Otteluennakko: FC Villiketut vastassa Jyväskylässä

SC Riverballin Kolmosen kamppailut jatkuvat sunnuntaina vierasottelulla jyväskyläläistä FC Villikettuja vastaan. JJK:n farmina toimiva Villiketut ja River kohtasivat kevätkierroksella Joensuussa, jolloin Taivaansiniset oli parempia lukemin 3-1.

Villiketut miehittää tällä hetkellä sarjataulukon sijaa seitsemän. Joukkue on voittanut 13 pelaamastaan ottelusta viisi, pelannut neljä kertaa tasan, ja hävinnyt neljästi. Edelleen tasaisena pysyneessä Kolmosessa joukkueella ei kuitenkaan ole matkaa sarjan kärkeen kuin kuusi pistettä. River sen sijaan on sarjassa sijalla viisi neljä pistettä piikkipaikasta, ja kaksi pinnaa jyväskyläläisiä edellä.

FC Villikettujen kauden 2018 paras maalintekijä on ollut ylivoimaisesti Eeli Liukkonen, joka on venyttänyt vastustajan verkkoja peräti jo yhdeksän kertaa. Toiseksi eniten maaleja joukkueessa on tehnyt neljä pelaajaa, jotka ovat osuneet jokainen kolmesti. Jyväskyläläiset ovat tehneet Kolmosessa toiseksi eniten maaleja, 30, mutta päästäneet niitä lähes yhtä paljon, 26.

Taivaansiniset seilaa tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Pelihuumori on ollut joukkueessa korkealla, ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Sunnuntaina edessä on kuitenkin äärimmäisen kova koitos, sillä joensuulaiset ovat harvoin kyenneet hakemaan Keski-Suomesta täyttä pistepottia. Edellisen kerran tämä tapahtui kauden 2014 päätösottelussa, jossa River kaatoi juuri Villiketut. Nyt onkin aika tehdä muutos, ja ottaa kolme pistettä tärkeään saumaan ­taistelussa sarjan kärkisijoista.

Myös River/2 nähdään viikonloppuna pelikentillä, kun joukkue kohtaa Viitosen vierasottelussa Juuan Palloseuran. JuPS on sarjassa kolmantena 20 pisteellä, River/2:n miehittäessä kakkostilaa 30 pinnalla. Joukkueiden kauden ensimmäinen yhteenotto päättyi joensuulaisten voittoon 4-0.