Nevalainen pamautti 5 maalia

Nevalainen pamautti 5 maalia

SC Riverball palasi voittojen tielle Kolmosessa peräti kuuden voitottoman ottelun jälkeen, kun iisalmelainen PAVE kaatui Mehtimäellä lukemin 6-2 (2-1). Riverin maalipyssy Klaus Nevalainen oli hurjalla pelipäällä ja teki peräti viisi maalia keltapaitojen verkkoon. Taistelu pisteistä jatkuu keskiviikkona, kun Riveri matkustaa Lehmoon LehPa:n vieraaksi.

 

Riverin teemana reilun viikon ajan on ollut löytää peli-ilo ja sitä kautta hyvät suoritukset myös otteluissa. Tänään teema näkyi kentällä pelin alusta lähtien ja ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ottelun alussa Riveri piti palloa hyvin vieraiden kenttäpuoliskolla ja loi tukun hyviä tilanteita heti ensimmäisillä minuuteilla. Maalia ei heti syntynyt, mutta sen sijaan ikäviä uutisia saatiin jo noin viiden minuutin jälkeen. Vilppu Leinonen loukkasi jalkansa hyökkäystilanteessa ja lopulta ensimmäinen vaihto oli suoritettava jo ennen kymmenen minuutin täyttämistä. Pelaajien pelipaikkojakin muutettiin samalla hieman, kun Riveriin palannut Perttu Rytivaara tuli kentälle Leinosen tilalle. Vaihto ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan Riveri jatkoi painostustaan. Noin vartin kohdalla saatiin taas kylmää vettä niskaan, kun erinomaisesti ottelun aloittanut Tuomas Pulkkinen loukkaantui pallontavoittelutilanteessa ja mies pomppi yhdellä jalalla kentän laidalle. Hetkellisesti alivoimallakin pelannut Riveri pystyi kontrolloimaan peliä ja avausmaalikin nähtiin vajaalla pelatessa. Klaus Nevalainen oli Vlille Kuuselan antamassa vapaapotkussa hereillä ja puski pallon maaliin 17. minuutilla. Samalla syntyneellä pelikatkolla Udoka Ilodigwe vaihdettiin Pulkkisen tilalle kentälle ja pelipaikkoihin tehtiin jälleen hienosäätöä. Hienosäätö ei edelleenkään hidastanut peliä, vaan Riveri jatkoi painostustaan. Toinen maali oli erittäin upeasti yhdellä ja kahdella kosketuksella pelatun hyökkäyksen mahtava päätös. Peräkkäisiä syöttöjä ennen maalia tuli 19 kappaletta ja lopulta pallo pelattiin boksin sisään Kuuselalle, joka laukomisen sijaan vielä syötti pallon keskelle Nevalaiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä. Riveri loi edelleen tukun useita vaarallisia tilanteita ja laukauksia, mutta lisämaaleja se ei saanut aikaiseksi. PAVE sen sijaan sai ensimmäisellä jaksolla yhden kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Miika Riihola, laittoi pallon maaliin härdellin päätteeksi. Puoliajalle mentiin näissä lukemissa.

 

Toiselle jaksolle Riveri tuli päättäväisesti. PAVE ei käytännössä koskenut palloon kertaakaan ennen kuin pääsivät jatkamaan peliä keskipisteeltä Ville Kuuselan 3-1 maalin jälkeen. Maali oli hieno yksilösuoritus, missä Ville sai erikoistilanteen jälkeen pallon itselleen oikealla laidalla. Kuusela lähti purjehtimaan kohti boksia keskustan kautta, pelasi pienen seinän Rytivaaran kanssa boksin rajalla ja sijoitti lopulta pallon maaliin ohi vastaantulevan maalivahdin läpäistyään puolustuslinjan. Lopullinen naula PAVEn arkkuun taisi tulla muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Nevalainen viimeisteli hattutemppunsa tolpan kautta Udokan erinomaisen pallonriiston jälkeen. Tämä ei kuitenkaan Nevalaiselle tänään riittänyt, vaan hän teki vielä kaksi maalia viimeisen parin kymmenen minuutin aikana. Neljäs Nevalaisen maaleista oli riparimaali Kuuselan ja Alex Ilvosen esityön jälkeen ja viides upea pääpusku Konsta Kokon keskityksestä. 6-1 maalin jälkeen PAVE sai jälleen kulmapotkun, josta yksin takatolpalle jätetty Riihola kavensi vielä loppunumeroiksi 6-2.

 

Riverin peli-ilme oli tänään mahtava. Koko joukkue onnistui hyvin ja peliotteissa oli sopivasti itseluottamusta. Erityisesti Riveri onnistui pelissään pelinopeuden ylläpidossa, kun pitkiä kuljetuksia ei juurikaan nähty. Tästä on hyvä ottaa nyt ilo irti ja jatkaa samaan tapaan ensi viikon keskiviikkona LehPa:a vastaan.