverball matkustaa lauantaina Jyväskylään, jossa vastaan astelee sarjataulukon neljättä sijaa miehittävä FS Feeniks. Joukkueet kohtasivat joulukuun alussa Joensuussa, jolloin River oli parempi 9-2 -lukemin.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa Taivaansiniset oli vierailijoitaan selkeästi edellä. Ensimmäinen jakso väännettiin vielä tasaisesti, vaikka River hallitsevampi osapuoli olikin, mutta toisella jaksolla maaliverkko heilui peräti kahdeksan kertaa jyväskyläläisten päädyssä. Lauantainen ottelu tulee todennäköisesti olemaan aivan erilainen, sillä Feeniks on tunnetusti vahva kotijoukkue. Taktisesti viisaasti pelaava tulilintulauma on ollut Riverballille vuosien saatossa vaikea vastustaja; viisi kertaa on päädytty joensuulaisten voittoon, kun taas kolmesti Feeniks on ottanut kolme pinnaa taskuunsa.

FS Feeniks aloitti futsalkauden 2017–2018 vahvasti; joukkue keikkui neljän pelatun pelin jälkeen sarjakärjessä kolmen voiton ja yhden tasapelin ansiosta. Kaksi viimeisintä matsia keskisuomalaisilla on kuitenkin mennyt heikosti, kahden tappion ollessa tuloksena. Vaikka tänä vuonna sarjakausi on lyhyt, ainoastaan 12 ottelua, ei joukkue kuitenkaan ole vielä pudonnut sarjan voittotaistelusta.

Riverballin kausi on ollut tähän mennessä nousujohteinen. Ensimmäistä kahdesta kamppailusta tuloksena oli kaksi pinnaa, mutta sen jälkeen vauhti on ollut vahvaa: neljä ottelua, neljä voittoa. Maaliero näissä voittopeleissä on mukava 27-5. Joukkue palasi torstaina ansaitulta joululomalta harjoituskentälle, ja tulevaa koitosta odotetaankin jo innolla Taivaansinisten riveissä.

SC Riverball pääsee Jyväskylän reissulle vahvalla kokoonpanolla. Poissa ovat ainoastaan Juha IhalainenEero Naakka ja Arto Turunen. Näin ollen matkaan lähdetään kahden maalivahdin ja 10 kenttäpelaajan voimin.